Nie łączy z siecią niezabezpieczoną

witam, problem następujący. jest sobie doskonale widoczna sieć niezabezpieczona. łączę się z nią za pomocą ajfona bezproblemowo. łączę się z nią za pomocą laptopa z xp bezproblemowo (teraz do was piszę tędy). natomiast nie łączę się wcale za pomocą laptopa z vistą home premium. komunikat ,jaki wyskakuje po wyborze diagnozy problemu, brzmi: "skojarzenie bezprzewodowe nie powiodło się, ponieważ system windows nie otrzymał odpowiedzi od routera bezprzewodowego lub punktu dostępu". kombinowałem już ze wszystkimi pomysłami, które wyguglałem (ręczne ustawienia połączenia, kombinacje z rejestrem z bloga jedlińskiego - dodanie wpisu dhcpconnenablebcastflagtoggle, etc.) - nic nie działa. dodam, że laptop jest nowy, a rano w biurze, gdzie jest sieć zabezpieczona wep-2, śmigało aż miło. widać więc wyraźnie, że jest GDZIEŚ COŚ, co blokuje połączenie z niezabezpieczonymi sieciami. any ideas? edit: zapomniałem napisać, że wyłączałem też avasta i zaporę windows. bez skutku. na jakimś forum ktoś pisał, że miał podobny problem i wystarczyło jakąś opcję odznaczyć/zaznaczyć, ale bez żadnych konkretów. niestety nie mam już na to pomysłu.

Odpowiedzi: 0

mr_slam
Dodano:
02.04.2010 23:51:28
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0