net z kablowki na thomsonie
Witam, wlasnie zalozyli mi neta przez kablowke. parametry lacza up – 128kb i dwl 128kb/s. Modem to Thomson digital broadband cavle modem TCM390. w menedzerze urzadz. funkcjonuje jako karta sieciowa RCA USB Cable Modem. lacze sie z netem, ustawiaja w IE 'nie wybieraj polaczenia" . jak skonfigurowac Win XP i modem aby dzialal optymalnie???? jakies konkretne opcje?? mam wrazenie, ze jest troche przymulony...
pozdrawiam
pozdrawiam
Odpowiedzi: 5
Kilka waźnych rzeczy apropo tematu:
1. Lepiej modemy łączyć przez sieciówkę.
2. Jak ze sprzętem/połączeniem gra, świecą się cztery diody.
3. Domyślne ustawienia IE oraz połączenia sieciowego gwarantują sukces.
4. Przy problemach zresetować modem (kabel mu wyciung :))), potem lewym myszy na Połączenie lokalne i Napraw.
5. A teraz hit: ściung se drTCP i zmień Tcp Receive Window na 1800 (u mnie zyskałem na zaciąganiu 1/3 szybkości, nie mówiąc o ET :–)))
Pozdro.
1. Lepiej modemy łączyć przez sieciówkę.
2. Jak ze sprzętem/połączeniem gra, świecą się cztery diody.
3. Domyślne ustawienia IE oraz połączenia sieciowego gwarantują sukces.
4. Przy problemach zresetować modem (kabel mu wyciung :))), potem lewym myszy na Połączenie lokalne i Napraw.
5. A teraz hit: ściung se drTCP i zmień Tcp Receive Window na 1800 (u mnie zyskałem na zaciąganiu 1/3 szybkości, nie mówiąc o ET :–)))
Pozdro.
Ja mam neta z kablówki ale modem mototroli podłaczony przez usb. Po zainstalowaniu sterowników z płyty dołaczonej do modemu, na pasku z prawej strony(niewiem sie sie fachowo na niego mowi)pokazuje mi owy modem. To wszystko, ustawiam strone startowa na inną(domyślna to strona microsoftu). Chodzi spoko jak na 128, tymbardziej ze uzywam go na 2 kompy na pół z sąsiadką :) (ona łaczy sie przez tzn. skrętkę i karte sieciawą).
tez mam ten sam model ale predkosc 64, ja uzywam do instalacji plytke ktora dostalem, a jesli chodzi o ip to http:// i twoje ip wtedy powinno wszystko chodzic. a propo czy ktos wie jak pryspieszyc polaczenie?? na tej kablowce ponoc mozna :)))
tak, mam IP modemu, ale po wpisaniu www.xx.xx.xx.x wywala ze nie moze znalezc strony!
czy połączyłeś się z modemem przez przeglądarkę www adres ip modemu jest w instrukcji i konfigurowałeś opcję modemu spróboj pójdzie jak burza.
Strona 1 / 1