Nie do konca XP,ale jednak..POMOCY..błagam

Wszystko bylo ok do pewnego dnia..otoz instaluje 98 ..koncowa,wczytuje sie juz seledynowy ekran...a on mnie prosi o plytke z winem...a ona wciaz tkwi w cd–romie..i oznajmia,ze nie znalazl pliow takich m.in.:ienstub.dll błąd #2;mslocusr.dll.....kiedys normalnie sie uruchamial i wyswietlal chamski:) ekran powitalny..no nic,daje anuluj,bo na cd nie chce ich nawet szukac,glupi ciul...i niespodzianka..nie widzi cd–romu...nie zainstalowal sterownikow..czy jaka cholera..no,ok..rmb na moj komputer>wlasciwosci..i kolejna surpryza..wykrzykniki przy dwoch pozycjach:PRIMARY IDE CONTROLLER (dual fifo),SECONDARY IDE..bla,bla,bla...i cholera wie o co chodzi..nigdy tak nie bylo..czyzby cos z plyta glowna..ASRock K7VT2...ale badzmy optymistami..XP widzi te kontrolery...a zarazem CDrom...ale ja nie chce XP...o co tu chodzi ,moi kochani?..POMOCY!!!

Odpowiedzi: 10

aź się boję klikac "pokaz nieczytane posty"..chyba mnie tu rok nie było...a propos tematu..to byl wirus w bootsectorze – spirit ;)
latzky
Dodano
07.02.2004 23:24:41
Juz wsio okay...moja plyta nie obsluguje Win 95..nad czym boleję.
XP i 98 obsluguje.
Dzieki za pomoc..temat zamkniety.
latzky
Dodano
01.07.2003 12:55:35
Thomas:
Xior:
wydaje mi się źe dlatego masz kłopoty z win 98 bo twoja płyta jest za nowa i 98 nie ma do niej sterowników ale moźe sie mylę :?:
Zanowa płyta dla win 98? Wątpię.

win 98 powstał wtedy kiedy nikomu jeszcze się nie sniło o duronach i atlonach więc wcale bym się nie zdziwił gdybym to jednak ja miał rację :)
Xior
Dodano
01.07.2003 11:44:55
ngdy nie instaluje win98 z CD–rom'u mam pewne doswiadczenia z win95 i wlasnie dlatego instaluje z hdd bo czaami win przy pierwszym uruchomieniu zada plytki a nie zaladowal sterow do cd–romu

wiec jak zrobisz install z hdd to napewno bedzie mil sciezke do miejsca skad zaczales instalacje,

ale czasami takie bledy sa na G4 ta karta ma jakby proble z wyswietlaniem trybu dosowego
wiec instalacje przeprowadzam z hdd komenda "setupcor"
andrev123
Dodano
30.06.2003 09:23:37
Xior:
wydaje mi się źe dlatego masz kłopoty z win 98 bo twoja płyta jest za nowa i 98 nie ma do niej sterowników ale moźe sie mylę :?:
Zanowa płyta dla win 98? Wątpię.
Thomas
Dodano
28.06.2003 00:36:05
Xior
Dodano
27.06.2003 23:53:53
Xior
Dodano
27.06.2003 23:53:53
Nic ztych rzeczy..chłopcy:)

Wiecie co mi pomogło...?Zainstalowanie na drugim dysk XP...odpalam 98 a tu wszystko gra..ja juz nic nie rozumiem...mimo wszystko dzięki za pomoc..
latzky
Dodano
26.06.2003 11:47:53
Jeśli płytka CD nie jest uszkodzona, to moźe byś uszkodzony cdrom. Podczas instalacji moźesz przeglądać zawartość cdromu. Skopiuj te pliki (jeśli są na płycie) na dysk i wskaź mu miejsce, gdzie je skopiowałeś.
krecik
Dodano
25.06.2003 23:08:39
Witam, ja teź miałem taki problem. Niedawno składałem kompa i instalowałem win98. Przy pierwszym uruchomieniu komp się zwiesił – pomógł tylko twardy reset. Przy kolejnym uruchomieniu zaczął wywalać błędy i informacje o brakujących plikach. Gdy ostatecznie wystartował wołał o płytkę z win98 ale podobnie jak u ciebie nie widział cd–romu. Po kilku próbach – nieudanych – pozostało mi tylko odpalić kompa z dyskietki i puścić ponownie instalkę windy. Życzę sukcesów i pozdr. LUKA79
luka79
Dodano
25.06.2003 22:47:31
latzky
Dodano:
25.06.2003 22:35:56
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1