nie dziala siec

Witam
Ostatnio brat zakupil sobie laptopa i chcialem zgrac mu na dysk wieksze pliki jakie mam na kompie. Mam neta w chello i chcialem podlaczyc mojego kompa z laptopem za pomoca sieciowki i kabla od modemu chello. gdy wkladam wtyczke do laptopa (ktory byl podlaczony do modemu) to siec wogole nie dziala. pisze na obu kompach ze kabel jest nie podlaczony.Mam takze siec z kumplem tylko ze nie jestesmy caly czas podlaczeni swojego czasu gralismy sobie po lanie i podlaczalem inny kabel to tej samej sieciowki co mam neta i LAN dzialal. Co trza zrobic zeby za pomoca kabla od "netu" polaczyc sie z laptopem i sobie na spokojnie skopiowac pliki????
Pozdro

Odpowiedzi: 6

CHIKEN:
to bede musial sobie zakupic inny kabel?
Bedziesz musial.
CHIKEN:
...zakupic kabel usb mesko–meski i bedzie po klopocie?
Nie, nie bedzie.
EL NINO
Dodano
31.12.2005 01:16:36
CHIKEN:
to bede musial sobie zakupic inny kabel? A moze nie warto sie bawic i sobie zakupic kabel usb mesko–meski i bedzie po klopocie?

co do usb, to ci chyba zostaje. powinno być ok.
klosik007
Dodano
30.12.2005 20:06:29
to bede musial sobie zakupic inny kabel? A moze nie warto sie bawic i sobie zakupic kabel usb mesko–meski i bedzie po klopocie?
CHIKEN
Dodano
30.12.2005 10:16:54
CHIKEN:
czy moze byc kabel nie scrosowany jak jest podlaczony do kompa i modemu i odbieram przeciez neta przez LAN :?:
Nie, nie moze.
EL NINO
Dodano
30.12.2005 02:46:44
spytam sie jeszcze tak czy moze byc kabel nie scrosowany jak jest podlaczony do kompa i modemu i odbieram przeciez neta przez LAN :?:
i sprawdzajac nie jest scrosowany :P
CHIKEN
Dodano
30.12.2005 00:45:32
CHIKEN:
Witam
Ostatnio brat zakupil sobie laptopa i chcialem zgrac mu na dysk wieksze pliki jakie mam na kompie. Mam neta w chello i chcialem podlaczyc mojego kompa z laptopem za pomoca sieciowki i kabla od modemu chello. gdy wkladam wtyczke do laptopa (ktory byl podlaczony do modemu) to siec wogole nie dziala. pisze na obu kompach ze kabel jest nie podlaczony.Mam takze siec z kumplem tylko ze nie jestesmy caly czas podlaczeni swojego czasu gralismy sobie po lanie i podlaczalem inny kabel to tej samej sieciowki co mam neta i LAN dzialal. Co trza zrobic zeby za pomoca kabla od "netu" polaczyc sie z laptopem i sobie na spokojnie skopiowac pliki????
Pozdro

Na początek to poczytać temat przyklejony w tym dziale. Jaki to kabel ten "od netu"? Jest scrosowany??
wojtt
Dodano
30.12.2005 00:03:01
CHIKEN
Dodano:
29.12.2005 23:17:35
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1