Nie moge odczytac zaszyfrowanych danych po reinstalce window

Nie moge odczytac zaszyfrowanych danych po reinstalce windowa Xp mialem ja kiedys windowsa i zaszyfrowalem sobie dane w wyniku wirusa moj wystem padl ale dane(szyfrowane) byly na innym dysku teraz dostaje komunikat brak dostepu jak moge odczytac te dane??? :(

Odpowiedzi: 11

blowman:
No dobrze to dlaczego nie mogłem wejsc do tego katalogu na koncie Administrator nowo co zainstalowanego sys?

Teź chciałbym wiedzieć co ho66it odpowie i czekan na tę odpowiedź jak kania na deszcz, bo mnie to łamanie szyfrów bardzo zainteresowało – chyba się za hakiera ostanę skoro to takie proste.

Zaś co do Twego , blowman , pytania – jaka własność czy inne uprawnienia co się zarówno jako hasło po forum, jak i pomocy systemu "szlajają"
Rebe
Dodano
02.08.2004 22:10:43
No dobrze to dlaczego nie mogłem wejsc do tego katalogu na koncie Administrator nowo co zainstalowanego sys?
blowman
Dodano
02.08.2004 21:53:41
ho66it:
Nie. Był zaszyfrowany ale jeśli niczego ni zmieniałeś to domyślnym agentem odzyskiwania danych jest administrator.
Pracując z Win PE działasz na koncie SYSTEM i dlatego omijasz praktycznie wszystkie zabezpieczenia na dysku.

Czyzby?
Rebe
Dodano
02.08.2004 19:21:59
Nie. Był zaszyfrowany ale jeśli niczego ni zmieniałeś to domyślnym agentem odzyskiwania danych jest administrator.
Pracując z Win PE działasz na koncie SYSTEM i dlatego omijasz praktycznie wszystkie zabezpieczenia na dysku.
ho66it
Dodano
02.08.2004 17:45:17
Witam. Chciałem się podzielić moim zdziwieniem gdy udało mi sie odczytać dane które moim zdniem były jakoś zaszyfrowane. W kaźdym razie było to tak ze ustawiłem jeden katalog jako prywatny i miałem tylko do niego dostep z mojego profilu. Nastepnie po defragmentacji(Norton SpeedDisc) miałem kompletną utrate partycji systemowej(dziwne, jjak defrag. mogla mi spieprzyc partycje?, zadne odzyskiwanie MBS nie dzialalo)(prywatny katalog mialem na innej partycji NTFS) i zinstalowalem ponownie sys. O dziwo przy probie wejscia do prywatnego katalogu wyskaiwal mi niemily komunikat o braku praw dostepu(na Adminie tez, oczywiscie zadnych sygnatur nie importowalem w sumie nie wiem jak :P ) No i juz chcialem usunac ten katalog i uruchmilem sobie system Super WinPE(Calutki XP z pelnym zestawem przeroznych programow na jednym CD, gdzies na Torrencie znalazlem), klikam nastepnie na tym katalogu a tu bez problemu moge nagle do niego wejsc :D Zresetowałem tylko prawa dostepu i obylo sie bez usuwania. Co wy na to? Czy on po prostu nie byl zaszyfrowany? ale dlaczego nie mogelm za Chiny do niego wejsc z pod zwyklego xp'ka ?
blowman
Dodano
02.08.2004 17:27:18
kolego, jesli masz kopie tego systemu z ktorego szyfrowales dane, to przywroc go z obrazu i
...chyba powinienes miec dostep do danych.
EL NINO
Dodano
27.06.2004 17:47:19
ruskm:
szyfrowalem standardowymi nazedziami xp.
na jakiej podstawie jest generowany taki klucz moze jakims "fachmanem" uda mi sie ustawic w systemie taki sam klucz?

Nie da rady. Jak nie ma klucza to nie ma danych.
Anonymous
Dodano
27.06.2004 17:20:46
szyfrowalem standardowymi nazedziami xp.
na jakiej podstawie jest generowany taki klucz moze jakims "fachmanem" uda mi sie ustawic w systemie taki sam klucz?
ruskm
Dodano
27.06.2004 17:17:21
Jak szyfrowałeś dane to chyba zrobiłes kopie klucza np.: na dyskietce, innej partycji. Jak masz obraz systemu np.: ghost to przywróć go, ale i tak jak nie masz klucza, którym szyfrowałeś to nie ma szans na odzyskanie danych.
Anonymous
Dodano
27.06.2004 17:03:09
A skad wziac kopie tego klucza mam kopie zapasowa window–a ale z przed czasu szyfrowania danych to starczy a jezeli mam ta kopie ale uzytkownik ktory szyfrowal zostal utworzony po stworzeniu tej kopiii
ruskm
Dodano
27.06.2004 17:00:39
Moźesz, tylko musisz miec kopie klucza, którym szyfrowałeś dane. Jak nie ma to się poźegnaj z nimi bo odszyfrowanie jest IMHO nie moźliwe.
Tak BTW to chyba nie ma nic wspólnego z Bezpieczeństwo, a raczej z XP, chyba źe sie mylę :P
Anonymous
Dodano
27.06.2004 16:52:37
ruskm
Dodano:
27.06.2004 16:33:06
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1