newp.exe
Witam
Mój problem polega na tym gdy włączam kompa za kaźdym razem włącza mi się takie okienko...
Wczoraj zrobiłem formata lecz nadal to wyskakuje. Usąnąć plik teź usuwałem i po ponownym uruchomieniu kompa dalej to samo...
Pozdrawiam
Mój problem polega na tym gdy włączam kompa za kaźdym razem włącza mi się takie okienko...
Wczoraj zrobiłem formata lecz nadal to wyskakuje. Usąnąć plik teź usuwałem i po ponownym uruchomieniu kompa dalej to samo...
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 20
ToMi_16:PaWL!C:pirat... w dzisiejszych czasach ludzi nie stać na originalne ;D
Ale mnie rozbawiłeś. Moja matka jest pielęgniarką. Marnie zarabia a mimo to mam oryginalnego Winka. Jak? Wziąłem go na 6 rat i mnie stać. Trzeba tyko chcieć!
odbiegasz od tematu... jak masz pisać takie "wymądrzenia" to zachowaj je lepiej dla siebie...
pozdro
PaWL!C:pirat... w dzisiejszych czasach ludzi nie stać na originalne ;D
Ale mnie rozbawiłeś. Moja matka jest pielęgniarką. Marnie zarabia a mimo to mam oryginalnego Winka. Jak? Wziąłem go na 6 rat i mnie stać. Trzeba tyko chcieć!
Moźesz popytać uźyszkodników twojej sieci czy ostatnio sprawdzali kompy antywirusem
winservices.exe to moźe być W32.Yaha
Dopisuje się on do plików exe, w rejestrze w HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes\exefile\shell\open\command sprawdź jak wygląda wartosć domyślna.
Uźyj jeszcze Windows Woorms Doors Cleaner
Dopisuje się on do plików exe, w rejestrze w HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes\exefile\shell\open\command sprawdź jak wygląda wartosć domyślna.
Uźyj jeszcze Windows Woorms Doors Cleaner
sprawa wygląda następująco... komp jest odłaczony od sieci z zainstalowanymi sterownikami , programami itp itp (świeźo po formacie) i nie wystepuje w procesach źadne winsecurity.exe więc wina musi napływac z sieci... jak sie przed tym uchronić? Mam zainstalowy Avast4 i do tego Agnitium Outpost Firewall...
pozdro
pozdro
A ściągnij sobie Killboxa
http://www.cybertechhelp.com/getfile.php?id=92
I wybierz newp.exe do usunięcia, daj delete on reboot
Zrestartuj kompa.
http://www.cybertechhelp.com/getfile.php?id=92
I wybierz newp.exe do usunięcia, daj delete on reboot
Zrestartuj kompa.
udało mi się usunąć pliki slssystem.exe i newp.exe ale nie moge usunąć pliku winservice.exe... dziwne bo skaner online symantec jak i równieź mks_vir nie wykryli u mnie tego pliku... a na stronach www pisze źe to jest trojan... sam juź nie wiem :?
PaWL!C:Peter_l:A moźe sieć lokalna się do tego przyczynia?
moźe... ale co ja na to poradze?
To poradzisz źe moźesz zrobić reinstall bez podłączonej sieci lokalnej i nie podłaczać jej przez jakiś czas, aź sprawdzisz czy ten za****ny newp.exe sie dalej pojawia. Tak samo jak inne
Peter_l:A moźe sieć lokalna się do tego przyczynia?
moźe... ale co ja na to poradze?
edit...
poprzez skaner online mks_vir usunął mi trojany... lecz w procesach jest winsecurity.exe lecz tego skaner online nie wykrył...
edit2...
przed chwilą przeskanowałem skanerem online symantec... sami zobaczcie.
hmm chyba mi ktoś mi na kompie siedzi... :evil:
A moźe sieć lokalna się do tego przyczynia?
nie stety to chyba nie wina windowsa... przed chwilą właśnie zainstalowałem innego i nadal to samo :/
No to masz calkiem mozliwa odpowiedz na to skad te smieci w systemie zaraz po instalacji...
mettal:Ponawiam pytanie, system oryginal, czy pirat ?
Ostatnio znajomy zassal z sieci Viste Beta build 5231,okazalo sie ze w systemie byl wirus MBR i jeszcze kilka smieci,prawdopodobnie bezposredni nie oddzialywujacych na Viste, ale na inne systemy...
pirat... w dzisiejszych czasach ludzi nie stać na originalne ;D
Ponawiam pytanie, system oryginal, czy pirat ?
Ostatnio znajomy zassal z sieci Viste Beta build 5231,okazalo sie ze w systemie byl wirus MBR i jeszcze kilka smieci,prawdopodobnie bezposredni nie oddzialywujacych na Viste, ale na inne systemy...
Bobi:Wszystko to jeden i ten sam syf – rodzina Rbot.
Masz firewalla wieć jesli cos z sieci próbowałoby się wbic dostałbys pewnie jakieś info. Przeskanuj cały dysk antywirusem z najnowszymi sygnaturami być moźne na dysku innym niź systemowy masz siedlisko zarazy.
mam 2 partycje... wczoraj obie zostały zformatowane. :?
Wszystko to jeden i ten sam syf – rodzina Rbot.
Masz firewalla wieć jesli cos z sieci próbowałoby się wbic dostałbys pewnie jakieś info. Przeskanuj cały dysk antywirusem z najnowszymi sygnaturami być moźne na dysku innym niź systemowy masz siedlisko zarazy.
Jesli instalujesz system z odlaczonym netem i zaraz po instalce masz te procesy, to nasuwa siepytanie... Czy system jest oryginalny,bo jesli to pirat zassany z sieci,mozliwe ze juz ma wrzucone smieci...
a najgorsze jest to źe wczoraj zrobiłem gruntowego formata (z odłączoną wtyczką od neta!) wchodząć juź do windowsa świeźo zainstalowanego patrze w procesy i co widze... nadal slssystem.exe! więc jak się tego gówna za przeproszeniem pozbyć?
edit...
właśnie jakieś 5 min temu niewiem z kąd znalazło mi sie takie coś winsecurity.exe wirus i do tego slssystem.exe z kąd to #$%^$$@% się bierze ?
edit2...
sami popatrzcie...
procesy slssystem.exe , winsecurity.exe , i teraz jeszcze crsss.exe do tego... normalnie juź mnie krew zalewa... :x
edit...
właśnie jakieś 5 min temu niewiem z kąd znalazło mi sie takie coś winsecurity.exe wirus i do tego slssystem.exe z kąd to #$%^$$@% się bierze ?
edit2...
sami popatrzcie...
procesy slssystem.exe , winsecurity.exe , i teraz jeszcze crsss.exe do tego... normalnie juź mnie krew zalewa... :x
Liczy się przede wszysktim nazwa wartosci w Run. Ta ewidentnie wskazuje na Rbota–ATU
System instalujesz będąc podłączonym do sieci? Jesli tak to wiadomo skąd się robactwo przyplątało.
newp.exe teź się łączy z w/w robakiem.
Po skończonym usuwaniu skorzystaj z przyklejonego tematu SLAY3Ra.
Przenosze do bezpieczeństwa w takim razie.
System instalujesz będąc podłączonym do sieci? Jesli tak to wiadomo skąd się robactwo przyplątało.
newp.exe teź się łączy z w/w robakiem.
Po skończonym usuwaniu skorzystaj z przyklejonego tematu SLAY3Ra.
Przenosze do bezpieczeństwa w takim razie.