nero 6 a mini dvd
mam nero 6 i są tam opcje o których wiem czyli nagraj vcd
i nagraj svcd.
a nie wiem co to jest nagraj mini dvd.
czy opcja nagraj mini dvd pozwala nagrać svcd na płycie dvd?
proszę o pomoc o co chodzi z tym mini dvd.
i nagraj svcd.
a nie wiem co to jest nagraj mini dvd.
czy opcja nagraj mini dvd pozwala nagrać svcd na płycie dvd?
proszę o pomoc o co chodzi z tym mini dvd.
Odpowiedzi: 7
Rebe:nic tylko się spłakac
jakoś to będzie.
Rebe:nie wszystkie odtwarzacze stacjonarne dadzą się nabrać
Niestety niektóre są na tyle chytre źe się nie da :)
To źeś mi SLAY3R dokopał – nic tylko się spłakac., a syćko przez to źe nero 6 raz na oczy widziałem.
Faktem jest, źe opis, kóry podałes jest tym o kóry chodzić musiało. z jednym wszak uzupęłnieniem – jak to zwykle bywa nie wszystkie odtwarzacze stacjonarne dadzą się nabrać, ale .....to juź inna bajka.
Faktem jest, źe opis, kóry podałes jest tym o kóry chodzić musiało. z jednym wszak uzupęłnieniem – jak to zwykle bywa nie wszystkie odtwarzacze stacjonarne dadzą się nabrać, ale .....to juź inna bajka.
teraz rozne rzeczy ludzie wymyslaja takze nic nie wiadomo :)
Tylko tyle ile płyta ma pojemności, to chyba oczywiste.
LOOOOOOOOOOL fajne ale tylko 700 mb wejdzie na nia ?
A gdzie tam nie chodzi tu o rozmiar płyty. W mini dvd moźna nagrać materiał zakodowany w mpeg2 (czyli jak w dvd), moźna teź zrobić animowane menu początkowe. A nagrywa się to nie na płytce dvd tylko zwykłej cdr/rw. Chodzi o to źe taka płytka cd ma strukturę płyty dvd i jest ona odtwarzana na stacjonarnym odtwarzaczu jako dvd (takie małe oszustwo). Tylko długość filmu tak nagranego jest nieduźa. Inną nazwą dla minidvd jest cDVD.
Mini DVD to rozmiar fizyczny i pojemność płyty.
Tak jak są CD/R/RW 700MB i 200MB – w zaokroągleniu, tak jest i z płytami dvd – na oko – zwykłe pasują do duźego kółka w tacce, a mini do małego ( kółka). :)
Tak jak są CD/R/RW 700MB i 200MB – w zaokroągleniu, tak jest i z płytami dvd – na oko – zwykłe pasują do duźego kółka w tacce, a mini do małego ( kółka). :)
Strona 1 / 1