neostrada
Witam.Mam problem z otwieraniem stron w necie.Jestem podłączony do netu za pośrednictwem kabla od mojego kumpla co ma wykupioną neostrade.Problem polega na tym ze jemu net działa bez problemu a u mnie nie otwieraja sie wszystkie strony np. www.allegro.pl ale reszta działa bez zarzutu.Co moze byc przyczyna ze u niego wszystko jest o.k a u mnie nie?
Odpowiedzi: 11
Witam
Po ponownym pingowaniu wartosc MTU wzrosła z 1399 do 1452 ale to i tak nie pomogło.Probowałem zmiejszac i zwiększac te MTU ale cały czas lipa.U kolesia wszystko chodzi jak trzeba.MTU zmieniałem recznie w/g wakazówek ze strony http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN–US;Q283165& Prosze o pomoc
Po ponownym pingowaniu wartosc MTU wzrosła z 1399 do 1452 ale to i tak nie pomogło.Probowałem zmiejszac i zwiększac te MTU ale cały czas lipa.U kolesia wszystko chodzi jak trzeba.MTU zmieniałem recznie w/g wakazówek ze strony http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN–US;Q283165& Prosze o pomoc
Witam
Szczerze ? Nie mam pojecia dlaczego znow jest tak samo.WOLF:a teraz znowu to samo chociaz pingowalem i wpisywałem własciwe MTU w rejestr
Szukales znowu tego MTU po tym jak sie skopalo ? Moze mniejsza wartosc ?
Dzieki za rade wszystko działało przez 3 dni a teraz znowu to samo chociaz pingowalem i wpisywałem własciwe MTU w rejestr.Co robic?
Dzieki za rade wszystko działało przez 3 dni a teraz znowu to samo chociaz pingowalem i wpisywałem własciwe MTU w rejestr.Co robic?
W tamtym temacie napisalem przeciez gdzie:
Czyli szukasz podanej sciezki w rejestrzeWielkosc MTU mozna dodac recznie w rejestrze w kluczu HKLMSystemCurrentControlSetServicesTcpipParameters
Znajdz odpowiedni "podklucz" z Twoimi ustawieniami (IP, maska, itd), bo zmiany musza byc przeprowadzone w tym jednym miejscu.Sa tam podklucze (w pizdu numerkow – {cos_tam_cos_tam98734768}) odpowiadajace ID adaptera/ów znajdujacych sie w Twoim kompie – ktorys to karta Dial–Up inny to sieciowka. W odpowiednim powinienes znalezc wpis z Twoim IP karty sieciowej, ewentualnie numerem bramy, itd.
No i w tym podkluczu dodajesz wpis "MTU" i nadajesz mu wartosc – ta 1427 jak piszesz.Dla tego adaptera dodajesz wpis (Dword Value) "MTU" o wartosci "znaleziona_wielkosc_MTU"
Jestem tępy w tym MTU .Pingowałem i po dodaniu 28 wyszło 1427 tylko w tym dr.tcp po wpisaniu nic nie dało prosze poprowadz mnie jak wpisac to recznie do rejestru mam xp professional
Podalem Ci link do tematu – masz tam opisana komende:EL NINO:
(ping –f –n 4 –l ,
–f –flaga nie fragmentuj
–n –liczba poworzen
–l –"wielkosc" pakietu
Komenda ta sprawdza sie poprawna wartosc MTU. Znajdziesz tam rowniez miejsce w rejestrze do ktorego wpisac znaleziona wartosc. Przeczytaj tamten topic ze zrozumieniem i powinienes wiedziec co zrobic. W przypadku klopotow pisz.
W samym Dr.TCP wartosc wpisujesz w okienko MTU i zatwierdzasz chyba klawiszem OK (nie uzywam tego programu, wole recznie).
Jeszcze dwie sprawy:
– do znalezionego MTU dodajesz 28 i taka wartosc wpisujesz albo w rejestrze, albo w tym programie
– nie pinguj allegro.pl poniewaz oni maja blokade ICMP i nie dostaniesz odpowiedzi na ping. Poszukaj innej strony na ktora nie mozesz sie dostac z komputera klienta i ta strone sprobuj pingowac.
Podalem Ci link do tematu – masz tam opisana komende:EL NINO:
(ping –f –n 4 –l ,
–f –flaga nie fragmentuj
–n –liczba poworzen
–l –"wielkosc" pakietu
Komenda ta sprawdza sie poprawna wartosc MTU. Znajdziesz tam rowniez miejsce w rejestrze do ktorego wpisac znaleziona wartosc. Przeczytaj tamten topic ze zrozumieniem i powinienes wiedziec co zrobic. W przypadku klopotow pisz.
W samym Dr.TCP wartosc wpisujesz w okienko MTU i zatwierdzasz chyba klawiszem OK (nie uzywam tego programu, wole recznie).
Jeszcze dwie sprawy:
– do znalezionego MTU dodajesz 28 i taka wartosc wpisujesz albo w rejestrze, albo w tym programie
– nie pinguj allegro.pl poniewaz oni maja blokade ICMP i nie dostaniesz odpowiedzi na ping. Poszukaj innej strony na ktora nie mozesz sie dostac z komputera klienta i ta strone sprobuj pingowac.
Dzieki.Mam ten dr.TCP tylko ja nie wiem jak go skonfigurowac zeby mi zmienił wartosc MTU (nie wiem o co chodzi w tym programie –nie znam angielskiego)Prosze o porade gdzie co wpisac
MTU – Maximum Transfer Unit
Albo recznie u siebie w rejestrze zmien wielkosc/wartosc pakietu MTU, albo sciagnij sobie programik do zmiany tej wartosci – Dr.TCP (sa wersje dla XP i dla W9x) lub Tweak Master. Jesli chcesz widziec cos wiecej na temat MTU to albo poszukaj w necie, albo przynajmniej przegladnij topic w ktorym wydaje mi sie dosc szczegolowo to opisalem.
Albo recznie u siebie w rejestrze zmien wielkosc/wartosc pakietu MTU, albo sciagnij sobie programik do zmiany tej wartosci – Dr.TCP (sa wersje dla XP i dla W9x) lub Tweak Master. Jesli chcesz widziec cos wiecej na temat MTU to albo poszukaj w necie, albo przynajmniej przegladnij topic w ktorym wydaje mi sie dosc szczegolowo to opisalem.
Strona 1 / 1