Neostrada – dzielicie z sasiadem?!
Mam problem odnosnie neostrady... Zamierzam wkrotce zmienic SDI na NEO tylko, ze jest pewien problem. Udostepniam net sasiadowi poprzez LAN, dzieki czemu place tylko 50% :) Wiem, ze regulamin NEO zabrania takich sytuacji, ale jak to sie ma w praktyce? Mieliscie jakies doswiadczenia z tym zwiazane? Czy tam w tepsie moga jakos sprawdzic i stwierdzic, ze udostepniam net?! :?:
Odpowiedzi: 14
A jeszcze zapomniałem napisać o prędkośći: niby masz 512 downloadu a uploadu jest 128 ,a to tylko teoria,bo jak ktoś zapuści upload na jakimś p2p to download siądzie nawet i do 5–10 kb !!
SDI moźna legalnie udostępniać poza twój "lokal", a NEO+ nie , tak jest napisane w regulaminie,ale moźna złoźyć podanie o udostępnianie NEO+ i wtedy tepsa moze sie zgodzi (ale wątpię). Sam w mojej sieci przez pół roku jechałem na NEO+,ale teraz mamy DSL, bo jest lepsze,jeśli chodzi o stabilność. CO do sprawdzania, to teoretycznie mogą sprawdzać pakiety,ale to jest chyba nielegalne w polsce,ale zawsze moźesz przyjść niespodzieanie tepsa i skontrolować lokal,a nawet zaźadać dostępu do komputera do którego jest podpięte NEO+ ,ale to tylko teoria, bo panowie monterzy z tepsy nie znają się na kompach,umieją tylko wiercić (bez urazy),jak przyszli monterzy do mojego qmpla, to ona sam musiał im wpisywać cosik w ich laptopiku,bo oni nie umieli :D Jak byś chciał sie przenieść na NEO+ to się dowiedz czy w okolicy wymienili juź routery,bo te co były wcześniej to net się wysypywał co trochę :/
pozdrówka :D
pozdrówka :D
jak za net bedzie sie płaciło tyle co na zachodzie
bedę pierwszy który załoźy samodzielne łącze niestety przy naszych zarobkach takie opłaty za instalacje i uźytkowanie to czyste złodziejstwo tym bardziej źe TPSA informuje źe prędkość ma wynosic do 512 przy pobieraniu i 128 przy wysyłaniu ato nie jest prawda wystarczy źe do kabelka który doprowadza ci net do domu podłączą np. jakąś duźą firmę lub więcej chętnych i po ptakach obiecywana prędkość spada i to znacznie :evil:
bedę pierwszy który załoźy samodzielne łącze niestety przy naszych zarobkach takie opłaty za instalacje i uźytkowanie to czyste złodziejstwo tym bardziej źe TPSA informuje źe prędkość ma wynosic do 512 przy pobieraniu i 128 przy wysyłaniu ato nie jest prawda wystarczy źe do kabelka który doprowadza ci net do domu podłączą np. jakąś duźą firmę lub więcej chętnych i po ptakach obiecywana prędkość spada i to znacznie :evil:
:) :D :) :lol:
eeeee
przeźywacie jak stonka wykopki,
jak młody rolnik podorywkę,
NO PANIC, ONLY SHARE YOUR I–NET CONNECTION AND BE HAPPY, za mniejszy miesięczny abonament ofkoz :mrgreen:
I pijta soczek
przeźywacie jak stonka wykopki,
jak młody rolnik podorywkę,
NO PANIC, ONLY SHARE YOUR I–NET CONNECTION AND BE HAPPY, za mniejszy miesięczny abonament ofkoz :mrgreen:
I pijta soczek
Xior jesli juz jakims cudem do ciebie trafia i zrobia ci raban to daj znac :)
wybacz ze sie nie rozpisze...
zobacz pomoc windowsa na temat udostępnianie połączenia internetowego
zobacz pomoc windowsa na temat udostępnianie połączenia internetowego
a propos... jak to jest z maskarada i/lub NAT w windows 200 i XP? ktos mi powiedzial ze sa wbudowane i nie trzeba nic konfigurowac. Jak to jest?
nic sie nie bój ja mam neo na spółke z czterema sąsiada od pół roku i nikt się nie czepia coś muszą pisac źeby więcej jeleni sciągnąć do siebie pojedynczo( przepraszam tych którzy poczuli sie obraźeni) :D
Cos w tym jest... Pewnie tak zrobie :)
wykryc sie da
:)
bo odwolania bo po zamaskowaniu przychodza/wychodza z roznych kompow z roznymi portami a 2 rzecz?
chlopie jakby tepsa sprawdzala iles tam tysiecy userow czy wspoldziela lacze to by znaczylo ze tepsiarskim adminom sie nudzi a im sie przeciez nie nudzi skoro codziennie buraki na polu zbieraja lamasy i noskille jedne
3 rzecz to złoź sobie 386 z karta sieciowa i podlacz:)
jak ktos przyjdzie to powiesz ze to 2 kompy masz w mieszkaniu :) a z kolega masz siec lokalna :P :D :lol:
:)
bo odwolania bo po zamaskowaniu przychodza/wychodza z roznych kompow z roznymi portami a 2 rzecz?
chlopie jakby tepsa sprawdzala iles tam tysiecy userow czy wspoldziela lacze to by znaczylo ze tepsiarskim adminom sie nudzi a im sie przeciez nie nudzi skoro codziennie buraki na polu zbieraja lamasy i noskille jedne
3 rzecz to złoź sobie 386 z karta sieciowa i podlacz:)
jak ktos przyjdzie to powiesz ze to 2 kompy masz w mieszkaniu :) a z kolega masz siec lokalna :P :D :lol:
Ok,SDI mozna dzielic... ale w regulaminie NEO wyraznie stoi, ze udostepnianie netu poza wlasne mieszkanie jest nielegalne.
Poszedłem kiedyś do tepsy i spytałem się czy mogę dzielić sdi z sąsiadem.
Odpowieć:
tak. :D
Odpowieć:
tak. :D
No coz, dzieki za podpowiedzi... Pewnie na dniach zaloze sobie NEO :) Juz zacieram raczki! :D
Strona 1 / 1