Nie mam dźwięków systemowych :((((
Prosze bardzo o pomoc.Problem dotyczy tego, źe po uruchomieniu systemu (XP)nie mam dźięków systemowych oraz MIDI.Ustawienia wszystkie sa OK.Karta muzyczna teź poprawniw zainstalowana.Co ciekawe odtwarza głos na winampie i filmy.Brakuje dźwięków systemowych np. przy uruchamainiu i zamykaniu systemu, przy poruszaniu sie po folderach, wiadomości GG, ostrzeźenia i tp. Co to moźe być? Jak to naprawić?Denerwuje juź mnie ta cisza, ale nie chce tez od nowa wgrywać systemu:(((Prosze pomuźcie:(((
Odpowiedzi: 12
juź to rozwiązałem
podziel sie w jaki sposób to zrobiłeś!!
To nie tak, juź to rozwiązałem, moźe okręźną drogą a jednak.
sprawdzić trzeba panel sterowania=>> Dzwięk i urządzenia audio=>> Audio i Głos (wejść na zakładki głośność i w menu opcja przejść we właściwości i zaznaczyć wszystkie moźliwe formaty)
Mam ten sam problem moźe ktoś juź go rozwiązał?
Miałem ten sam problem, ale przed "zniknięciem" dzwięków systemowych nie instalowałem źadnych nowych kodeków. Pamietam, źe wcześniej wyłączałem niepotrzebne usługi, ale na pewno nie ruszałem tych, związanych z dzwiękiem. W kaźdym razie u mnie skończyło się to reinstalem, bo i tak był juź na niego czas ;) Jeźeli uda Ci się rozwiązać ten problem, to napisz co było jego powodem, bom bardzo ciekaw :)Pozdrawiam.
Do adamana:
Rzeczywiście wcześniej przed wystapieniem trego problemu instalowałem i odinstalowywałem kodeki. Takźe dzieki za radę. Skorzystam z niej i sprawdze czy zadziała. Poinformuje jeszcze czy coś sie zmieniło:) .
Rzeczywiście wcześniej przed wystapieniem trego problemu instalowałem i odinstalowywałem kodeki. Takźe dzieki za radę. Skorzystam z niej i sprawdze czy zadziała. Poinformuje jeszcze czy coś sie zmieniło:) .
Witam. Pamietam, ze mialem kiedys ten sam problem. Byl on spowodowany uzywaniem jednego programu napisanego w Delphi. Niestety nie bylo na to zadnej pomocy tylko postawienie na nowo systemu.
Pewnie instalowałeś jakiś zestaw kodeków a potem go odinstalowałeś i wywalił Ci dźwięki systemowe. Zainstaluj K–Litle Codek Pack i powinien wrzucić dźwięki systemowe spowrotem
Pewnie instalowałeś jakiś zestaw kodeków a potem go odinstalowałeś i wywalił Ci dźwięki systemowe. Zainstaluj K–Litle Codek Pack i powinien wrzucić dźwięki systemowe spowrotem
W ustawieniach mam wszystko dobrze ustawione. Schemat prawidłowy dla windows domyslny.Problem jest tez w tym źe nie mogę odsłuchać tego dźwieku naciskając na trójkącik przy schemacie. Jest jakby nieaktywny.No i najgorsze jest to źe nie ma tych dźwięków w systemie.Co więc robić?
A w "Dźwięki i ustwienia audio" masz wybrane dźwięki do poszczególnych zdarzeń systemowych ? To znaczy jaki schemat masz ustawiony ? Czy jest to "Domyślne dla Windows" albo jakiś inny ?
Strona 1 / 1