Ni ma wizji:(((
źciągnąłem sobie z neta film ( 1 CD jeszcze jest 2) i tak niebardzo mi gra. Mianowiciejak włącze w Vplayerze albo w Koala playerze alb w czymś jeszcze innym to się nic niepojawia a głos leci, yak jakby plik mp3 otworzył w programie do flmów.
Ale Ale... chyba gdzieś ten obraz jest bo np jak go włącze w programie VCL media player ( uzuwam go do otwierania niedościąganych plików) to jest wtedy obraz.
No i o co w tym chodzi??
Ale Ale... chyba gdzieś ten obraz jest bo np jak go włącze w programie VCL media player ( uzuwam go do otwierania niedościąganych plików) to jest wtedy obraz.
No i o co w tym chodzi??
Odpowiedzi: 7
Jak brakuje kodeka to nie ma czarnego obrazu, po prostu wcale go nie ma. Zrób porządek z tymi kodekami, bo wg. mnie masz totalny bałagan. Pojedyncze kodeki, pakiety, filtry – zdecyduj się.
Rebe:
A tak juź całkiem powaznie to GSpot co mówi o kodekach ?
a nie wiem co mówi bo sie do mnie nieodzywał :twisted:
Mam FFDShow DivX, ac3, Nimo, ogg teź
a czy niepowinien być chociaź czarny obraz?
Zaproponuję lek na twoje dolegliwości...
AllPlayer – najnowsza wersja testuje komputer na okoliczność posiadanych (lub nie) kodeków i proponuje ściągnięcie brakujących. Sam ściąga i instaluje kodeki. Jest takźe "opcja" naprawy uszkodzonych plików filmowych.
Polecam.
AllPlayer – najnowsza wersja testuje komputer na okoliczność posiadanych (lub nie) kodeków i proponuje ściągnięcie brakujących. Sam ściąga i instaluje kodeki. Jest takźe "opcja" naprawy uszkodzonych plików filmowych.
Polecam.
Krzychooo:Ale Ale... chyba gdzieś ten obraz jest bo np jak go włącze w programie VCL media player ( uzuwam go do otwierania niedościąganych plików) to jest wtedy obraz.
No i o co w tym chodzi??
Pewnie o to, źe programik do podglądu niedociągów ma wbudowane kodeki i dlatego obraz jest, a odtwarzacze potrzebują zewnętrznych kodeków zainstalowanych w systemie. Jeśli masz ich za duźo, to tak jak napisał Rebe, teź nie jest dobrze. Wygląda, źe któregoś Ci brakuje, lub źe kodeki się "gryzą". Proponuję odinstalować wszystkie i zainstalować tylko niezbędne (DivX, Xvid, AC3, ogg), nie jakieś–tam pakiety kodeków, lub ewentualnie zainstalować filtr FFDShow.
Brak kodeka – a zeskund ja mam wiedzieć czym ten "zrzut" był robiony ?
A poza tym mozna i od drugiej strony skoro
Gdybyś spojrzał w archiwum to moźe byś znalazł posty, w których jest mowa o tym, iź nadmiar szkodzi.
A poza tym mozna i od drugiej strony skoro
to teź moźe być powód problemu.Krzychooo:.... posidam całą gamę róźnych kodeków ....
Gdybyś spojrzał w archiwum to moźe byś znalazł posty, w których jest mowa o tym, iź nadmiar szkodzi.
no co ty niepowiesz??? KODEKI??? musze sprawdzić na googlach co to jest :twisted:
to jeszcze mi rabi zdradź którego mogę nie mieć bo do tej pory niespotkałem się jeszcze z plikiem video który by u mnie tak się zachowywał. Dlatego uwazam to za dziwne bo posidam całą gamę róźnych kodeków a objaw jest moim zdaniem inny niz z braku kodeków – bo widziałem jaki jest objaw braku dekoderów a ty poprostu nawet niechce "zaskoczyć" poprostu jest cały czas plansza"V player" i tyle – ani czarnego obrazu, ani zielonych kwadratów.
ajak wiesz jakiego brakuje to powiedz mi gdzie sięto sprawdza to sobie znajde i zainstaluje. moźe wtedy jabłuszka dojrzeją 8)
to jeszcze mi rabi zdradź którego mogę nie mieć bo do tej pory niespotkałem się jeszcze z plikiem video który by u mnie tak się zachowywał. Dlatego uwazam to za dziwne bo posidam całą gamę róźnych kodeków a objaw jest moim zdaniem inny niz z braku kodeków – bo widziałem jaki jest objaw braku dekoderów a ty poprostu nawet niechce "zaskoczyć" poprostu jest cały czas plansza"V player" i tyle – ani czarnego obrazu, ani zielonych kwadratów.
ajak wiesz jakiego brakuje to powiedz mi gdzie sięto sprawdza to sobie znajde i zainstaluje. moźe wtedy jabłuszka dojrzeją 8)
Następny amator.... kwasnych jabłek.
A to, źe istnieją kodeki to moźe juź słyszałeś?
Jeźeli tak to uzupełnię Twą wiedzę – ózne "zrzuty" potrzebują róznych kodeków.
PS.
Więcej pewnie Pawek napisze – mi się nie chce
A to, źe istnieją kodeki to moźe juź słyszałeś?
Jeźeli tak to uzupełnię Twą wiedzę – ózne "zrzuty" potrzebują róznych kodeków.
PS.
Więcej pewnie Pawek napisze – mi się nie chce
Strona 1 / 1