nie dziala siec
Witam
Ostatnio brat zakupil sobie laptopa i chcialem zgrac mu na dysk wieksze pliki jakie mam na kompie. Mam neta w chello i chcialem podlaczyc mojego kompa z laptopem za pomoca sieciowki i kabla od modemu chello. gdy wkladam wtyczke do laptopa (ktory byl podlaczony do modemu) to siec wogole nie dziala. pisze na obu kompach ze kabel jest nie podlaczony.Mam takze siec z kumplem tylko ze nie jestesmy caly czas podlaczeni swojego czasu gralismy sobie po lanie i podlaczalem inny kabel to tej samej sieciowki co mam neta i LAN dzialal. Co trza zrobic zeby za pomoca kabla od "netu" polaczyc sie z laptopem i sobie na spokojnie skopiowac pliki????
Pozdro
Ostatnio brat zakupil sobie laptopa i chcialem zgrac mu na dysk wieksze pliki jakie mam na kompie. Mam neta w chello i chcialem podlaczyc mojego kompa z laptopem za pomoca sieciowki i kabla od modemu chello. gdy wkladam wtyczke do laptopa (ktory byl podlaczony do modemu) to siec wogole nie dziala. pisze na obu kompach ze kabel jest nie podlaczony.Mam takze siec z kumplem tylko ze nie jestesmy caly czas podlaczeni swojego czasu gralismy sobie po lanie i podlaczalem inny kabel to tej samej sieciowki co mam neta i LAN dzialal. Co trza zrobic zeby za pomoca kabla od "netu" polaczyc sie z laptopem i sobie na spokojnie skopiowac pliki????
Pozdro
Odpowiedzi: 6
Bedziesz musial.CHIKEN:to bede musial sobie zakupic inny kabel?
Nie, nie bedzie.CHIKEN:...zakupic kabel usb mesko–meski i bedzie po klopocie?
CHIKEN:to bede musial sobie zakupic inny kabel? A moze nie warto sie bawic i sobie zakupic kabel usb mesko–meski i bedzie po klopocie?
co do usb, to ci chyba zostaje. powinno być ok.
to bede musial sobie zakupic inny kabel? A moze nie warto sie bawic i sobie zakupic kabel usb mesko–meski i bedzie po klopocie?
Nie, nie moze.CHIKEN:czy moze byc kabel nie scrosowany jak jest podlaczony do kompa i modemu i odbieram przeciez neta przez LAN :?:
spytam sie jeszcze tak czy moze byc kabel nie scrosowany jak jest podlaczony do kompa i modemu i odbieram przeciez neta przez LAN :?:
i sprawdzajac nie jest scrosowany :P
i sprawdzajac nie jest scrosowany :P
CHIKEN:Witam
Pozdro
Na początek to poczytać temat przyklejony w tym dziale. Jaki to kabel ten "od netu"? Jest scrosowany??
Strona 1 / 1