nie ma głosu :(

zainstalowalem xp+sp2. mam karte zintegrowaną ac'97 i nie ma dzwięku. probowalem sterów do ac'97 i i te via 4in1 i nie ma. glosniczek jest w prawym dolnym rogu i nawet jak jakąs piosenke wloncze to mi nie wyskakuje ze nie mogl sprzetu znalesc i leci ale nic nie slychac i nie mozn zagrywac na mikrofon. aha to chyba nie ma znaczenia ale mam trojnik do glosnikow czyli suchawki i glosniki sa podloczone pod jedno.

Odpowiedzi: 6

oka wszystko OKstery byly chybaza nowe :)
łoki
Dodano
13.02.2005 12:57:04
Sorry faktycznie jakieś zaćmienie... chyba się zasugerowałem tym mikrofonem zdanie wcześniej :oops: To od zbyt długiego siedzenia przed kompem :wink:
ryba2004
Dodano
10.02.2005 02:16:34
ryba2004:
łoki:
...czyli suchawki i glosniki sa podloczone pod jedno.

Czy to znaczy źe do jednego wyjścia z karty dzwiekowej podłączyłeś i głośnik i mikrofon ??

Czytaj uwaźniej napisał źe podłączył pod jedno głośniki i słuchawki a nie mikrofon(jakimś trójnikiem)hmm ale dlaczego to niegra?? MOze zeczywiście masz wszystko wyciszone ale wątpie poniewaź po zainstalowaniu sterowników zawsze jest wszystko na połowe ale warto to sprawdzić.mi to wyglada na złe sterowniki badz teź dzwiekówka poszła.Moźe jeszcze sprawdz czy w biosie jest włączona ta karta( no ale niepowinny sie sterowniki zainstalowac jak niejest no ale róźnie to bywa z tymi komputerami:) )Kombinuj ze sterownikami.A na sp1 dzwięk chodził normalnie??
Krzysiek_84
Dodano
10.02.2005 00:54:55
łoki:
...czyli suchawki i glosniki sa podloczone pod jedno.

Czy to znaczy źe do jednego wyjścia z karty dzwiekowej podłączyłeś i głośnik i mikrofon ??

A sprawdziłeś czy nie masz przypadkiem wyciszonego dzwięku w sterownikach ?
Czy w tych sterownikach masz jakiś wskaźnik czy sygnał jest podawany faktycznie na wyjścia karty dzwiękowej? Jeśli tak to sprawdz czy coś wskazuje czy nie.
ryba2004
Dodano
09.02.2005 23:45:55
nie patrzyłem juz i wzystko podlonczone OK
łoki
Dodano
09.02.2005 15:05:10
Moźe po prostu pomyliłeś wyjścia karty dzwiękowej, np podłączyłeś wszystko odwrotnie. Sprawdz wszystkie kombinacje np zwykłymi słuchawkami od walkmana. I zobacz czy nigdzie nie będzie grało.
ryba2004
Dodano
09.02.2005 14:32:33
łoki
Dodano:
09.02.2005 13:40:09
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1