Nie mogę odinstalować skanera. Pomocy :(

Mam problem z odinstalowaniem skanera, tak by przestał się wyświetlać w Menedżerze urządzeń.
Ostatnio były kłopoty z działaniem skanera, więc reinstalowałam go parokrotnie, za każdym razem bez skutku. Efekt taki, że Menedżer wyświetla mi, że mam zainstalowane aż 3 skanery. Przy każdej próbie odinstalowania wyskakuje okno: Nie można odinstalować urządzenia. Urządzenie to może być wymagane do rozruchu komputera.
Pierwsze słyszę, by skaner był potrzebny do rozruchu kompa :D
Oczywiście mogłabym po prostu wyłączyć te skanery w menedżerze, ale wolałabym bardziej ostatecznie pozbyc się ich z systemu, np. wywalając wpisy z rejestru itp. Ale nie wiem jak mam to zrobić :(((
To jest skaner Genius ColorPage-Vivid3x USB.
Jeszcze jedno, jak daję na aktualizację sterowników to Microsoft narzeka, że sterownik nie jest podpisany cyfrowo i czy jestem pewna, że go chcę ;)
Wcześniej skaner pracował już pod XP więc nie wiem o co chodzi i jak się pozbyć tego trzykrotnego wpisu go na listę urządzeń mego PC

Odpowiedzi: 1

Jeśli system daje komunikat że sterowniki nie są podpisane cyfrowo to kliknij instaluj mimo to.Zeby usunąc wartości z rejestru wybierasz: start => uruchom=> regedit => edycja następnie znajdz, wpisujesz nazwe i klikasz szukaj wyswietlaja Ci się wartosci i usuwasz je, po usunięciu ich wciskasz F3 i usuwasz nastepne i tak aż wyświetli się komunikat że już nie ma więcej tego czego szukałas.

piątas
Dodano
01.08.2006 20:03:27
  • johanka 11.08.2006 17:33:38

Wyszukał mi raptem jeden katalog kyescan (pod taką nazwą figuruje to skanujące badziewie) i nic nie dało usunięcie wpis&oacute;w. Dalej w menedżerze 3 skanery i niechęć systemu do odinstalowania ;) A może ja źle szukam, tzn. pod niewłaściwą nazwą? Regedit do dla mnie ciemna magia :(<br />

johanka
Dodano:
01.08.2006 19:44:07
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1