Nero 7

witam,
czy ktoś ma juź do czynienia z Nero 7 ? Jakie wraźenia ? Doświadcznia ?

Odpowiedzi: 17

Dobra koniec tej źenady.Jak by co ludzie uczciwi i nie uczciwi to Nero 7 juz dawno wyszło w paru krajach,a w polsce jeszcze niema.Ale oczywiście jest po polsku instalka.
co co tego jak działa to miałem okazje przetestowac nero u mojego wujka bo kupił sobie w niemczech Nero 7 Premium(pełen pakiet).
Na pierwszy zut oka to jest wiele zmian,zwłaszcza aplikacja Nero StartSmart.Jest po angielsku(okno)a jak sie wybiera jakąś czynoć(co chcemy zrobić z płyta itp.)to po polsku ale nieco odmienione okno.
Zresztą co ja bede sie ścierał, wejdzcie na strone www.cdrinfo.pl i tam poszukajcie artykułu o Nero 7 koleś na łamach firmy produktu Nero opisał co jak z czym i do czego i zamieścił pare zdięć.
miłej lektury.
A wracając do leglanych programów i nie legalnych.
O co wam chodzi...Jesteście śmieszni.Posiadanie filmów skopiowanych z DVD na CD–R jest nielegalne,naruszenie praw autorskich itp.
A ja nie cwaniakuje.Stwierdzam fakty a wy sami sobie zaprzeczacie.Fak jest faktem nie masz kasy masz pirata masz kase masz orginał bądz pirata.
I to jest prawda.
A i nowa statystyka 90% ma pirackie programy(sorki nielegalne) a 10% legalne.
Pozatym mam to gdzieć.Piszcie co chcecie,a potem pomysl,ile twoich kumpli znajomych itd. ma Legalne oprogramowanie i w jakim stopniu(%).
Narka.
Anaxdin
Dodano
14.10.2005 01:17:32
Mateush:
cybull:

Oczywiście masz 100% racji, powiem wiecej nawet 1000%. a nagrywarki powstały po to zeby kopiowac filmy ściągane z p2p a nagrywarki dvd powstały zeby filmy na dvd wypozyczane z wypozyczalni kopiować.

Z Toba sie tutaj niezgodze. O ile sie nie myle to w licencji filmow wyporzyczanych jest zabronione ich kopiowanie. Co wiecej same sieci p2p sa chyba nielegalne a przynajmniej przekaz filmow pomiedzy klientami tej sieci czyli userami. Wiec zapewne padnie pytanie dlaczego i po co powstaly plyty CD–R/RW i DVD–/+R/RW i nagrywarki sprzedawane do domowych uzytkownikow? A np. po to aby samodzielnie nakrecony film z wakacji nagrac sobie na plyte, czy tez zdjecia no i sa programy na licencje freeware. Mysle, ze toCi wystarczy do stwierdzenia, iz nie po to powstaly nagrywarki i plyty do nagrywania.

hmmm czy tylko ja widziałem cynizm w mojej odpowiedzi do

Piractwo jest i bedzie.Wkoncu kto stwozył program do twoźenia obrazów płyt.

bo ja widze ze wiekszosc uwierzyła ze ja tak sadze naprawde.

Oczywiscie ze tak nie mysle a tylko przedłuzyłem tok myslenia jaki nasunął sie userowi Anaxdin.
cybull
Dodano
06.10.2005 00:40:41
cybull:

Oczywiście masz 100% racji, powiem wiecej nawet 1000%. a nagrywarki powstały po to zeby kopiowac filmy ściągane z p2p a nagrywarki dvd powstały zeby filmy na dvd wypozyczane z wypozyczalni kopiować.

