Nie działa oryginalny Colin Mcrae Dirt - prosze o pomoc.
Witam wszystkich.
Mam pewien bardzo dziwny problem kupiłem oryginalnego Colina Mcrae Dirt na PC. Gra instaluje się bez problemów po uruchomieniu gra sprawdza czy płyta jest legalna wszystko OK po chwili wyskakuje okno "Nie można znaleźć aplikacji Dirt EXE program zostanie zamknięty"
Walcze z tym już odzeszłej środy zrobiłem formata formatowałem wszystkie partycje al nic , zainstalowałem gre u kolegi na słabszym kompie gra chodzi. wysłałem maila o pomoc do Codemasters ale narazie cisza chyba mnie olano.
Oto moja specyfikacja komp radził sobie z Test Drivem Unlimited bez problemu.
Processor: AMD Athlon(tm) XP 3200+, ~2.2GHz
Memory: 2560 MB RAM
Grafika : Gainward 7600 GT
Bardzo bede wdzieczny za jakąkolwiek pomoc. :o)
Nie ma to jak kupic uczciwie gre za 80 zł i kupa .
Odpowiedzi: 15
Może masz za dobrego kompa.
A może tylko skopany system.
I skrzywione pojęcie akceptacji regulaminu.
O odkopywaniu postów już chyba nie doczytałeś, prawda?
kurcze mam 4 gm ramu (xp czyta tylko 3,18 gb ram :( ), intel core 2 duo e8200 2.66GHz, nvidia geforce 8800 gts 512, directx 10 XP sp3 (oryginał) i ... nie działa, robi sie tylko czarny ekran, pierdzieliłem się z różnym patchami, pierdołami, pobrałem nawet pirata i miliard cracków do tego i dupa, ani oryginał ani pirat nie trybi, dobrze że mam cmr2,0
Witam,
jeżlie chodzi o Colina to kiedyś (jakieś 2-3lata temu, takżę nie pamiętam szczegółów) miałem też problem, podobne objawy, rozwiazaniem okazala sie aktualizacja firmware od napędu CD, LiteOn chyba to był; a chodziło o to, że miał problem z zabezpieczeniami płytki mimio tego, że był to oryginał napęd nie obsługiwał zastowowanych przez producenta sposobów zabezpieczeń.
pozdr
qbaq
Ja też jestem poirytowany DiRTem dałem 50zł i nie idzie.
Na początku instalacja poszła lajtowo, póżniej nie miałem jakichś 2 plików dll to ściągnąłem i zainstalowałem DirectX 9c. Gra poszła, sprawdzanie płyty i czarny ekran ni jak z tego wyjść, po jakimś czasie naciskania klawisza windows gra cudem się wczytała ale za jakieś 2 minuty zawiesiła więc zamknąłem alt+f4 odinstalowałem zainstalowałem i znowu wałek. Chyba napiszę do Codemasters.
Moje parametry to Intel Core 2 Duo 2,21GHZ; 2GB RAM; GeForce 8500GT. Czy to zamało? Naprawdę żalowe.
No nic , bardzo wam dziekuje za pomoc chyba zostało mi wystawić Colina na allegro.
Dzisiaj zainstalowałem demo World In Conflict i demo śmiga , tak samo demo nowego Medal Of Honor.
Pozdro dla wszystkich. o:)
a Twoja grafa obsługuje shadery w wersji 3.0 ??? Bez tego Dirt chyba nie pójdzie
sprawdź czy Twoija grafa obsługuje shadery w wersji 3.0
a Twoja grafa obsługuje shadery w wersji 3.0 ??? Bez tego Dirt chyba nie pójdzie
-
[quote=Hunter86]a Twoja grafa obsługuje shadery w wersji 3.0 ??? Bez tego Dirt chyba nie pójdzie[/quote] Geforce'y 6 serii były juz zgodne z shader model 3 a Overrin ma przecież GF 7600 GT.
Jeżeli Trop, który podał Anathema, jest dobry to Własnie o rózniće między Pentium u kolegi,a Athlonem u Ciebie chodzi ( zestaw obśługiwanych instrukcji procesora ).
-
[quote=Rebe]Jeżeli Trop, który podał Anathema, jest dobry to Własnie o rózniće między Pentium u kolegi,a Athlonem u Ciebie chodzi ( zestaw obśługiwanych instrukcji procesora ).[/quote] No gdzieś mi się to niedawno obiło o uszy ;-)
Jesli chodzi o kompa kolegi na którym poszedł colin to Pentium 4 3.0 Ghz ramu ma mniej bo 512 MB i grafike GeForce 7100 GS ale poszedł.
A czy ta gierka nie wymaga czasem SSE 2, których Athlon XP nie ma?
Zainstalowałem Patcha 1.2 ale nadal to samo.
Jak mam "puścic na firewallu" jak to sie robi ?
Dostałem odpowiedz od Codemasters , poprostu kpina.
Oto ona w oryginale.
"Thank you for submitting your recent request to Codemasters Customer Services concerning DiRT.
I am afraid the problem is caused by your processor.
The Athlon XP is not powerful enough to run this game, you will need a 64bit Athlon or Pentium 4 in order to play this game, sorry."
Komp kolegi na ktorym moj Colin poszedl jest spokojnie 25 % słabszy.
Jakies łaty widziałem na stronie producenta - zdaje się, że w wersji 1.2 patch jest - instalowałeś ??
Zdaje mi sie, że na problemy z dirt.exe mignęlo mi sie kiedys puszczenie go na firewallu.
czy uruchomie Colina ze skrótu czy wejde do folderu gdzie jest zainstalowany cały czas to samo :(
Najlepsze jest to ze gdy zainstalowałem colina na kompie u kumpla gra chodzi bez problemu zainstalowałem ja tak samo na obu kompach.
Może spróbuj znaleźć na dysku ten plik wykonywalny i go uruchomić?
Strona 1 / 1