netbook acer problem z ladowaniem niektorychstron i laczeniem z serwerem gg
Witam. Sprobuje opisac problem najdokladniej jak sie da wiec najlepiej zaczne od samego poczatku.
Mam w domu dwa komputery, jeden stacjonarny, drugim jest netbook firmy acer, lacze sie z internetem przez bezprzewodowy router. Od kilku tygodni nie moge polaczyc sie ze strona gmail.com przegladarka krzyczy ze polaczenie zostalo przerwnae, zanim cokolwiek sie pokaze. Podobna sytuacja jest z facebookiem, po wpisdaniu loginu i hasla, laduje sie w nieskonczonossc, nie mozliwe jest tez zaladowanie gadu gadu, qqryku, tlenu itp. probowalem juz mnostwa rzeczy, zmienialem dnsy, ustawialem router na nowo, kasowalem ciateczka, historie, wylaczalem antywirusa, firewalla. Probowalem roznych przegladarek i nic. Na drugim stacjonarnym komputerze wszystko dzila bez zarzutu, w kazdej pzregladarce pod |Vista jak i pod Ubuntu. Probowalem z netbooka wypingowac gmail.com z efektem timeout chociaz dnsy dzialaja bo wyswietla IP. Tracert siega tylko do routera tj 192.168.2.1 potem cisza. Jakby router nie puszczal dalej. Nie mam proxy, forwardowania portow, firewall na routerze wylaczony. W opcjach interneetowych w windowsie probowalem wszystkiego wlacznie z dodawaniem adresu gmaila do zaufanych stron, zainstalowalem jave.
Dzisiaj przeinstalowalem system na netbooku i dalej to samo. Skonczyly mi sie pomysly.
Prosze o pomoc i z gory dzieki wielkie dla tego komu sie to uda.
|Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 0
Strona 0 / 0