Neostrada – WOLNA JAK SLIMAK

Tak więc zacznijmy od tego, źe cudem udało mi się wejść na forum, co jak na takie parszywe zdarzenie, jakie mnie spotkało jest naprawdę czymś wielkim. Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w sprawie, która wygląda następująco:
Otóź jestem szczęśliwym posiadaczem Neostrady, lecz pewnego, nieszczęsnego dnia zniszczył mi się twardy dysk... 600 złotych w plecy – przebolałem, 80 GB danych, których zgromadzenie zajęło mi naprawde wiele czasu – przebolałem, trzy tygodnie bez internetu [kłopoty z kartą sieciową] – przebolałem, ALE TO SWINSTWO, KTORE MNIE TERAZ SPOTKAŁO, TO CHYBA ROZWALE MODEM O ŚCIANĘ!!! Wybaczcie, źe nie opanowałem nerwów, ale ten problem mnie przytłacza. Jak wcześniej wspomniałem miałem problemy z kartą sieciową, dlatego teź podłączyłem modemik bezpośrednio do linii telefonicznej, długim na 15m kablem, który miałem szczęście nabyć od kolegi za symbolicznego zeta. Jest on troszkę poskręcany [właściwie cały kabel przypomina długą na 15m serpentyne na rollercoasterze]. Przed tym podłączeniem dzwoniłem do panów z oslugi technicznej, jeszcze wtedy nie wiedzac o problemach z karta sieciowa. Analiza wykazala, ze nic sie u nich nie stalo. Wiec powracajac do problemu: odpalam neo, idzie, jak burza. po jakiejs minucie idzie gorzej, niz modem! Wiem, wiem, beda same odpowiedzi typu: "Wykorzystałeś swoje 15GB miesieczne" itp, ale w tym rzecz, ze tak bylo od poczatku, po podlaczeniu bezposrednim, teraz zreszta, kiedy karta juz niby dziana rowniez! moze to przez moj kabel? Gdybym mial sterowniki do kamerki internetowej chetnie bym wstawil foto kabelka, ale jak mam wyczarowac sterowniki, skoro lacze siada? ych... acha, oczywiscie raz jeden przypadkowo bylem na stronie neostrada.pl i tam oto uwage moja zwrocil tekst:
"Witaj , pozostalo Ci juz [i tam bylo chyba cos okolo] 74MB!" Taki na oko tekst, ale skad to sie do cholery jasnej wzielo? naprawde nie mam pojecia... acha i z gory prosba: jesli ktos zdecydowal by sie odpowiedziec mi na tego posta, to bardzo prosze przeslac mi kopie odpowiedzi na ten adres email Berezim@wp.pl, poniewaz jak wiecie nie moge niestety poruszac sie w sieci. Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Odpowiedzi: 4

Skołuj se servis pack2 dobrego faierwella zrób formata. Nie instaluj neta tylko zainstaluj Faierwlla dodatki Anty vira i podłacz sie do netu mi pomogło :wink: :D :D
Windolar
Dodano
03.01.2005 00:27:18
ja polecam: kasperskiego (zarowno antywirusa jak i firewalla).
powracajac do tematu, wg mnie sa dwie mozliwosci:
1. zawirusowany (w tym pewnie zawalony wszelkiego rodzaju softem szpiegujacym – objawy masz jak malowane). z moich doswiadczen u roznych klientow wynika, ze po 2 minutach pracy (wcale nie musisz odpalac przegladarki czy poczty) atakuje np. lovesan.
2. ktos z kolegow zwinal ci twoj login i haslo i jedzie na twoich ustawieniach, stad tak ubywa ci przestrzeni.
Szymon Grabiński
Dodano
28.12.2004 13:07:14
A jaką masz wersję neo, z limitem transferu czy bez, jaki masz modem – pod usb czy ethernet...?
Cezi
Dodano
19.12.2004 12:49:15
pewnie jakis program ci muli, Zone Alarm ma do takich rzeczy slabosc ;)
sprawdz system mks online i jakims adaware

edit

moze kolega "po przyjacielsku" sprzedal ci szczelony modem :?:
Pawel_k
Dodano
14.12.2004 08:16:12
Bery
Dodano:
13.12.2004 20:20:25
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1