NetMeter

Korzystam z programu NetMeter który ma za zadanie pokazywać mi ilość pobranej pamięci z internetu, dziwi mnie to źe gdy tylko włącze komputer program pokazuje mi źe coś jest pobierane, po 2 godzinach mam juz 20 mb ściągniete chociaz nawet ani razu swiadomie nieskorzystałem z internetu. Komputer chodzi u mnie 12 godzin na dobe, po takim czasie mam juz sciagniete ponad 100 mb. Rozumie to źe wchodząc na strony internetowe czy korzystając z takich programów jak gadu–gadu bądz telen pobierają mi sie pewne pliki. Ale gdy to wszystko wyłącze rezultat jest ten sam. Co zrobic by nic sie niepobierałeo bez mojej zgody. Prosze o pomoc

Odpowiedzi: 2

To o czym napisal Rebe, czyli wymiana danych miedzy Twoim komputerem a serwerem, to sparwa calkowicie normalna. Nienormalna jest natomiast ilosc danych ktore "sciagasz", te 100MB. Uzyj jakiegos programu w celu wykluczenia zawirusowania Twojego systemu. Jakis dobry z aktualna baza antywirus, firewall pokazujacy skad sciagaja sie te dane lub co za program ciagnie te dane. Chocby nawet glupi HiJack This moze pokazac co jest uruchomione.
EL NINO
Dodano
17.03.2005 19:13:32
Rebe:
To nie cąłkiem tak. Twój komputer komunikuje się z dostawcą – podtrzymując połaczenie i co najmniej część tego ruchu jest generowana właśnie z tego powodu. Oczywiście niem ozna wykluczyć działań 'sił obcyxh", ale jeźeli system masz czysty to sam fakt przepływu danych do i od komputera nie jest niczym niezwykłym.

Limit sciagania mam ograniczony, więc musze sie pogodzić z tym ze dziennie bede tracił 100mb ???
KiwX
Dodano
17.03.2005 18:39:56
KiwX
Dodano:
17.03.2005 11:14:47
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1