Nie działa alfabetyczne sortowanie Start–Wszystkie programy

Proszę o pomoc! Po zainstalowaniu systemu wszystkie instalowane programy automatycznie się sortowały w/g alfabetu. Po pewnym czsie funkcja przestała działać. Trzeba korzystać z ppm i wybierać "sortuj według nazw" co moźe być tego powodem?

Odpowiedzi: 4

Cała przyjemność po mojej stronie :)
Pozdrawiam.
McScr@by
Dodano
16.10.2004 11:06:54
Witam serdecznie, bardzo dziękuję za trafną i wyczeroującą odpowiedź na moje pytanie. Zmiana rejestru rozwiązuje ten problem na stałe. PPM tylko do chwili dodania nowego programu. Stanisław Stańczyk – inwalida z Cieszyna.
Staszko1949
Dodano
16.10.2004 09:06:31
Staszko1949 Info dla Ciebie z innej beczki.

Chcąc posortować alfabetycznie ikonki wyświetlane w menu Start, wystarczy kliknąć prawym klawiszem myszki na dowolnym elemencie wyświetlanym w menu Start i wybrać opcję "Sortuj według nazw". Ten sposób, choć stosunkowo prosty, jest tylko połowiczny, głównie dlatego, źe w przypadku gdy do menu Start zostanie dodany nowy element operację trzeba powtarzać. Aby na stałe przydzielić alfabetyczne sortowanie ikon programów w menu Start, posłuźymy się modyfikacją Rejestru Windows:

Uruchom Edytor Rejestru.
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersion ExplorerMenuOrderStartMenu
Po prawej stronie okna Edytora Rejestru wyświetli się zawartość znalezionego klucza. Jedyne co musimy zrobić, to usunąć widoczną tam wartość o nazwie "Order".
Zamykamy Edytor Rejestru i restartujemy Windows.

Tips z Free Polbox.
McScr@by
Dodano
15.10.2004 01:18:38
To chyba nie tak, źe działało i przestało – ten typ tak ma, źe instaluje po uwaźaniu, a przynajmniej od czasu gdy go uzywam nie widziałem jeszcze by instalował alfabetycznie – pomijam to co sam sobie przy stawianiu ułoźy.
Rebe
Dodano
14.10.2004 20:21:25
Staszko1949
Dodano:
14.10.2004 14:49:44
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1