Nie do konca XP,ale jednak..POMOCY..błagam
Wszystko bylo ok do pewnego dnia..otoz instaluje 98 ..koncowa,wczytuje sie juz seledynowy ekran...a on mnie prosi o plytke z winem...a ona wciaz tkwi w cd–romie..i oznajmia,ze nie znalazl pliow takich m.in.:ienstub.dll błąd #2;mslocusr.dll.....kiedys normalnie sie uruchamial i wyswietlal chamski:) ekran powitalny..no nic,daje anuluj,bo na cd nie chce ich nawet szukac,glupi ciul...i niespodzianka..nie widzi cd–romu...nie zainstalowal sterownikow..czy jaka cholera..no,ok..rmb na moj komputer>wlasciwosci..i kolejna surpryza..wykrzykniki przy dwoch pozycjach:PRIMARY IDE CONTROLLER (dual fifo),SECONDARY IDE..bla,bla,bla...i cholera wie o co chodzi..nigdy tak nie bylo..czyzby cos z plyta glowna..ASRock K7VT2...ale badzmy optymistami..XP widzi te kontrolery...a zarazem CDrom...ale ja nie chce XP...o co tu chodzi ,moi kochani?..POMOCY!!!
Odpowiedzi: 10
aź się boję klikac "pokaz nieczytane posty"..chyba mnie tu rok nie było...a propos tematu..to byl wirus w bootsectorze – spirit ;)
Juz wsio okay...moja plyta nie obsluguje Win 95..nad czym boleję.
XP i 98 obsluguje.
Dzieki za pomoc..temat zamkniety.
XP i 98 obsluguje.
Dzieki za pomoc..temat zamkniety.
Thomas:Zanowa płyta dla win 98? Wątpię.Xior:wydaje mi się źe dlatego masz kłopoty z win 98 bo twoja płyta jest za nowa i 98 nie ma do niej sterowników ale moźe sie mylę :?:
win 98 powstał wtedy kiedy nikomu jeszcze się nie sniło o duronach i atlonach więc wcale bym się nie zdziwił gdybym to jednak ja miał rację :)
ngdy nie instaluje win98 z CD–rom'u mam pewne doswiadczenia z win95 i wlasnie dlatego instaluje z hdd bo czaami win przy pierwszym uruchomieniu zada plytki a nie zaladowal sterow do cd–romu
wiec jak zrobisz install z hdd to napewno bedzie mil sciezke do miejsca skad zaczales instalacje,
ale czasami takie bledy sa na G4 ta karta ma jakby proble z wyswietlaniem trybu dosowego
wiec instalacje przeprowadzam z hdd komenda "setupcor"
wiec jak zrobisz install z hdd to napewno bedzie mil sciezke do miejsca skad zaczales instalacje,
ale czasami takie bledy sa na G4 ta karta ma jakby proble z wyswietlaniem trybu dosowego
wiec instalacje przeprowadzam z hdd komenda "setupcor"
Zanowa płyta dla win 98? Wątpię.Xior:wydaje mi się źe dlatego masz kłopoty z win 98 bo twoja płyta jest za nowa i 98 nie ma do niej sterowników ale moźe sie mylę :?:
wydaje mi się źe dlatego masz kłopoty z win 98 bo twoja płyta jest za nowa i 98 nie ma do niej sterowników ale moźe sie mylę :?:
wydaje mi się źe dlatego masz kłopoty z win 98 bo twoja płyta jest za nowa i 98 nie ma do niej sterowników ale moźe sie mylę :?:
Nic ztych rzeczy..chłopcy:)
Wiecie co mi pomogło...?Zainstalowanie na drugim dysk XP...odpalam 98 a tu wszystko gra..ja juz nic nie rozumiem...mimo wszystko dzięki za pomoc..
Wiecie co mi pomogło...?Zainstalowanie na drugim dysk XP...odpalam 98 a tu wszystko gra..ja juz nic nie rozumiem...mimo wszystko dzięki za pomoc..
Jeśli płytka CD nie jest uszkodzona, to moźe byś uszkodzony cdrom. Podczas instalacji moźesz przeglądać zawartość cdromu. Skopiuj te pliki (jeśli są na płycie) na dysk i wskaź mu miejsce, gdzie je skopiowałeś.
Witam, ja teź miałem taki problem. Niedawno składałem kompa i instalowałem win98. Przy pierwszym uruchomieniu komp się zwiesił – pomógł tylko twardy reset. Przy kolejnym uruchomieniu zaczął wywalać błędy i informacje o brakujących plikach. Gdy ostatecznie wystartował wołał o płytkę z win98 ale podobnie jak u ciebie nie widział cd–romu. Po kilku próbach – nieudanych – pozostało mi tylko odpalić kompa z dyskietki i puścić ponownie instalkę windy. Życzę sukcesów i pozdr. LUKA79
Strona 1 / 1