Neostrada – rozlaczanie przy korzystaniu z http

Witam
Problem jest nastepujacy
Na systemie xp (sp1 – nie krzyczcie :P) mam neo.
Jesli uzywam innych prtokolow niz http wszystko smiga
– np moge miec wlaczonego skajpa ... gadac, gadac i gadac...

a kiedy tylko zaczne przegladac cos http odcina mi zasilanie od modemu. gasna lampki adsl i power rzecz jasna. Dopiero jak wyciagne i wloze do usb jeszcze raz wtyczke modemu – od razu dostaje power i loguje mi sie normalnie.
Probowalem zmienic przegladarke i ten sam problem wystepuje na explorerze jak i na operze.

Nie wiem czy bedzie tu ktos ktop mial podobny problem ale podpowiedzcie chociaz co moghe zrobic/wyprobowac ?

Odpowiedzi: 9

Właśnie ja teź tak mam.
Zainstalowany sam modem ze sterami najnowszymi. Poniewaź ikonka połączenia sama się tworzy na pulpicie, to – jak mówił mój przedmówca – wystarczy wklepać login i hasło.
Jeśli chodzi o dyskusje na temat: sagem czy thomson, to wiem, źe zdania są w tej kwestii bardzo podzielone. Ludzie często najeźdźają na sagema. A niepotrzebnie – mój nigdy nie sprawił mi problemów, za to mam takie szczęście, źe KAŻDY Thomson, z jakim się do tej pory spotkałam robił szopki (a tu mrugał, a to nie łączył). Oczywiście o 'samotworzeniu" się połączenia nie ma mowy (chyba źe o czymś nie wiem; 'samotworzenie – pojawia sie ikona do połączenia i wystarczy login i hasło i nie trzeba bawić się w ręcze tworzenie połączeń).
Jeśli chodzi o zabezpieczenie, to jestem 'symanteckowa', więc uźywam produktów z tej rodziny. Na początku mojej przygody z neo: Kerio+NAV, teraz NIS.
Uf, się opisałam....ale pozdrawiam i mam nadzieję, źe ktoś cuś skorzysta.
Lia
Lia
Dodano
13.04.2006 02:03:40
Nieodpowiedziales na to:
Jakie masz zabezpieczenie? Masz firewalla, antywirka? Przy gołej neo Wink róźne brzydactwa pchają się drzwiami i window(sami).

Czy masz neta bezposrednio z modemu czy przez jakis inny komp z ktorym jestes polaczony w sieci?

Tez mam w domu SAGEMA800 i nie mam z nim problemow, ale ja instaluje tylko sterowniki nic pozatym, zadnych aplikacji TPsa. Wejdz na CD z instalka i tam masz katalog SAG800 czy cos takiego. Zgraj go na twardy dysk najlepiej na pulpit, usun wszsytko z panelu sterowania z Dodaj/Usun programy wszystko co ma cos wspolnego z neostrada. Potem odlacz modem od USB. Wejdz do katalogu ze sterownikami SAG800 i kliknij poprostu setup.exe, to wszystko. Potem w Otoczeniu sieciowym pojawi Ci sie ikona Polaczenie ADSL chyba, za jej pomoca laczysz sie z netem klikasz i podajesz login i haslo do NEO.

Jak to nie pomoze to juz nie wiem co.
Anonymous
Dodano
12.04.2006 14:58:36
wiec zadzwonilem
najpierw zmierzylem sie z jakas baba ktora mowila mi ze ich problemy z systemem nie interesuja jesli modem jest sprawny (nie rozlacza na innym kompie). Skonczylo sie na klotni i skardze do kierownika ktora w sumie niczego nie wniosla.

Niestety kierownik stwierdzil ze chec wymiany modemu moge zglaszac tylko w jakims lokalnym punkcie i to czy mi wydadza nowy czy tez nie zalezy od widzimisie osoby do ktorej sie zglosze. wiec tez sredniawe wyjscie

odinstalowalem calkowicie nortona – dalej to samo
polaczenie konfigurowane z palca – dalej to samo

ktos ma moze jakies pomysly ? :P
jot
Dodano
10.04.2006 18:56:58
jot – mialem prawie to samo, zadzwon na infolinie, opisz problem, powiedz źe robiles reinstalke i nic, źe modem chyba uszkodzony. Oni ci kaźa go wymienić – weź Thomsona. Polecam, źadnych kłopotów w porównaniu z tym gów*** Sagemem.
Peter_l
Dodano
09.04.2006 22:28:03
[quote="jot"]niebieska aplikacja (wydaje mi sie ze to nic nie da choc sprobuje)
a modem jest sagem 800 bodajze

Jak masz niebieską aplikacje, to ją od razu wywal i zrób połączenie ręcznie, bo jak ja miałam na początku to gó*** to teź mi strony nie działały.
Modem masz ten co i ja. Jesli chcesz, mogę dac ci namiar na sterowniki, których uźywam i działają.
Lia
Dodano
09.04.2006 21:05:07
niebieska aplikacja (wydaje mi sie ze to nic nie da choc sprobuje)
a modem jest sagem 800 bodajze
jot
Dodano
09.04.2006 18:52:26
A jaki masz modem? Moźe spróbuj ściągnąć najnowsze sterowniki?
I jak łączysz się z netem? Niebieską aplikacją neo? Czy stworzyłeś ręcznie połączenie?
Lia
Dodano
09.04.2006 17:24:11
komp wyglada na czysty niestety
proba ustawiania z oszczedzaniem energi dla usb tez zakonczyla sie fiaskiem
jot
Dodano
09.04.2006 14:34:21
Teź mam neo...
Jakie masz zabezpieczenie? Masz firewalla, antywirka? Przy gołej neo ;) róźne brzydactwa pchają się drzwiami i window(sami).
Moźe na początek przeskanuj kompa jakimiś witaminkami (czyt AdAware, SpyBot, Antywirek) w poszukiwaniu bakterii...?
Lia
Dodano
08.04.2006 22:35:53
jot
Dodano:
08.04.2006 17:45:25
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1