Net Framework
Odpowiedzi: 5
-
[quote=Żółty]Oj solex, solex ... Jezyków trzeba sie uczyć :P Szukaj logu w lokalizacji %temp% (wpisz sobie to tak jak stoi w start -> uruchom to automatycznie przeniesie Cie do właściwego folderu). Plik powinien mieć nazwę w rodzaju dd_netfx20MSIxxxx.txt A jak nie dasz rady to uruchom polecenie [quote]dotnetfx.exe /l c:\framework.log[/quote] Wygenerować się powinien plik c:\framework.log - i w nim szukać należy błędów. Jak sobie nie dasz rady to wystaw gdzies na sieci taki plik log i daj linka na forum (może być na wklej.org) bo wklejanie tutaj całego pliku mija się z celem (prawdopodobnie dużo tekstu w nim będzie).[/quote] re; bardzo dziękuję za okazałą pomoc:redface: Coś wyszperałem w sieci (pomogło) Twoje bezcenne rady zapiszę do, oby nie ponownego problemu:lol: ps. jeszcze raz wielkie dzięki.. solex
-
[quote=Żółty]Oj nie, to nie wygląda na plik log instalacji Frameworka. To raczej wyglada na jakieś updejty antywirusa. Jak nie możesz znaleźć to zawsze możesz spróbwać uruchomić instalatora frameworka z przełącznikiem /l Znalazłem szczegółowe informacje o domyślnym położeniu pliku log z instalacji .NET Framework 2.0 - [url]http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa480242.aspx[/url] - jest tam opisane zarówno położenie plików log jak i sposób na uruchomienie instalatora ze wskazaniem własnego pliku log[/quote] re; Bardzo ci dziękuję za zainteresowanie, lecz strona do której mi podałeś link, jest w j.Angielskim Zakładam gdyby owa strona była w j. Arabskim to, nie byłoby żadnego problemu:mryellow: ps. przepraszam za żart solex
-
[quote=Żółty]Zdaje się, że w którymś folderze temp (albo użytkownika albo Windows\Temp) powinien być plik log z działaniami wykonywanymi podczas instalacji. Poszukaj go, zajrzyj do niego i sprawdź gdzie i na czym się wykłada instalator.[/quote] re; tmp znalazłem chyba ten plik, lecz otworzyć go się niestety nie da :-s I prawdę mówiąc sam już nie wiem co z tym zrobić? Upd14F.tmp/Upd14F.tmp solex
-
[quote=Rebe]Boś pewnie coś skopał, ew. zrobił to za Ciebie . system ( jaki też nie wiadomo konkretnie ). Przy tej ilości informacji - wersji jest coś ze 4 , w tym niekóre już w systemie - czort wie jaki jest powód. Możesz sprawdzić narzedziem Windows Install Clean Up czy jakaś resztka nie zostąła i ją wyczyścić ( to jednak tylko luźna sugestia ). PS. A w tym raporcie o błędach to co jest napisane ?[/quote] re; Oto opis błędu podczas instalacji: Instalator Microsoft.Net Framework 3.0 Sygnatura błędu EventType: wap10setup P1:13165 P2:3.004506.30_waprtm_x86_sf P3:mc P4:inst P5:f P6:dd_ca_checkrollbackenbled_x86.3643236f_fc70_ P7:0 P8:1603 P9:- P10:micrisoft.net f Trećś raportu o błędach Następujące pliki zostaną dołączone do tego raportu o błędach: C:\DOCUME~1\solex\USTAWI~1\Temp\WLF26.tmp C:\DOCUME~1\solex\USTAWI~1\Temp\SDB27.tmp C:\DOCUME~1\solex\USTAWI~~1\temp\VSWO\VSSWMSISSumary.txt C:\DOCUME~1\solex\USTAWI~1\Temp\VSWO\VSSWMSIInstallTime.txt C:\DOCUME~1\solex\USTAWI~1\Temp\VSWO\VSSWMSIFallinfo.txt
[quote=Żółty]Z ciekawości zapytam - co pomogło ??[/quote] re; wiem czym jest ciekawość:lol: Powiem tylko, że sam nie wiem jak to sie stało. Zassałem inną wersję F.W i jakoś poszło:lol: solex