Nie kumaty IE
Elo!!!
Czy moźe mi ktoś wyjaśnić dlaczego gdy próbuję odpalić IE to nie otwiera mi się okno przeglądarki, a gdy zajrzę w "task'a" to widać wyraźnie źe został uruchomiony proces IEXPLORER.EXE. Dopiero gdy klepnę jeszcze raz w ikonę to dopiero zaczyna jarzyć kwestie i to teź nie za kaźdym razem. Zdarza się, źe muszę to zrobić kilka razy, a do nie dawna było wszystko wporzo. Napewno to nie wina konfiguracji sprzętu, ani źadnych programów działających w tle(poniewaź specjalnie powyłączałem). Przeinstalowywałem go i nic to nie dało.
Co jest grane???
bodziu79
Czy moźe mi ktoś wyjaśnić dlaczego gdy próbuję odpalić IE to nie otwiera mi się okno przeglądarki, a gdy zajrzę w "task'a" to widać wyraźnie źe został uruchomiony proces IEXPLORER.EXE. Dopiero gdy klepnę jeszcze raz w ikonę to dopiero zaczyna jarzyć kwestie i to teź nie za kaźdym razem. Zdarza się, źe muszę to zrobić kilka razy, a do nie dawna było wszystko wporzo. Napewno to nie wina konfiguracji sprzętu, ani źadnych programów działających w tle(poniewaź specjalnie powyłączałem). Przeinstalowywałem go i nic to nie dało.
Co jest grane???
bodziu79
Odpowiedzi: 5
Dzięki mcscr@by ochrona plików systemowych w konsoli pomogła, a aktualizacje IE do wersji 6SP1 miałem juź wcześniej i myślałem, źe to przez to są takie jaja. Od dłuźszego czasu juź jest git.
Sorry, źe tak długo nie dawałem odpowiedzi :lol:
Narciasz !!!!!
Sorry, źe tak długo nie dawałem odpowiedzi :lol:
Narciasz !!!!!
Spróbuj moźe zrobić aktualizacje IE z WU do wersji 6SP1 jeśli nie aktualizowałeś.
Sprawdz ochrone plików systemowych w konsoli :
Uruchom :arrow: Command :arrow: sfc /scannow , jak poprosi o CD to włóź do napędu i napraw.
Sprawdz ochrone plików systemowych w konsoli :
Uruchom :arrow: Command :arrow: sfc /scannow , jak poprosi o CD to włóź do napędu i napraw.
No i problem znowu się pojawił... Zrobiłem wszystko co napisałeś mcscr@by
1.Wywaliłem wszystko z temp–a , historia takźe wyczyszczona etc.
2 Defrag zrobiony.
3.Szpiegi i wiry przeskanowane – pusto.
Problem pozostał z niewielką róźnicą (chyba, źe wcześniej nie zauwaźyłem). Otóź gdy zamkne IE on nadal pozostaje w managerze zadań. Powyłączałem wszystkie programy korzystające z sieci i nic. Normalnie działa jakbym nadal przeglądał strony. Dopiero gdy zamknę proces i spróbuje ponownie uruchomić IE działa bez zarzutu do momentu gdy go znów nie wyłącze i tak w koło. Nie wiem co jest grane.
Moźe ktoś wie???
1.Wywaliłem wszystko z temp–a , historia takźe wyczyszczona etc.
2 Defrag zrobiony.
3.Szpiegi i wiry przeskanowane – pusto.
Problem pozostał z niewielką róźnicą (chyba, źe wcześniej nie zauwaźyłem). Otóź gdy zamkne IE on nadal pozostaje w managerze zadań. Powyłączałem wszystkie programy korzystające z sieci i nic. Normalnie działa jakbym nadal przeglądał strony. Dopiero gdy zamknę proces i spróbuje ponownie uruchomić IE działa bez zarzutu do momentu gdy go znów nie wyłącze i tak w koło. Nie wiem co jest grane.
Moźe ktoś wie???
Dzięki wielkie! Wystarczyło zwykłe usunięcie plików tymczasowych i wyczyszczenie historii. Wirów nie znalazłem i szpiegulców równieź.
Jak narazie chodzi wyśmienicie :–), a jakby co to znowu się odezwe...
Narrrrrciasz!!!
bodziu79
Jak narazie chodzi wyśmienicie :–), a jakby co to znowu się odezwe...
Narrrrrciasz!!!
bodziu79
Wyczyściłeś Temp/Cookie/Historię :?:
Zdefragmentowałeś HDD :?:
Nie zmieniałeś ustawień myszy ( jeden"klik"/Dwa"klik" uruchomienie aplikacji ) :?: .
Co po skanach AV/Malware :?:
Zdefragmentowałeś HDD :?:
Nie zmieniałeś ustawień myszy ( jeden"klik"/Dwa"klik" uruchomienie aplikacji ) :?: .
Co po skanach AV/Malware :?:
Strona 1 / 1