Z Toba sie tutaj niezgodze. O ile sie nie myle to w licencji filmow wyporzyczanych jest zabronione ich kopiowanie. Co wiecej same sieci p2p sa chyba nielegalne a przynajmniej przekaz filmow pomiedzy klientami tej sieci czyli userami. Wiec zapewne padnie pytanie dlaczego i po co powstaly plyty CD–R/RW i DVD–/+R/RW i nagrywarki sprzedawane do domowych uzytkownikow? A np. po to aby samodzielnie nakrecony film z wakacji nagrac sobie na plyte, czy tez zdjecia no i sa programy na licencje freeware. Mysle, ze toCi wystarczy do stwierdzenia, iz nie po to powstaly nagrywarki i plyty do nagrywania.
Mateush
Dodano
05.10.2005 22:18:32
100% na 100% ma jakiś nielegalnego softa nawet właściciele tego forum i przstańcie tą dyskusje , jak
hcecie sie kucić to załuźcie nowy temat
powracając do tematu to wpisz w gogle nero 7 to znajdzie ja znalazłem to
Autor: Anonim Dodano:
Na razie testuję pełną wersję Suite ( ponad 530 MB ) Zaskoczeniem jest dla mnie domyślna instalacja w języku obsługiwanym przez OS. Czyli w moim przypadku, choć instalator jest niemiecki, Nero jest w całości po polsku i to na kompie, na którym nie było nigdy poprzednika ( czyli brak aktualizacji )
Pełny kombajn, nowy panel animowany Nero Home. Przynajmniej interface przyjazny, z wypalaniem teź nie mam problemów. Ale musze się zagłebić bardziej

źrudło:http://softcoffee.net/index.php?name=News&file=article&sid=929
tom933
Dodano
05.10.2005 21:00:24
Jeźeli 70% to piraci a 30% to "prawdziwi" uźytkownicy oryginalnego softu to ja sobie myśle źe te 30% to ostatni mohikanin a juz niedługo będzie 15% i wtedy będzie pół mohikanina! Dopóki Polska będzie Polską doputy będzie piractwo i źadne forum tego nie zmieni. Natomiast jeźeli Polska stanie się prawdziwą Polską to moźe będzie tych indian więcej. A narazie wszyscy uźytkownicy softu oryginalnego musicie się pogodzić z sytuacją źe ludzie zadają pytania a na pytania się odpowiada a nie filozofuje. Pozdrawiam wszystkich czytelników forum i tych z legalnym softem i tych od lewego teź. :D :D :D[/b]
moohomor
Dodano
05.10.2005 20:41:13
No cóź kompa nie ukradniesz bo jest materialny, z kolei program, no problem, bo jest wirtualny i tu kryje się cały problem. Sprawę powinien jednak załatwić regulamin, jeśli nie podoba się on większości to proszę go zmienić, jeśli mniejszość zabiera głos to proszę mniejszości się do niego stosować.
Makubo
Dodano
04.10.2005 20:25:00
Zaś kij bejsbolowy powstał – jako roziwnięcie funkcji siekiery, z ktora kłopoty były z uwagi na to, źe obuch był tylko z jednej strony – by się taki jeden z drugim w łeb nim ...... strzelił.
Rebe
Dodano
04.10.2005 19:55:39
mnie zadziwia zawsze jedno. dlaczego co poniktórych uzytkowników komputerów stać na to zeby miec naj naj naj kompa. a niestać go na oprogramowanie do niego?
jesli starzy daja 1000 zł i ma taki delikwent do wyboru kupić legalnie jakichs program czy np: nowa karte graf. to dla mnie odpowiedz jest oczywista program mozna sciagna z neta z grafa juz sie tak nie da.

Wkoncu kto stwozył program do twoźenia obrazów płyt.Człowiek dla człowieka.

cybull
Dodano
04.10.2005 19:19:12
Jak kogoś nie stać to zawsze pozostaje freeware. Ale zapewne i tak tego niewielu tego typu gości zrozumi poniewaź im nic nie ukradziono :(
Theix
Dodano
04.10.2005 17:06:42
mnie zaciekawiły końcowe zdania:

Anaxdin:
Piractwo jest i bedzie.

uargumentowane
Anaxdin:
Wkoncu kto stwozył program do twoźenia obrazów płyt.Człowiek dla człowieka.

czy nóź jedno ma przeznaczenie :?:
adik154
Dodano
02.10.2005 23:06:05
Po a) nie nazywaj nas chamami, bo gówno o nas wiesz

Po b)zapisujac sie na to forum, zaakceptowales regulamin. Nikt cie do tego nie zmuszal. A to nie jest forum warezowe, jak chcesz powychwalac i rozrekalmowac piractwo to szuraj na warezik :arrow:

Nara :roll:
k–rol
Dodano
02.10.2005 23:01:57
Odezwal sie nie–cham.
Czlowieku, taki z ciebie nie–cwaniak? Znasz mnie?
Widziales u mnie jaks srebrną plytke?

