Neostrada i zawieszanie się XP

Witam wszystkich. Czy miał moźe ktoś podobny problem jak ja? Załoźyłem sobie Neo (wolniejszą) i podczas serfowania po sieci zawiesza mi się komp, niezaleźnie od tego czy coś ściągam czy otwieram strony. Mam modem USB SAGEM. Myślałem, źe to wina systemu, ale na świeźym teź się to dzieje. Pomóźcie, moźe ktoś wie jak temu zapobiegać. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.

Odpowiedzi: 15

Mojego postu tzn. pierwszego. Zapomniałem się zalogować.
marcinwz
Dodano
27.05.2004 17:47:12
Co do mojego problemu. A moźe to być wina zasilacza? Ma tylko 250 W (byłem święcie przekonany, źe ma 300W), s słyszałem, źe modemy SAGEM ciągną niezłe ilości prądu .Wyjąłem dziś wszystkie zbędne urządzenia, moźe pomoźe.
Anonymous
Dodano
27.05.2004 17:44:56
Sprawdz oprocz supportu na stronie ktora wielokrotnie podawalem http://www.eventid.net/ blad o ktorym piszesz. Czasem lepsze sa porady praktyczne uzytkownikow a nie sucha teoria.

Pozostaje Ci jeszcze proba podpiecia innego modemu jesli masz taka mozliwosc (wtedy bedziesz mial jasnosc czy problem ma tylko ten konkretny model czy wszystkie)
mrsit
Dodano
27.05.2004 09:36:06
Sprawdź czy na płytce dołączonej do płyty głównej masz coś takiego jak usb patch driver. I to zainstaluj.
A jak nie to na stronie producenta, lub na www.viaarena.com powinno być.

No i poszukaj moźe nowszych sterów do tego modemu.
SLAY3R
Dodano
27.05.2004 01:54:40
Panowie ja męczę się juź tydzień, athlon xp, płyta główna z chipsetem via, system działa normalnie cały czas. po zainstalowaniu neostrady (modem thomson asdl usb) komputer po prostu pracuje chwilę i się restartuje, znów chwilę i znów restart. Instalowałem sterowniki hyperion (róźne wersje), instalowałem bez dialera neostrady, po prostu wszystkie konfiguracje. Mam Win XP (zaistalowałem sp1, pare ostatnich uaktualnień krytycznych). Jestem pewien, źe nie mam wirusa, mam firewalla. W omunikacie po restarcie pisze, źe jest problem "...bla, bla... product_251" czy podobnie. Sprawdziłem w supporcie microsoftu i tam piszą, źe taki komunikat oznacza problem w komunikacji przez port USB (złe sterowniki) czego rezultatem moźe być właśnie restart kompa. Jakieź ja mogę inne sterowniki wymyśleć? Przecieź te są najnowsze. Ten problem wydaje się dotyczyć wielu uźytkowników. Czy ktoś moźe cośporadzić?
Anonymous
Dodano
27.05.2004 01:48:24
Na 100% to wina Zone Alarm, miałem ten sam problem.
Killer.PL
Dodano
27.05.2004 00:39:09
marcinwz:
TrueVector engine: File "C:WINDOWSInternet LogsNAZWA_KOMPUTERA.ldb" was corrupt and has been copied to "C:WINDOWSInternet LogsxDB13.tmp". File "C:WINDOWSInternet LogsNAZWA_KOMPUTERA.ldb" was corrupt and has been deleted.

Ten błąd powsatje podczas uruchamiania systemu (w którym jest zainstalowany zonealarm) po resecie/zaniku napięcia/blue screenie – jest to jakby nie patrzeć normalne zachowanie.

Ale w ramach testu wyłącz firewalla i sprawdź czy się zawiesi.
SLAY3R
Dodano
26.05.2004 21:40:00
Zawiesza tzn. staje w miejscu bez blue screen, nie reaguje na nic. W podglądzie zdarzeń nie ma niepokojących komunikatów, prócz zakładki aplikacje gdzie jest sporawo takich samych błędów:Żródło:TrueVector Service, Zdarzenie 5007 gdzie po kliknięciu jest opis:
TrueVector engine: File "C:WINDOWSInternet LogsNAZWA_KOMPUTERA.ldb" was corrupt and has been copied to "C:WINDOWSInternet LogsxDB13.tmp". File "C:WINDOWSInternet LogsNAZWA_KOMPUTERA.ldb" was corrupt and has been deleted.
marcinwz
Dodano
26.05.2004 16:53:47
Mozesz sprecyzowac co rozumiesz przez "zawiesza mi sie komp" ? Tzn. masz blue screen ? Co masz w podgladzie zdarzen?
mrsit
Dodano
26.05.2004 09:36:01
No niestety na ręcznym ustawieniu teź lipa:( Czy to moźe być spowodowane złą konfiguracją centrali? Bo u nas Neo jest obecne dopiero od kilku tygodni. A moźe to wina sterowników modemu? Sam juź niewiem co mam z tym robić wyczerpały mi się wszystkie pomysły. Dzięki za odpowiedzi. Pozdro
marcinwz
Dodano
26.05.2004 02:11:16
marcinwz:
Uźywam aplikacji TePsy.

I w tym moźe być problem. Odinstaluj ten badziewny program i zrób ręcznie połączenie z netem.
SLAY3R
Dodano
25.05.2004 20:07:38
Mam cały czas włączony firewall (ZoneAlarm), aktywny Panda Antivirus 7, skanowałem juź MKS_online, ad–aware i nic, problem się wciąź powtarza. Uźywam aplikacji TePsy. Mam jeszcze jeden problem czasami (b.źadko) wyłącza mi się modem (gasną diody), wyłączyłem oszczędzanie energii we właściwościach USB, ale to nic nie pomogło. Dzięki za powyźsze odpowiedzi. Pozdro
marcinwz
Dodano
25.05.2004 03:05:06
Do połączenia uźywasz aplikacji tpsy czy z połączenia dialap?
jozefik
Dodano
25.05.2004 02:46:43
A i zapomnalem... zeskanuj kompa czyms antywirusowym. Bije o zaklad ze nawciskali ci koni trojanskich. W takim wypadku, wlaczenei firewalla nic nei da. Zrob to co napisalem wyzej i zeskanuj np. darmowym skanerem mks.com.pl
Anonymous
Dodano
25.05.2004 00:54:31
To nie tyle iwna NEO co ogolnei netu. Prawdopodobnie komp jest kiepsko zabezpieczony. Wlacz przede wszystkim Firewalla tego systemowego chociaz. I zalataj windowsa do konca.
Anonymous
Dodano
25.05.2004 00:53:17
marcinwz
Dodano:
23.05.2004 01:30:06
Komentarzy:
15
Strona 1 / 1