NetMeter
Korzystam z programu NetMeter który ma za zadanie pokazywać mi ilość pobranej pamięci z internetu, dziwi mnie to źe gdy tylko włącze komputer program pokazuje mi źe coś jest pobierane, po 2 godzinach mam juz 20 mb ściągniete chociaz nawet ani razu swiadomie nieskorzystałem z internetu. Komputer chodzi u mnie 12 godzin na dobe, po takim czasie mam juz sciagniete ponad 100 mb. Rozumie to źe wchodząc na strony internetowe czy korzystając z takich programów jak gadu–gadu bądz telen pobierają mi sie pewne pliki. Ale gdy to wszystko wyłącze rezultat jest ten sam. Co zrobic by nic sie niepobierałeo bez mojej zgody. Prosze o pomoc
Odpowiedzi: 2
To o czym napisal Rebe, czyli wymiana danych miedzy Twoim komputerem a serwerem, to sparwa calkowicie normalna. Nienormalna jest natomiast ilosc danych ktore "sciagasz", te 100MB. Uzyj jakiegos programu w celu wykluczenia zawirusowania Twojego systemu. Jakis dobry z aktualna baza antywirus, firewall pokazujacy skad sciagaja sie te dane lub co za program ciagnie te dane. Chocby nawet glupi HiJack This moze pokazac co jest uruchomione.
Rebe:To nie cąłkiem tak. Twój komputer komunikuje się z dostawcą – podtrzymując połaczenie i co najmniej część tego ruchu jest generowana właśnie z tego powodu. Oczywiście niem ozna wykluczyć działań 'sił obcyxh", ale jeźeli system masz czysty to sam fakt przepływu danych do i od komputera nie jest niczym niezwykłym.
Limit sciagania mam ograniczony, więc musze sie pogodzić z tym ze dziennie bede tracił 100mb ???
Strona 1 / 1