No to nie pierd... to jest forum publiczne i dopoki przynajmniej ja tu jestem NIKT nie bedzie sie tu podniecal nielegalnym softem.

A juz na pewno nie taki szczyl, ktory mowi, ze ukrasc kawalek kodu jest OK.

Napewno 70% osób kozysta z pirackich programów czyli nielegalnych werski.

Czyli zostaje az 30%.

Zycze Wam wszystkim, aby ukradziono Wam telefony czy inne gadzety na ktore ciezko pracowaliscie czy odkladaliscie pieniązki.
Co poniektorym zycze przebojowych programow, ktore po 2 dniach od premiery zanjda sie na stronach p2p.

Wtedy pogadamy.

PS. Po 13 pazdziernika bede wiedzial, ze moszesz miec oryginala, i dam wiare nawet ze tak jest.
A co zrobil ten post? Prawdopodobnie wiele osob przegladajacych to forum juz nero7 ma, bo dowiedzieli sie ze jest. Nie popieramy takich praktyk.
brtx
Dodano
02.10.2005 21:38:04
Co za chamstwo.Prosta odpowiedz.Co sądzicie o Nero 7.
Tak w necie jest juź pełna wersja tego produktu, ale nie polsko języczna.
A co do posiadania programów legalnych czy nielegalnych moderator zabardzo udaje cwaniaka.
Ostre słowa tak.
Ale tacy ludzie...?Napewno 70% osób kozysta z pirackich programów czyli nielegalnych werski.
I co z tego,nie kazdego stać na orginalny program co nieraz jest gówno wart a jaki drobi.
Mie tez stac na orginała Nero 7 bo sam posiadam Nero 6 orginała.
Ale... Pytanie proste a dopowiedz do pytania "poczekajmy do 13 Października".Co za źenada,bedzie owy dzień i co juź zaczniecie pisać źe on jest taki i taki jak jeszcze go niemasz,jak tego dnia jest premiera.
Śmieszne to wrzystko.
Jak kikt niemiał doczynienia z Nero 7 to niech nie pisze nic.A jak miał bądz wie co ma w nim byc zawarte niech napisze.Piractwo jest i bedzie.Wkoncu kto stwozył program do twoźenia obrazów płyt.Człowiek dla człowieka.
Anaxdin
Dodano
02.10.2005 19:39:13
No i co. wyszło to wyszło ale nie oficjalnie więc pisanie czegos na jego temat jest niezgodne z regulaminem forum, ciezko to zrozumieć?
cybull
Dodano
28.09.2005 10:03:16
Stać mnie na kupno wersji pudełkowej, jak i w przypadku 6. Nie mam na myśli szerzenia piractwa, ale takie podejście do tematu uwaźam po prostu za zwykłą pruderię ! Nie moźna udawac, źe tematu nie ma, bo oficjalna wersja programu wychodzi za ponad dwa tygodnie. I co z tego, jeśli w necie pojawiła się finalna, pełna siódemka ?
I wszyscy zainteresowani o tym dobrze wiedzą. Jest i samo Nero, jak i teź waźący ponad 530 MB pakiet suite. Żadna beta, wersja 7.0.0.0 I mam dlatego milczeć, bo to wyciek ? Nie mówimy zatem o rzetelności, etyce ale pruderyjnie podchodzimy do tematu. Bo inną sprawą jest złodziejstwo i opieranie się na piractwie. A gdyby tak zapytać uźytkowników tego forum ilu z nich pracuje na legalnej wersji OS ? Ile to będzie ? 5, 10 proc ?
Nero 7 wyszło i w całości jest dostępne w necie. I nikt tego nie zmieni.
THX
Dodano
28.09.2005 09:49:15
tak... i na tym zakonczmy ten temat, OK?

Przynajmniej do 13 pazdziernika.
brtx
Dodano
27.09.2005 23:49:08
Z tego co wyczytalem na stronie nero.com to siodemka wychodzi dopiero 13 października :)
k–rol
Dodano
27.09.2005 17:32:57
THX
Dodano:
27.09.2005 17:10:30
Komentarzy:
17
Strona 1 / 1