New wiadomości !

Sieci 40Gbps za dwa lata !!

Cisco podało, źe juź za dwa lata będzie w stanie udostępnić urządzenia i rozwiązania technologiczne, umoźliwiające rozpędzenie sieci do 40Gbps.

Na chwilę obecną testowane są juź sieci 10Gbps, w których swój udział mają takie firmy jako 3Com, Intel, Nortel, czy Sun.

Co będzie umoźliwiała sieć o przepustowości 40Gbps?! Bardzo wiele, a konkretnie przesył danych z prędkością 5GB/s, czyli przesłanie zawartości krąźka DVD zajmie niecałe 2 sekundy. :–)

Ps. Tutaj podawajcie jakieś ciekawe artykuły ze świata komputerów :shock:

Odpowiedzi: 20

1. OK Sorry. "so Suwałk".

Moje miasto teź zawsze mylą i mówią "Kwidzyń" a powinno być Kwidzyn.
Albo "do Kwidzynia", a powinno być do Kwidzyna.
"w Kwidzyniu", powinno być w Kwidzynie.

2. teź sorry bo pomyliłem Cie z Aligatorem (chyba) on ma modem.

Pozdrówki
Tomekk
Dodano
23.08.2003 12:58:04
Tomekk:
The_judge:
a ja czytalem w te wakacje (we "wprost" czy "polityce"), ze we wroclawiu jakas firma (chyba energetyczna) razem z innymi kablami polozyla swiatlowod i w ten sposob ok 3000 mieszkancow miasta dostala bardzo szybkie lacze (ok 10Mbit/s) za bardzo niska cene (60 zl/m–ac czy jakos tak). A co najwazniejsze planowana jest rozbudowa tej sieci. Niestety poki co tylko na terenie wroclawia :(

Do Suwałek mają daleko, więc narazie niestety się pomęczysz z modemem.

Pozdrówki

Nie mecze sie modemem, mam stale lacze w sieci kablowej :)

i jeszcze jedno Tomekk : sorki ze Cie pouczam, ale strasznie mnie to denerwuje – mowi sie do Suwalk a nie do Suwalek :) Nie wiem czemu wiekszzosc ludzi popelnia ten blad ?

krecik:
Z tego co wiem to ok 2,5 Mbit/s za 50 zł.

skoro tak mowisz... artykul czytalem jakos w lipcu wiec nie pamietam dokladnie, ale wydawalo mi sie ze mowili tam o 10 Mbit/s
The_judge
Dodano
23.08.2003 09:51:12
The_judge:
a ja czytalem w te wakacje (we "wprost" czy "polityce"), ze we wroclawiu jakas firma (chyba energetyczna) razem z innymi kablami polozyla swiatlowod i w ten sposob ok 3000 mieszkancow miasta dostala bardzo szybkie lacze (ok 10Mbit/s) za bardzo niska cene (60 zl/m–ac czy jakos tak). A co najwazniejsze planowana jest rozbudowa tej sieci. Niestety poki co tylko na terenie wroclawia :(

Z tego co wiem to ok 2,5 Mbit/s za 50 zł.
krecik
Dodano
23.08.2003 02:22:43
The_judge:

Do Suwałek mają daleko, więc narazie niestety się pomęczysz z modemem.

Pozdrówki
Tomekk
Dodano
23.08.2003 02:01:19
ciekawe kiedy to dojdzie do Koluszek do okolic łodzi jestem ciekaw :roll: :roll: :roll: :roll:
mefisto_k
Dodano
22.08.2003 21:16:22
The_judge
Dodano
22.08.2003 19:35:10
Podobno gdzieś podkręcono oficjalnie ciekłym azotem p4 3.06 do 4.9 ghz :D
Lezio111
Dodano
22.08.2003 19:32:54
slay3r napisał dla kaźdego :wink:

PS.Ja i wiele innych modemowców o takim łączu moźe tylko pomaźyć :|
PgX
Dodano
22.08.2003 19:14:59
SLAY3R:
Ale tak z 5 MBbit/s dla kaźdego byłoby w sam raz.

Ja mam 11,o Mbps.
Nie wykorzystuje nawet 10% tego.
Tomekk
Dodano
22.08.2003 19:10:12
Pod koniec czerwca ustanowiono nowy rekord prędkości przesyłania danych w sieci Ethernet. Naukowcy wysłali 1 terabajt danych w ciągu niecałej godziny. Uzyskano transfer 2,5 raza większy od wcześniejszego, który wynosił 2,38 Gb/s

Nieźle co? 8)
PgX
Dodano
22.08.2003 17:14:14
np intel pentium 3,10 Ghz właśnie przeczytałem o tym w necie.napęd kombo fitmy sony.
mefisto_k
Dodano
13.06.2003 23:13:57
PgX:
Jak na razie GeForce FX jest najlepszą kartą grafy.
No ale ta cena...2555... :?

pamiętam jak jakieś trzy lata temu kupiłem sobie zupełny odjazd na tamte czasy elze z tnt dwa costam zapłaciłem za nia wtedy ok.1900,00 radoś nie trwała długo zaraz potem wyszedł g–force i tak dalej
płenta jak by człowiek mial kase gatesa to jak komputer by mógł sobie kupić lecz czy nie źal wydawać forsy na nowinki skoro za chwile wymyslą coś nowego.
wide pamieci ram (magnetyczne)
http://www.pcworld.pl/news/news.asp?m=7&id=56326
Xior
Dodano
13.06.2003 18:21:51
domin_g:
Tutaj bardziej chodzi o szkielet sieci bo zaden komputer osobisty nie jest w stanie przyjąc tylu danych w tak krótkim czasie ale za to iles kompów potrafiłoby zapchac i takie łącze.

zgadzam się chodzi przecieź o to ze nas biednych źuczków jest w necie kilkaset milionów i niech wszyscy w tym samym czasie zapragną surfować to i takie prędkości przesyłu danych okaźą sie za małe :D
Xior
Dodano
13.06.2003 18:13:48
Jeszcze szybsze pamięci
Wyścig na rynku kart graficznych trwa i włączają się do niego takźe wytwórcy układów pamięci. Dopiero co Elpida ukończyła prace nad układami GDDR2–M, a juź Micron zapowiada chipy trzeciej generacji.

