Netbook, instalacja Windows XP za pomocą pendrive'a

Robił ktoś kiedyś coś takiego? Problem wygląda tak: znajomy przyniósł mi netbooka, z niestartującym windowsem, powiedział że on i tak jakoś dziwnie mu pracował i żebym postawił świeży, czysty system. Znalazłem narzędzie(multiboot, wintoflash ) które z płyty z systemem robi jego instalke na pendrivie. Elegancko się wszystko sformatowało, zaczęło instalować ale niestety przy pierwszym odpalaniu systemu z dysku pojawiają się błędy dotyczące braku/uszkodzenia różnych bibliotek (ntdll.dll, shdovw.dll, hal.dll) później gdy na "chama" kopiowałem je na dysk, zaczęły wyskakiwać różnego rodzaju bluescreen'y. Korzystałem z dwóch płyt z Xp Home bo na takiego na netbooku jest licencja. Jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu? ps. przeszukałem trochę sieci, ale niestety skutecznej metody nie znalazłem.

Odpowiedzi: 1

[quote=ofsajd]Korzystałem z dwóch płyt z Xp Home bo na takiego na netbooku jest licencja.[/quote]A co ma licencja netbooka wspólnego z systemem? #-o I w ogóle - jaka licencja? Na użytkowanie? Na dwa XP? o.O A rada jest - przypiąć napęd zewnętrzny i wykonać instalację z płyty, zamiast podpierać się jakimś szemranym softem do tworzenie wersji bootowalnych systemu dla pendriva.
XanTyp
Dodano
09.04.2010 07:56:59
ofsajd
Dodano:
08.04.2010 21:25:02
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1