Neostrada + sieć LAN na dwa kompy

Witam!!!
poczytałem tu co nie co na temat konfiguracji kompow –––> http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707

Mam tylko jedno pytanko bowiem nie wiem czy w neo jest podobnie jak w przypadku polaczenia z netem przez okreslonego dostawce.
Chodzi mi bowiem o miniportWAN (PPPOE)

Jak wiadomo korzystajac z XP zeby polaczyc sie z netem najlepiej korzystac z tego miniportu.

Czy w przypadku

Udostępnienia internetu z jednego komputera na drugi – ICS

jak to jest opisane na powyzszym linku

"Pierwszy komputer"

Pierwsza karta sieciowa
–klient sieci M$ Networks
–udostępnianie plików i drukarek (jeśli oczywiście chcemy udostępniać zasoby na zewnątrz)
–załączony, bądź zainstalowany ICS
–protokół TCP/IP dla karty sieciowej
–ustawienia numerów IP, maski, bramy, serwera DNS, serwera DHCP w zaleźności od Providera "

to te ustawienia (na tej pierwszej karcie piierwszego kompa) zrobic w polaczenia lokalne czy w miniportWAN

Mam nastepujace polaczenia:

+ jedno polaczenie lokalne czyli karta sieciowa do polaczenia z neo
+ miniportWAN
+ i polaczenie lokalne 2 czyli karta sieciowa ktora laczy moj komp z drugim kompem na ktorym jest win98.

Odpowiedzi: 4

Najslepiej kup sobie router, i tam to rozdziel... qmpel ,ma lana na neo przez router i dziala w 100% ;];]:D:D:D:D:):):):>:>:>
Deryl
Dodano
20.02.2004 19:25:20
Tak
EL NINO
Dodano
18.02.2004 20:05:37
EL NINO:
to tam zalaczasz ICS.

Rozumiem ze masz na mysli zaznaczenie tego pola o udostepnaniu polaczenia we wlasciwosciach menu zaawansowane miniportuWAN tak :?:
:roll:
Anonymous
Dodano
18.02.2004 20:04:56
Rozumiem, ze masz neo przez ethernet a nie USB. W takim razie zarowno polaczenie miniport jak i karta sieciowa do ktorej wpiety jest modem, nie interesuja Cie. Tam ustawienia komputer dostanie. Tam zalaczasz firewalla i to tam zalaczasz ICS.
EL NINO
Dodano
18.02.2004 19:34:54
Anonymous
Dodano:
18.02.2004 18:38:13
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1