net sie sam nie laczy i nie znikaja menu...

Z gory mowie ze z XP dopiero zaczynam wiem moge lamic :oops:

Wlaczam komputer i na 98 sieciowka (radiowa) sama wyszukiwala dostepne polaczenia i laczyla sie z tym ktore mialem skonfigurowane, niestety w XP za kazdym razem musze klikac prawym w te 2 monitorki ktore sie pokazuja kolo zegarka, wybierac "pokaz dostepne polaczenia" i tam klikac to co mnie interesuje, w przeciwnym razie XP kombinuje kilka minut zanim sam sie polaczy. Co zrobic zeby sie od razu laczyl z konkretnym punktem dostępowym? Inna sprawa ze w 98 2klik w ikonke sieciowki kolo zegarka i mialem sile sygnalu, link quality i poziomy download/upload a w XP moge sobie tylko zobaczyc jakie sa dostep sieci. Przywyklem juz ze patrze jak myka net a teraz bez instalowania innych programow nic nie wiem :( Da sie jakos zrobic taki widoczek jak w 98 :?:

2 sprawa jest banalna ale wqrzajaca, jak klikne prawym w cos, np w ikonke antywirusa kolo zegarka i nie wybiore nic z rozwijanego menu tylko klikne obok zeby zniklo to to menu juz zostaje zawsze na wierzchu az do restartu i na pasku wszystko zaczyna glupiec na zolto :? o co chodzi :?: :?:

XP SP1 bo z SP2 wszystko bylo OK ale www mi nie dzialaja ( przyznam ze nie walczylem z tym bardzo), 22Mbps Wireless Network PCI Adapter, od tego kabelek na dach i antena.

Odpowiedzi: 10

YOU THE MAN :!: Teraz odptaszkowalem i dziala. Wielllkie dzieki !
loky
Dodano
12.01.2005 15:03:59
Ale odptaszkowane >> Uzyj systemu Windows.... ??
Bobi
Dodano
12.01.2005 14:49:30
Ten program w XP w ogole nie dziala, jak pisalem po 2klik w ikonke pokazuja sie ustawienia sieci windowsowe a nie program sieciowki tak jak powinno.
loky
Dodano
12.01.2005 14:47:54
Zerknij jeszcze czy nie masz w tym programiku ustwien nadajnikow i np set default czy podobnie
Pozniej w ustawieniach polaczenia wez odznacz >> Uzyj systemu Windows...
Bobi
Dodano
12.01.2005 14:30:45
Wszystko w tej sieci ustawia sie recznie, wlacznie z IP. SSID mam wpisane takie jak w pierwszym poscie.
Wlasnie wlaczylem dzis pierwszy raz komputer, za diabla nie laczy sie sam.
loky
Dodano
12.01.2005 14:12:44
IP ustawiasz na sztywno a nie automatycznie ??
Ustawiałes SSID i inne w ustawieniach karty ??
Bobi
Dodano
12.01.2005 09:08:28
Mam plytke z programem do tej sieciowki i instalowalem wszystko tak jak w 98, tam po 2klik w ta zielona ikonke kolo zegarka wygladalo to tak

teraz po 2klik w ta ikonke mam to co na poprzednim poscie a z zasiegiem itp. znalazlem w kompie tylko takie cos

nie wiem czy to jest w kazdym XP czy zainstalowalo sie od sieciowki, wlasciwie jedyne co tu jest to sila sygnalu. Ile odebralem przez caly dzien niezbyt mnie interesuje. Zamiast pokazac jaka mam obecnie szybkosc sciagania, pokazuje na jaka szybkosc ustawila sie w danej chwili sieciowka.

Dziwne to wszystko bo konfigurujac siec w 98, poza normalnymi ustawieniami w otoczeniu sieciowym, musialem tez poustawiac wszystko w tym programie, 4 kody po 8 znakow, kanal, ( sporo innych rzeczy do poeksperymentowaniea) w XP wpisalem tylko jeden kod i kliknalem w 1_bluel.... i to wszystko ( poza IP itp. oczywiscie)
loky
Dodano
12.01.2005 00:37:15
Kurcze nie mam teraz SP1 pod reka, a pod SP2 to troche inaczej wyglada
Nie masz jakiejs CD od tej sieciowki ??
Powinien byc jakis soft do niej
Bobi
Dodano
11.01.2005 22:41:10
Texas Instruments 802.11b+ 22Mbps Wireless Adapter, nie znam innej nazwy, jakis noname, nie ma na tym zadnych napisow.
a tak to wyglada

i niestety nadal laczy sie kilka minut jesli nie klikne tego bluela.

A na to nieznikajace menu nic nikomu nie przychodzi do glowy?
loky
Dodano
11.01.2005 22:36:01
Co to za karta ?? Moze jaka Planet WL...
Jesli tak to powinienes miec do niej programik ktory szuka albo ty ustalasz nazwe nadajnika
Tam mozesz przestawic acces point na default

Jesli nie korzystasz z tego softu i urzywasz Windowsa do konfiguracji ustawien to wez sobie we wlasciwosciach polaczenia zakladka >> sieci bezprzewodowe przenies na sama gore swoja nazwe nadajnika, bedzie sie z nim laczyl na samym poczatku
Bobi
Dodano
11.01.2005 22:15:35
loky
Dodano:
11.01.2005 21:28:31
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1