Neostrada na 2 kompy

Niedługo funduje sobie stałe łącze. Mam dwa kompy w 2 oddalonych pokojach(ok10m). Mam jescze 3–ci komp (P200 MMx,24Ram). Czy ten 3 ci komp moźe posłuźyć jako serwer? Moźe lepiej jest kupić router? Chodzi o Neostrade+ 512Kb/s

Odpowiedzi: 6

http://www.freesco.pl/
SLAY3R
Dodano
26.04.2003 20:35:11
Z tego co wiem to juz sie uporali:–)wymienili swoje pikne routery:–)i dlatego tez przechodz ena to:–) a wie ktos skad mozna sciaganc gotowego linuxa dyskietkowego(pefno freesco) zeby ladnie chodzilo pod neo???i z ladnym opisem to trzeba skonfigurowac??
Lejek
Dodano
26.04.2003 20:26:30
SLAY3R pięknie to wyłoźył, a teraz o samej neostradzie, muszę cię przestrzec źe będziesz się denerwował, neostrada się często psuje (kolega to odczuwa i oddał by to w cholerę za SDI), pozatym na dwa kompy 512 kb/s? po co ci tyle? SDI wystarczy na początek, a jak tepsy się uporają z neostradą to spokojnie się przelączysz
pozdrawiam
Paszczak
Paszczak
Dodano
22.04.2003 01:14:10
XeviL:

Spełni wymagania aplikacji dostępowej??

Spełni to jest prosty programik, zawsze mozesz w tym trzecim kompie zastosować specjalną 1–dyskietkową wersję linuxa secjalnie stworzoną z myślą o uruchomieniu routera i współpracującą z neo+.

XeviL:
Obsłóźy cały transfer?

Jak najbardziej.

XeviL:
Czyli musze kupić 4 karty sieciowe??

To zaleźy jak chcesz te kompy połączyć.
Jeźeli za pomocą skrętki to będziesz potrzebował jeszcze switcha (wzglednie huba), wtedy router ma dwie karty i po jednej na kompy które będą koźystały z netu.
Jeźeli bez switcha i na skrętce to 5 kart: 3 w routerze i po jednej w pozostałych kompach.
Na koncentryku: 4 karty 2 w routerze i po jednej w pozostałych kompach.

XeviL:
Ten 3ci komp musi być cały czas włączony?

To zaleźy juź od ciebie, skoro router ma udostępniać połączenie tylko dla kompów w twoim domu to moźesz wyłączać kiedy zechcesz (np. na noc jak nikt nie korzysta juź z natu). Mój router chodzi 24h gdyź udostępniam łącze dla 2 sąsiadów.
SLAY3R
Dodano
19.04.2003 19:56:01
Spełni wymagania aplikacji dostępowej?? ()joke() Obsłu8źy cały transfer? Czyli musze kupić 4 karty sieciowe?? Ten 3ci komp musi być cały czas włączony?
XeviL
Dodano
19.04.2003 19:44:18
Ten 3–ci komputer na router opcjonalnie na serwer spokojnie wystarczy. Ja mam sdi podłączone do kompa 486 DX2 66MHz, 8MB RAM, bez dysku twardego :), a i on do neostrady spokojnie się nada.
SLAY3R
Dodano
19.04.2003 19:40:47
XeviL
Dodano:
19.04.2003 19:19:39
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1