Technologia GDDR3 oferuje przepustowość na poziomie 6,4GB/s (1,6Gb/s na pin) jest więc najszybszym dostępnym dziś rozwiązaniem. Porównanie z DDR–II wypada niezwykle korzystnie dla nowej propozycji Microna układy GDDR3 są aź o 50% szybsze, pobierając równocześnie mniej prądu. Producent oczekuje, źe kośćmi GDDR3 zainteresują się wytwórcy profesjonalnych kart graficznych, sprzętu sieciowego oraz... producenci sprzętu dla najbardziej zagorzałych graczy. Wykorzystanie układów GDDR3 zapowiedziały juź nVidia i ATI. Masowa dostępność układów GDDR3 jest przewidywana na koniec bieźącego roku.
Dawid!!
Dodano
13.06.2003 14:07:13
tez gdzies czytalem ze nowy GF FX bije na glowe nowego radka (9800PRO). Zapowiada sie ciekawie bo do tej pory to debesciakiem byl R97000PRO. Tylko te ceny, heh, strach sie bac... Moze za dwa lata takie cudo sobie sprawie
The_judge
Dodano
21.05.2003 23:41:18
PgX
Dodano
21.05.2003 20:56:54
PgX
Dodano
21.05.2003 20:56:54
RADEON 9800 PRO RULEZZZZ !!!

:twisted:
inferno
Dodano
20.05.2003 14:35:28

MSI GeForce FX 5900

Informacja prasowa. MSI roznieca rewolucje grafiki komputerowej o filmowej jakości, wprowadzając najnowsze układy rodziny nVidia GeForce FX: GeForce FX 5900 Ultra, FX 5900I oraz FX 5900 Value. Wyposaźone w silnik drugiej generacji nVidia CineFX 2.0, z jedynym w branźy prawdziwym 128–bitowym precyzyjnym przetwarzaniem – MSI GeForce FX 5900 podnosi jakość filmowych efektów graficznych do nowych granic!

Chłodzenie MSI Twin Flow

Kontynuując swą tradycję i wykorzystując tylko najlepsze procesy inźynieryjne oraz techniki projektowania, serce graficzne karty MSI GeForce FX 5900 korzysta z zaawansowanej i złoźonej technologii Twin Flow. Ten podwójny mechanizm chłodzący pozwala na lepszą wydajność poprzez wyźsze częstotliwości zegara, pozostawiając chłodzony układ w porównywalnie niskiej temperaturze – idealny wyrób dla idealnej jakości graficznej z MSI.

Technologia nVidia Intellisample HCT

Karty MSI GeForce FX 5900 wprowadzają równieź najnowszą wersję nVidia Intellisample – technologię kompresji w wysokiej rozdzielczości – HCT, która pozwala na otrzymanie realistycznych efektów graficznych i utrzymanie duźych prędkości przy wyźszych rozdzielczościach i poziomach wygładzania obrazu. Intellisample HCT zawiera zaawansowany silnik anizotropiczny, który ma na celu oddanie jak najwierniejszego filtrowania anizotropowego, aby dostarczyć niesamowitą jakość obrazu bez szwanku dla prędkości.

256–bitowy interfejs pamięci

Połączenie 256–bitowej szyny ze wsparciem do 256MB pamięci, układy MSI GeForce FX 5900 dostarczają niesamowitą ilość mocy przerobowej. Wszystko po to, aby przetworzyć najbardziej zaawansowane technicznie gry takie na przykład jak Doom III firmy id Software z niezachwianą płynnością.

Silnik nVidia CineFX 2.0

Zaawansowany pixel shader w nowym silniku CineFX 2.0 dostarcza dwa razy większej mocy niź poprzednie generacje układów graficznych, co pozwala na szybsze i lepsze wykonywanie zadań związanych z cieniowaniem. Dodatkowo, CineFX 2.0 moźe kreować obrazy o jakości porównywalnej z efektami filmów Hollywoodzkich, dzięki 128–bitowej precyzyjnej technice obliczeniowej.

Technologia nVidia UltraShadow

Z najnowszą technologią nVidia UltraShadow, karty MSI GeForce FX5900 przyspieszają wyświetlanie cieni w grach nowej generacji, wiernie je odwzorowując i usuwając niepotrzebne informacje.
(Maverick)
Dawid!!
Dodano
20.05.2003 12:49:40
Tutaj bardziej chodzi o szkielet sieci bo zaden komputer osobisty nie jest w stanie przyjąc tylu danych w tak krótkim czasie ale za to iles kompów potrafiłoby zapchac i takie łącze.
domin_g
Dodano
18.05.2003 23:12:27
Dawid!!
Dodano:
17.05.2003 12:40:25
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2