neostrada
czy to prawda ze w neostradzie jest jakis ogranicznik transferu np: ze jak sie sciagnie 20gb to net jest wolniejszy czy co sie wtedy dzieje jest takie cos wogule ?? i czy oplaca sie zalozyc noestrade 512 ??
Odpowiedzi: 6
Neostrada która łączy się z prędkością 768kB/s to tak naprawdę Neostrada* w opcji 640, która była swego czasu w ofercie handlowej tp. Była to jedna w pierwszych wersji tej usługi. Z czasem opcja ta była promocyjnie zwiększana jej klientom uzyskując końcowe 768kB/s. Kaźda opcja Neostrady tp nawiązuje połączenia o trochę wyźszej prędkości niź nominalna. Przykładowo Neostrada tp w opcji 128 połączy się w prędkością 160kB/s, Neostrada tp w opcji 512 połączy się z prędkością 640kB/s itd. Obecni klienci Neostrady 640 nawiązują połączenia z prędkością 768kb/s (kilobitów na sekundę) i korzystają z niej na warunkach które obowiązują przy tej opcji usługi.
Dodatkowy transfer tp:
Karta zdrapka 2GB – 9,91zł (do kupienia w salonie sprzedaźy tp)
Transfer tp w ramach abonamentu:
Dodatkowe 2GB – 9,99zł **
Dodatkowe 10GB – 19,90zł **
Dodatkowe 15GB – 29,90zł **
* – Neostrada i Neostrada tp to dwie osobne usługi świadczone na odrębnych warunkach i o innym cenniku, przy czym opcje 640 i 320 nie są juź oferowane klientom.
** – opłata która będzie doliczana na rachunku za neostradę tp po złoźeniu zamówienia na świadczenia usługi transferu abonamentowego.
Dodatkowy transfer tp:
Karta zdrapka 2GB – 9,91zł (do kupienia w salonie sprzedaźy tp)
Transfer tp w ramach abonamentu:
Dodatkowe 2GB – 9,99zł **
Dodatkowe 10GB – 19,90zł **
Dodatkowe 15GB – 29,90zł **
* – Neostrada i Neostrada tp to dwie osobne usługi świadczone na odrębnych warunkach i o innym cenniku, przy czym opcje 640 i 320 nie są juź oferowane klientom.
** – opłata która będzie doliczana na rachunku za neostradę tp po złoźeniu zamówienia na świadczenia usługi transferu abonamentowego.
Teraz nie ma, ale jak podpisywalem umowe to byla ^^
kuki23 a wiesz moze jaka jest cena za dostkowy transwer ??
zechs ja nie jestem takim szczesciazem jak ty bede dopiero zakladal :/ a przeciez nie nie ma takiej opicji 768 z kad ci sie to wzielo??
zechs ja nie jestem takim szczesciazem jak ty bede dopiero zakladal :/ a przeciez nie nie ma takiej opicji 768 z kad ci sie to wzielo??
Ja jestem szczesciarzem i mam neo 768 bez zadnych limitow;p Jesli podpisales umowe zanim team neostrady wpadl na ten genialny pomysl, to limitow wprowadzic u ciebie nie moga.
Kaźda dostępna opcja neostrady tp jest obciąźona limitem transferu, który wyczerpuje się wraz z ściąganymi z internetu danymi. Neostrada tp w opcji 512 posiada 15 gigabajtowy limit transferu z sieci do komputera klienta, natomiast transfer danych od klienta do sieci jest nieograniczony.
Po wykorzystaniu limitu transferu w dowolnej opcji neostrady tp, prędkość transmisji z sieci do komputera klienta spada do 33kb/s i pozostaje taka aź do rozpoczęcia kolejnego okresu rozliczeniowego (pierwszego dnia następnego miesiąca).
Prędkość podstawową moźna utrzymać dokonując zakupu transferu tp (2,5 lub 10GB, dane na dzień 11.01.2006r.) kupując kartę zdrapkę bądź dzwoniąc na numer 0 300 900 300. Moźna równiez złoźyć zlecenie stałe na dodatkowy transfer tp korzystając z osobistego konta tp lub za pośrednictwem salonów sprzedaźy tp. Opłaty za dodatkowy transfer tp będą doliczane do abonamentu wybranej prędkości neostrady tp (wyjątek stanowi karta zdrapka, którą klient kupuje w salonie sprzedaźy tp i samodzielnie aktywuje dodatkowy transfer).
Wysokość limitu transferu dla poszczególnych opcji:
Neostrada tp opcja 128 – limit 7 GB
Neostrada tp opcja 256 – limit 7 GB
Neostrada tp opcja 512 – limit 15GB
Neostrada tp opcja 1024 – limit 25GB
Neostrada tp opcja 2048 – limit 35GB
Neostrada tp opcja 6144 – limit 50GB
Po wykorzystaniu limitu transferu w dowolnej opcji neostrady tp, prędkość transmisji z sieci do komputera klienta spada do 33kb/s i pozostaje taka aź do rozpoczęcia kolejnego okresu rozliczeniowego (pierwszego dnia następnego miesiąca).
Prędkość podstawową moźna utrzymać dokonując zakupu transferu tp (2,5 lub 10GB, dane na dzień 11.01.2006r.) kupując kartę zdrapkę bądź dzwoniąc na numer 0 300 900 300. Moźna równiez złoźyć zlecenie stałe na dodatkowy transfer tp korzystając z osobistego konta tp lub za pośrednictwem salonów sprzedaźy tp. Opłaty za dodatkowy transfer tp będą doliczane do abonamentu wybranej prędkości neostrady tp (wyjątek stanowi karta zdrapka, którą klient kupuje w salonie sprzedaźy tp i samodzielnie aktywuje dodatkowy transfer).
Wysokość limitu transferu dla poszczególnych opcji:
Neostrada tp opcja 128 – limit 7 GB
Neostrada tp opcja 256 – limit 7 GB
Neostrada tp opcja 512 – limit 15GB
Neostrada tp opcja 1024 – limit 25GB
Neostrada tp opcja 2048 – limit 35GB
Neostrada tp opcja 6144 – limit 50GB
P@WEŁ_1990:czy to prawda ze w neostradzie jest jakis ogranicznik transferu np: ze jak sie sciagnie 20gb to net jest wolniejszy czy co sie wtedy dzieje jest takie cos wogule ?? i czy oplaca sie zalozyc noestrade 512 ??
zajrzyj na strone neostrady lub tpsy tam sie dowiesz jakie sa ograniczenia neo 512
Strona 1 / 1