nie chce mi sie wyłączyc!!!!!
Nie wiem juz co jest wczoraj bylo wszystko ok a dzis ..nie moge kompa wyłączyć!! robie spokojnie wyłącz jak zawsze .. i niby wszystko dobrze ..pokazuje sie ze trwa zamykanie systemu .. i tak zostaje..i tylko wtyczke z gniazdka wyciągnąc moge zeby to wyłaczyc.....
Odpowiedzi: 10
A moze tak:To bardzo przydatna właściwość, zwłaszcza gdy często zostawiamy "na noc" komputer wykonujący jakieś źmudne zadanie (renderowanie grafiki 3D, przebudowę indeksów bazy danych, archwizację...).
Czasami jednak zdarza się tak, źe komputer nagle przestaje się wyłączać po zamknięciu systemu. Co się stało? I jak temu zaradzić?
Pewnym rozwiązaniem moźe być modyfikacja jednego z kluczy Rejestru. Uruchom Edytor rejestru (przejdź do Start|Uruchom, wpisz regedit i wciśnij [Enter]) i odszukaj klucz HKEY_CURRENT_USER|Control Panel|Desktop i zmień wartość PowerOffActive z 0 na 1. Zamknij Edytor rejestru.
Pozdrawiam
Czasami jednak zdarza się tak, źe komputer nagle przestaje się wyłączać po zamknięciu systemu. Co się stało? I jak temu zaradzić?
Pewnym rozwiązaniem moźe być modyfikacja jednego z kluczy Rejestru. Uruchom Edytor rejestru (przejdź do Start|Uruchom, wpisz regedit i wciśnij [Enter]) i odszukaj klucz HKEY_CURRENT_USER|Control Panel|Desktop i zmień wartość PowerOffActive z 0 na 1. Zamknij Edytor rejestru.
Pozdrawiam
EL NINO:Zainstalowales moze Adaware ?
Ad–aware w swojej najnowszej wersji nie sprawia juź problemu konieczności "podwójnego" zamykania systemu.
Pozdrawiam
Sprobuj tego http://centrumxp.xenium.pl/forum/viewtopic.php?t=10441&highlight=
Moze dokladales do kompa ostatnio jakis soft albo nowe sterowniki?
przeinstaluj windowsa.moźe to pomoźe.poczyść dyski.sprawdź w jakimś tweaku, aida,
nie...przetestowalem juz chyba wszystkie mozliwe ustawienia .. w win i biosie..i d..a. skubany nadal nie ma zamiaru sie wylaczyc.. chyba tylko gniazdko sobie zrobie w zasiegu reki zeby kabel wyciagac!!
Zainstalowales moze Adaware ?
sprawdź w BIOSie funkcjie zarządzania energią, moźe tam coś znajdziesz...
.to nie to .w zasilaniu to juz wszystkie opcje sprawdzalem...i nic. nie mam juz pojecia o co chodzi..
A załącz w opcjach zasilania zaawansowane zarządzanie energią.
Strona 1 / 1