NFS Underground Strasznie Zamula Przy Pamieci 256 DDR
Witam .Panowie mam niemaly problemik.Chodzi o to ze NFs:U strasznie mi zamula chodzi jak zolw.Jak mialem Win 98 chodzil idealnie bez zarzutu nawet przy 128 DDR.Specjalnie dokupilem jeszcze 128 DDR i nadal jest tak samo bez zmian.Jak wiecie jak pomoc to z gory dzieki
Odpowiedzi: 17
Ad@$:W opcjach gry nie, ale w rejstrze owszem. HKLocalMachine––>Software––>EA GAMES––>Undeground i klucz motionblur
no ok. Ale jak nie ma obłsługi na karcie to i tak ta opcja nie jest u niego włączona :wink:
W opcjach gry nie, ale w rejstrze owszem. HKLocalMachine––>Software––>EA GAMES––>Undeground i klucz motionblur
Kurna jak wam się przycina na takich sprzętach to szoczek mnie łapie:/ Mam nadzieję, źe u mnie będzie looz :]
ty nie masz tej opcji bo ywoja karta nie ma Pixel/Vertex shader
Miałem kiedyś podobny problem.Teź mi muliło. Przyczyną w moim przypadku były nieodpowiednie parametry pamięci wirtualnej. Zmień je i zobacz jak później będzie gra działała.
Witam , wogole jesli koledze chodzilo dobrze wszystko na 98 to po co sie przesiadl na XP , a zreszta z 128 mb ram to troche bym pomyslał zanim bym zainstalowal XP , XP wymaga do gier praktycznie 2 x tyle pamięci RAM niz na innych systemach , albo zainstaluj jakiegos tweakera albo wróć na 98 , a ja jak mialem Geforce 4 mx to jechalem na jakis zmodowanych sterownikach ktore faktycznie troche pomagaly , teraz nie pamietam co to bylo ale chyba omegi , pozdrawiam
Mi osobiście na pamięci 256 DDR Atlhonie 1,1 GHz i GeForce 4 MX po obniźeniu wszystkich detali do minimum gra działa płynnie.
Tobie proponuje przeinstalować system, powinno pomóc.
Poniewaź, jak powiedziałem, mi na takim samym ramie gra na najniźszych detalach chodzi płynnie, przynajmniej w miarę.
Niezapomnij takźe o najnowszysch sterownikach graficznych i directx 9.0c. :wink:
Tobie proponuje przeinstalować system, powinno pomóc.
Poniewaź, jak powiedziałem, mi na takim samym ramie gra na najniźszych detalach chodzi płynnie, przynajmniej w miarę.
Niezapomnij takźe o najnowszysch sterownikach graficznych i directx 9.0c. :wink:
MagicznyStylek:wylacz jezeli masz wlaczony "motion blur" to zrzera duzo ramu
Mam pytanie gdzie znajduje sie ta opcja?? Mam podobny problem bo gierka potrafi mi sie zaciac na minimalnych detalach ! Moj konfig to Celeron 2GHz, 512 Ram, GForce2 64 MB Ram, Win Xp, DX 9.0.c, najnowsze sterowniki do karty graficznej
a moze bys tak sobie systemik przeczyscil? :] a jeslin ie pooze to formacika zrobil? :]
wylacz jezeli masz wlaczony "motion blur" to zrzera duzo ramu
A pro po mulenia to bez Tweaker'a to faktycznie niektóre programy zwalniają na XP
Więc moźe dlatego źe masz rvie tnt (choć słyszałem ze na niej wogle nfsu nie działa) lub coś jeszcze słabszego
Dzieki .Ale plytke mam dobra Gigabyte .A tak wogole nie kazdego stac na wypasiony sprzet za 3000zl. Moim zdaniem mam sprzet spoko i nienarzekam .Do tej pory mialem Wina 98 i nie mialem zadnych problemow.Od kiedy zainstalowalem Xp bo dowiedzialem sie ze jest lepszy sa jakies problemiki i to przede wszystkim z zamulaniem gierek czy programow.I wlasnie dlatego poruszylem ten problem na forum zeby sprobowac go z wasza pomoca rozwiazac i tyle .Z gory dzieki za odpowiedzi
Underground wcale nie ścina przy 256 RAm nawet w WinXP .Mam teraz tyle samo i RAM'u ani razu mi 'nie zabraknęło'
I pewnie do tego jakaś płyta główna od ECS... Jeśli tak to się nie dziwię, źe Ci muli. Ogólnie Twój sprzęt nie naleźy do najnowszych. Zmiana detali na mniejsze moźe pomoźe (raczej na pewno :wink:)
Procek 1.2 Ghz Duron ;256DDR;40GB Hdd;
A reszta podzespołów? Jeśli w miarę, to moźe stery do grafiki na nowsze zmień.
Bo przy moim konfigu pomyka ładnie (detale na max, oczywiście bez AntiAliasingu).
Bo przy moim konfigu pomyka ładnie (detale na max, oczywiście bez AntiAliasingu).