nie dzialajacy monitor..
ja to mam dziwne problemy...
po odloczeniu wszystkiego i po ponownym podlaczeniu, nie dziala mi monitor.. komp rusza, nie ma problemu, windwows dziala bo wylaczam korzystajac z menu start.. (w koncu jak ktos pamieta nie potrzbny mu do dego monitor ^^) .. monitor jest caly czas na stand by, jak go odlacze od kompa to jest no signal, zas jak padlocze to stanb by i jak wlacze komputer to nic sie nie zmienia ..
to wina monitora czy moze cos przy ruszaniu bym karte graficza zwalil... :/ czy cos innego ?_?
po odloczeniu wszystkiego i po ponownym podlaczeniu, nie dziala mi monitor.. komp rusza, nie ma problemu, windwows dziala bo wylaczam korzystajac z menu start.. (w koncu jak ktos pamieta nie potrzbny mu do dego monitor ^^) .. monitor jest caly czas na stand by, jak go odlacze od kompa to jest no signal, zas jak padlocze to stanb by i jak wlacze komputer to nic sie nie zmienia ..
to wina monitora czy moze cos przy ruszaniu bym karte graficza zwalil... :/ czy cos innego ?_?
Odpowiedzi: 4
Sprawdź kable i wtyczki monitora,wyjmij kartę grafiki przeczyść dokładnie złącze stykowe i dobrze ją osadź w slocie AGP.Monitor zresetuj na ustawienia fabryczne.
Jak nic.
Przy starcie systemu F8 i zobacz czy komp pracuje w trybie awaryjnym,jak tak to przestaw parametry wyświetlania obrazu na 800 x 600 x16 75Hz.Ok,restart i zobacz.
Jak nic.
Podepnij monitor do innego kompa i sprawdź.
Albo dobry monitor podłącz do twojego kompa.
Jak nic.
Przy starcie systemu F8 i zobacz czy komp pracuje w trybie awaryjnym,jak tak to przestaw parametry wyświetlania obrazu na 800 x 600 x16 75Hz.Ok,restart i zobacz.
Jak nic.
Podepnij monitor do innego kompa i sprawdź.
Albo dobry monitor podłącz do twojego kompa.
a czy jest cos takiego mozliwe ze sie monitor zawiesil? (LG F900B).. czy im sie takie rzeczy nie zdarzaja ^^
mozna by tez przeczyscic procka ale to wtedy gdy monitor wogole sie nie wlacza (czarny) :)
wyjmij karte graficzną,
przeczyść styki na karcie i w AGP,
zresetuj bios i włóź karte na nowo.
Jeśli nie zadziała sprawdź monitor na innym kompie
przeczyść styki na karcie i w AGP,
zresetuj bios i włóź karte na nowo.
Jeśli nie zadziała sprawdź monitor na innym kompie
Strona 1 / 1