Nie da się zainstalować WinXP po padnięciu poprzedniego XP

Witam
Mam nastepujacy problem.
Po przeinstalowaniu systemu i zainstalowaniu juz wszystkich sterownikow i wiekszosci potrzebnych mi aplikacji, zabralem sie za instalowanie Nortona Antivirusa 2004. W miedzyczasie sprawdzalem ustawienia karty graficznej (radeon X800 GTO) jednak zadnych zmian nie wprowadzalem. Po skonczeniu instalowania NAV program poprosil o restart systemu co tez uczynilem. Po restarcie system nie uruchomil sie. Ani tryb awaryjny, ani tryb odzyskiwania ostatniej dobrej konfiguracji nie powiodly sie, po prostu nie dobiegaly do konca. Postanowilem zainstalowac system od nowa z CD. Najpierw byl problem z sformatowaniem partycji C w trybie "wolnym", pozniej i w trybie szybkim. Po prostu zatrzymywalo sie, raz na 37%, innym razem na 87%. W koncu jakos przeszlo, ale zatrzymalo sie na kopiowaniu danych na dysk. Po ponownym restarcie, nie da się nawet rozpocząć instalacji. Po przejsciu z menu "nacisnij enter aby zainstalować system windows", nie przechodzi do nastepnego, w ktorym powinna byc licencja.
Co robić?
Zrezygnowalem juz z danych, ktore byly na tej partycji i wciaz nie moge ani jej sformatowac ani zainstalować nowego systemu. Teraz mozliwosci koncza sie prawie na poczatku proby zainstalowania XPeka. Jaka jest przyczyna i jak temu zaradzic?

Ps.Przed uruchomieniem kompa mialem komunikat, źe brak jakiegos pliku i musze zrestartować kompa poprzez CTRL+ALT+DEL z tym, ze nie pamietam o jaki plik chodzilo. Po restarcie jednak uruchomil sie normalnie, więc nie przejąłem sie tym.
Poniźej dodam jeszcze konfigurację kompa, gdyby mogło to komuś w czymś pomóc.

WinXP Service Pack 2

DFI LanParty Ultra–D
AMD Athlon 64 3000+ 939
WD Caviar SE16 250GB SATA2
TwinMOS PC3200 1024MB Dual Pack
Sapphire Radeon X800GTO 256MB GDDR3
Fortron/Source Powersupply ATX 400W
Zalman CNPS7700–Cu

Dziękuje wszystkim za jakakolwiek pomoc
Pozdrawiam
Rafal S.

Odpowiedzi: 3

miałem identyczny problem winny byl dysk program wdclear mi pomógł. ale on jest na ATA. a Ty masz jakwidze SATA. poszukaj w necie moze cos znajdizesz.
ministerPL
Dodano
22.04.2006 12:00:54
8) Spróbuj zdjąć wszystkie partycje dysku (tak jakbyś kupił nowy dysk), a następnie utwóź nowe partycje i zacznij instalkę jeśli błąd będzie się powtarzać niestety jest to 1. RAM w przypadku nie uruchomienia się trybu graficznego instalacji 2. DYSK w przypadku kiedy format dysku nie udaje się;
a wtedy to najlepiej przetestować dysk programem producenta dysku.

POZDRAWIAM!!
Guest
Dodano
21.04.2006 21:50:39
Zamiast "upierać się" przy formatowaniu najpierw zdejmij i ząłów od nowa partycję – potem dopiero ją sformatuj.
Jęzeli po tej operacji błędy przy instalacji będą się powtarzać, a formatowanie przebiegło bez kłopotu to w grę wchodzi uszkodzony RAM, błąd – np. w wyniku zabrudzenia czytnika lub samej płyty.

PS.
Problem z NAV–em mógł być spowodowany niezgodnością progrmau z SP2, ale to tylko oboczność.
Rebe
Dodano
20.04.2006 09:21:10
farral
Dodano:
20.04.2006 03:30:34
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1