newp.exe

Witam
Mój problem polega na tym gdy włączam kompa za kaźdym razem włącza mi się takie okienko...

Wczoraj zrobiłem formata lecz nadal to wyskakuje. Usąnąć plik teź usuwałem i po ponownym uruchomieniu kompa dalej to samo...
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 20

ToMi_16:
PaWL!C:
pirat... w dzisiejszych czasach ludzi nie stać na originalne ;D

Ale mnie rozbawiłeś. Moja matka jest pielęgniarką. Marnie zarabia a mimo to mam oryginalnego Winka. Jak? Wziąłem go na 6 rat i mnie stać. Trzeba tyko chcieć!

odbiegasz od tematu... jak masz pisać takie "wymądrzenia" to zachowaj je lepiej dla siebie...
pozdro
PaWL!C
Dodano
05.11.2005 17:22:54
PaWL!C:

Ale mnie rozbawiłeś. Moja matka jest pielęgniarką. Marnie zarabia a mimo to mam oryginalnego Winka. Jak? Wziąłem go na 6 rat i mnie stać. Trzeba tyko chcieć!
ToMi_16
Dodano
05.11.2005 16:29:46
PaWL!C
Dodano
05.11.2005 13:49:59
Moźesz popytać uźyszkodników twojej sieci czy ostatnio sprawdzali kompy antywirusem
Peter_l
Dodano
05.11.2005 13:41:18
winservices.exe to moźe być W32.Yaha
Dopisuje się on do plików exe, w rejestrze w HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes\exefile\shell\open\command sprawdź jak wygląda wartosć domyślna.
Uźyj jeszcze Windows Woorms Doors Cleaner
Bobi
Dodano
05.11.2005 13:25:01
sprawa wygląda następująco... komp jest odłaczony od sieci z zainstalowanymi sterownikami , programami itp itp (świeźo po formacie) i nie wystepuje w procesach źadne winsecurity.exe więc wina musi napływac z sieci... jak sie przed tym uchronić? Mam zainstalowy Avast4 i do tego Agnitium Outpost Firewall...
pozdro
PaWL!C
Dodano
05.11.2005 12:57:20
A ściągnij sobie Killboxa
http://www.cybertechhelp.com/getfile.php?id=92
I wybierz newp.exe do usunięcia, daj delete on reboot
Zrestartuj kompa.
Peter_l
Dodano
05.11.2005 09:30:26
udało mi się usunąć pliki slssystem.exe i newp.exe ale nie moge usunąć pliku winservice.exe... dziwne bo skaner online symantec jak i równieź mks_vir nie wykryli u mnie tego pliku... a na stronach www pisze źe to jest trojan... sam juź nie wiem :?
PaWL!C
Dodano
05.11.2005 08:42:24
PaWL!C:
Peter_l:
A moźe sieć lokalna się do tego przyczynia?

moźe... ale co ja na to poradze?

To poradzisz źe moźesz zrobić reinstall bez podłączonej sieci lokalnej i nie podłaczać jej przez jakiś czas, aź sprawdzisz czy ten za****ny newp.exe sie dalej pojawia. Tak samo jak inne
Peter_l
Dodano
04.11.2005 22:05:17
Peter_l:

moźe... ale co ja na to poradze?
edit...
poprzez skaner online mks_vir usunął mi trojany... lecz w procesach jest winsecurity.exe lecz tego skaner online nie wykrył...
edit2...
przed chwilą przeskanowałem skanerem online symantec... sami zobaczcie.

hmm chyba mi ktoś mi na kompie siedzi... :evil:
PaWL!C
Dodano
04.11.2005 20:26:42
Peter_l
Dodano
04.11.2005 19:51:54
nie stety to chyba nie wina windowsa... przed chwilą właśnie zainstalowałem innego i nadal to samo :/
PaWL!C
Dodano
04.11.2005 19:41:34
No to masz calkiem mozliwa odpowiedz na to skad te smieci w systemie zaraz po instalacji...
mettal
Dodano
04.11.2005 16:48:50
mettal:
Ponawiam pytanie, system oryginal, czy pirat ?

Ostatnio znajomy zassal z sieci Viste Beta build 5231,okazalo sie ze w systemie byl wirus MBR i jeszcze kilka smieci,prawdopodobnie bezposredni nie oddzialywujacych na Viste, ale na inne systemy...

PaWL!C
Dodano
04.11.2005 16:45:11
Ponawiam pytanie, system oryginal, czy pirat ?

Ostatnio znajomy zassal z sieci Viste Beta build 5231,okazalo sie ze w systemie byl wirus MBR i jeszcze kilka smieci,prawdopodobnie bezposredni nie oddzialywujacych na Viste, ale na inne systemy...
mettal
Dodano
04.11.2005 16:09:24
Bobi:
Wszystko to jeden i ten sam syf – rodzina Rbot.
Masz firewalla wieć jesli cos z sieci próbowałoby się wbic dostałbys pewnie jakieś info. Przeskanuj cały dysk antywirusem z najnowszymi sygnaturami być moźne na dysku innym niź systemowy masz siedlisko zarazy.

mam 2 partycje... wczoraj obie zostały zformatowane. :?
PaWL!C
Dodano
04.11.2005 16:04:44
Wszystko to jeden i ten sam syf – rodzina Rbot.
Masz firewalla wieć jesli cos z sieci próbowałoby się wbic dostałbys pewnie jakieś info. Przeskanuj cały dysk antywirusem z najnowszymi sygnaturami być moźne na dysku innym niź systemowy masz siedlisko zarazy.
Bobi
Dodano
04.11.2005 15:37:46
Jesli instalujesz system z odlaczonym netem i zaraz po instalce masz te procesy, to nasuwa siepytanie... Czy system jest oryginalny,bo jesli to pirat zassany z sieci,mozliwe ze juz ma wrzucone smieci...
mettal
Dodano
04.11.2005 15:31:44
a najgorsze jest to źe wczoraj zrobiłem gruntowego formata (z odłączoną wtyczką od neta!) wchodząć juź do windowsa świeźo zainstalowanego patrze w procesy i co widze... nadal slssystem.exe! więc jak się tego gówna za przeproszeniem pozbyć?

edit...
właśnie jakieś 5 min temu niewiem z kąd znalazło mi sie takie coś winsecurity.exe wirus i do tego slssystem.exe z kąd to #$%^$$@% się bierze ?
edit2...
sami popatrzcie...

procesy slssystem.exe , winsecurity.exe , i teraz jeszcze crsss.exe do tego... normalnie juź mnie krew zalewa... :x
PaWL!C
Dodano
04.11.2005 14:46:39
Liczy się przede wszysktim nazwa wartosci w Run. Ta ewidentnie wskazuje na Rbota–ATU
System instalujesz będąc podłączonym do sieci? Jesli tak to wiadomo skąd się robactwo przyplątało.
newp.exe teź się łączy z w/w robakiem.
Po skończonym usuwaniu skorzystaj z przyklejonego tematu SLAY3Ra.

Przenosze do bezpieczeństwa w takim razie.
Bobi
Dodano
04.11.2005 13:50:13
PaWL!C
Dodano:
03.11.2005 09:09:55
Komentarzy:
20
Strona 2 / 3