Nie chciane pliki
Czy moge usunac te pliki zamieszczam screna sa to pliki po update windowsa i znajduja sie w katalogu windows.Gdzies czytalem ze mozna usunac pliki z takim
znakiem $ ale nie jestem pewien.Pozdrawiam
znakiem $ ale nie jestem pewien.Pozdrawiam
Odpowiedzi: 9
THX Gagman za info, niebyłem pewniem, teraz wszystko jasne.
mcscr@by:Tak sobie myślę i się zastanawiam czy owe usunięcie wpisów nie będzie miało wpływu na identyfikacje poprawek, które zostały juź zainstalowane na WU czy za pomocą takiego softu jak AIDA32/EVEREST.
Na identyfikację zainstalowanych poprawek przez WU, usunięcie tych plików nie ma źadnego znaczenia (WU działa i identyfikuje poprawnie – nie pokazuje po raz kolejny koniecznosci ich zainstalowania). A i wpisy z dodaj/usuń moźna z poziomu tegoź dodaj/usuń bez programów trzecich usunąć :wink:
Update:
Ja te wszystkie pliki w cholerę wyrzucam...
Dzieki za podpowiedzi zastosuje sie do rad i zostawie jednak te pliki a niech tam sobie leza jesc nie wolaja.Pozdrawiam
Nie wiem jak przez Aidę itp.,ale przez systeminfo z wiersza polecenia nie ma źadnego.
Sam te pliki wywalam, a potem tylko czyszczę dodaj/usuń natomiast informacja o poprawkach – istotna głownie dla WU chyba, bo sam aź taki ciekawski nie jestem pozostaje w systemie.
Sam te pliki wywalam, a potem tylko czyszczę dodaj/usuń natomiast informacja o poprawkach – istotna głownie dla WU chyba, bo sam aź taki ciekawski nie jestem pozostaje w systemie.
Rebe:Dlatego po takim usunięciu powinieneś równieź wyczyścić zbedne wpisy z dodaj/usuń – jakim regcelenerem czy czymś podobnym.
Wpisy te bowiem nie bedą juź niczemu słuźyć.
Tak sobie myślę i się zastanawiam czy owe usunięcie wpisów nie będzie miało wpływu na identyfikacje poprawek, które zostały juź zainstalowane na WU czy za pomocą takiego softu jak AIDA32/EVEREST.
A po co ? Potem bedzieszm iał problem ze scieźkami do odinstalowania.
Inna sprawa, źe skoro system działa to znaczy, źe te paliety "uninst" moźna spokojnie wyrzucić.
Inna sprawa, źe skoro system działa to znaczy, źe te paliety "uninst" moźna spokojnie wyrzucić.
Dobrze nie bede ich usuwal ale czy moge je wpakowac do jednego foldera coby nie bylo ich tak wiele.Pozdrawiam i dziekuje za szybka odpowiedz.
mcscr@by:Moźesz, ale gdy je usuniesz stracisz moźliwość odinstalowania poprawek z Dodaj/usuń programy.
Dlatego po takim usunięciu powinieneś ównieź wyczyścić zbedne wpisy z dodaj/usuń – jakim regcelenerem czy czymś podobnym.
Wpisy te bowiem nie bedą juź niczemu słuźyć.
Moźesz, ale gdy je usuniesz stracisz moźliwość odinstalowania poprawek z Dodaj/usuń programy.
Strona 1 / 1