neostrada problem
mam neostrade 128. ostatnio robiłem reinstalke systemu i zauwaźyłem spadek transferów. Przd reinstalacją miałem około 16kB/s a teraz mam około 8kB/s Czasami są większe a czasami mniejsze ale to nie jest to samo. przed reinstalacją miałem zainstalowanego sp2 a teraz tylko sp1. nie wiem o co chodzi.
z góry dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Damianos
––––––––––––––
Poprawiam sie. Transfer nie jest stały. Na początku sciągania pliku wynosi około 16kB/s a później z kaźdą sekundą stopniowo spada. Musze jeszcze dodac źe nie przekroczylem limitu 7 gigabajtów
z góry dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Damianos
––––––––––––––
Poprawiam sie. Transfer nie jest stały. Na początku sciągania pliku wynosi około 16kB/s a później z kaźdą sekundą stopniowo spada. Musze jeszcze dodac źe nie przekroczylem limitu 7 gigabajtów
Odpowiedzi: 9
Mozesz nawet wpisac ChwdTpsa
wielkie dzięki JN
Albo 0202122 albo jak przyjmie adsl,nic się nie stanie,w sumie to moźesz wpisać dowolny numer.
Tylko przy ustawianiu połączenia we właściwościach–ogólne odptasz uźyj reguł wybierania numeru.
0202122 numer tpsa internetowy
adsl rodzaj łącza stałego nie ma numeru
Tylko przy ustawianiu połączenia we właściwościach–ogólne odptasz uźyj reguł wybierania numeru.
0202122 numer tpsa internetowy
adsl rodzaj łącza stałego nie ma numeru
dziękuję za podpowiedź, jednak przy wcześniejszym tworzeniu połączenia (przed formatowaniem dysku) nie pojawiało mi się okno gdzie trzeba wpisać swój numer telefonu, kierunkowy i dostawcy. Czy mogę wpisać ten sam numer, który podałeś (0202122)?
O co chodzi z tym adsl? Tez jest jakis numer, czy tylko wpisać adsl?
Przepraszam, te pytania mogą sie wydawać banalne, ale ja w tym temacie jestem początkująca.
Małgośka
O co chodzi z tym adsl? Tez jest jakis numer, czy tylko wpisać adsl?
Przepraszam, te pytania mogą sie wydawać banalne, ale ja w tym temacie jestem początkująca.
Małgośka
Uźywaj opcji zmień.
Poczytaj.
http://turbokrecik.neostrada.pl/
http://neostrada.info/instalacja.php
Uzupełnij ustawienia panel sterowania i opcje telefonu i modemu i reguły wybierania wpisz swój numer telefonu i kierunkowy i dostawcy np 0202122 lub adsl i powinny pojawić się nieaktywne opcje.
Poczytaj.
http://turbokrecik.neostrada.pl/
http://neostrada.info/instalacja.php
Uzupełnij ustawienia panel sterowania i opcje telefonu i modemu i reguły wybierania wpisz swój numer telefonu i kierunkowy i dostawcy np 0202122 lub adsl i powinny pojawić się nieaktywne opcje.
Witam,
mam podobny problem, który pojawił się od momentu sformatowania dysku. Mam neostradę 128, wskaźnik modemu zamiast być koloru ciemno zielonego jest jasno zielony, transfer spadł. Ogólnie mam problem z połączeniem.
Dochodzi do tego problem z utworzeniem nowego połączenia sieciowego. Chodzi mi o ręczną konfigurację, zamiast panelu neostrady. otóź postępując zgodnie z kreatorem w oknie wyboru połączenia internetowego dostępną mam tylko opcję 3, pozostałe są nieaktywne. Bardzo proszę o pomoc, moźe to wina systemu?
mam podobny problem, który pojawił się od momentu sformatowania dysku. Mam neostradę 128, wskaźnik modemu zamiast być koloru ciemno zielonego jest jasno zielony, transfer spadł. Ogólnie mam problem z połączeniem.
Dochodzi do tego problem z utworzeniem nowego połączenia sieciowego. Chodzi mi o ręczną konfigurację, zamiast panelu neostrady. otóź postępując zgodnie z kreatorem w oknie wyboru połączenia internetowego dostępną mam tylko opcję 3, pozostałe są nieaktywne. Bardzo proszę o pomoc, moźe to wina systemu?
JN:Nigdy nie ma stałego transferu przy ściąganiu i raczej nie będzie.
Było by pięknie aby zawsze mieć max transfer.Niestety to zaleźy od wielu czynników.
Jak przy neo 128 wykazuje Ci szybkość 163 Kb/s to zobacz czy nie masz szkodników, bo moźe one obciąźają net i masz spadek transferu.
Zapewniam Cie ze przewaznie jest
Chociaz ostatnio przybylo tylu uzytkownikow neo ze siec nie wyrabia ( po to wprowadzili te chore limity )
Zobacz ile masz połączeń w netstat
Nigdy nie ma stałego transferu przy ściąganiu i raczej nie będzie.
Było by pięknie aby zawsze mieć max transfer.Niestety to zaleźy od wielu czynników.
Jak przy neo 128 wykazuje Ci szybkość 163 Kb/s to zobacz czy nie masz szkodników, bo moźe one obciąźają net i masz spadek transferu.
Sproboj najpierw przeskanowac system jakims antywirem. Ja mialem taki sam problem jak mialem blastera :/ heh (slawny komunikat lsass.exe.(...)). Jesli to nie pomoze to pokombinuj z firewallami (np wylacz windowsowego, albo sproboj cos zrobic z portami). Pzdr.
Strona 1 / 1