Nie mogę automatycznie wyłączyć kompa.
Zrobiłem wszystko tak jak jeden gościu co napisał. Ale nie działa. Zaawansowane zarz. energią włączone... Komputer dobry. A w biose nie da się się zmienić POWER MANAGMENT na Enabled.
POMOCY! :twisted:
POMOCY! :twisted:
Odpowiedzi: 6
czasami jak sie ma haslo w biosie przed zainstalowaniem systemy i ustawieniem go to komp sie nie chce wylaczac
wiem moze to haslo w biosie
sprawdz
wiem moze to haslo w biosie
sprawdz
Czasami jednak zdarza się tak, źe komputer nagle przestaje się wyłączać po zamknięciu systemu. Co się stało? I jak temu zaradzić?
Pewnym rozwiązaniem moźe być modyfikacja jednego z kluczy Rejestru. Uruchom Edytor rejestru (przejdź do Start|Uruchom, wpisz regedit i wciśnij [Enter]) i odszukaj klucz HKEY_CURRENT_USER|Control Panel|Desktop i zmień wartość PowerOffActive z 0 na 1. Zamknij Edytor rejestru.Moze to ci poskutkuje.Pozdrawiam
Pewnym rozwiązaniem moźe być modyfikacja jednego z kluczy Rejestru. Uruchom Edytor rejestru (przejdź do Start|Uruchom, wpisz regedit i wciśnij [Enter]) i odszukaj klucz HKEY_CURRENT_USER|Control Panel|Desktop i zmień wartość PowerOffActive z 0 na 1. Zamknij Edytor rejestru.Moze to ci poskutkuje.Pozdrawiam
Moze poprostu mobo nie obsluguje ATX
A o tym, źe czasem trzeba nie tylko pobawić się opcjami systemu czy zmienić typ komputera w menagrze uźądzeń, ale równieź zupgrade–ować BIOS i nawet systrem zreinstalować to juź się nigsdzie nie doycztąłeś ? :o
Pentium 300, karta grafiki ATI RAGE LT PRO, komputer składany w Stanach, BIOS Compaqa! Komputer ogólnie przeznaczony był na serwer, ale nie sądzę by to coś zmieniało.
Pzdr
KG
Pzdr
KG
krzysiu:Komputer dobry.:twisted:
To znaczy jaki... podaj config..
Strona 1 / 1