Neostrada...
Juź samo słowo Neostrada jakoś mnie straszy... Ale do rzeczy, moja koleźanka ma problem z Neo.
Mianowicie – czasem się połączy, NET działa przez moment, potem się rozłącza, innym razem się połączy, ale nie moźna w ogóle przeglądać internetu, po prostu nic nie działa, a jeszcze innym razem wyskakuje błąd 734.
Kilkukrotnie dzwoniłem do Telekompromitacji i oczywiście dostawałem rózne odpowiedzi. Raz, źe mam resetować modem, co czasem pomagało, innym razem kazano mi reinstalować modemowe sterowniki, tylko pytanie – skąd ja mam je wytrzasnąć, od dawna ten komputer łączył się po prostu przez windowsowego dial–up'a, a płytka zaginęła w dziwnych okolicznościach...
Modem to CellPipe, taki na RJ45 jeszcze. Wcześniej wszystko było OK, zaczęło się psuć nagle... Ale najlepsze rozwiązanie usłyszałem dziś. Pani kazała mi wpisać przed nazwą uźytkownika gwiazdkę "*". Pękłem ze śmiechu, jak tylko odłoźyłem słuchawkę, zresztą Windows takźe odmówił połączenia, zapewne domyślacie dlaczego.
Proszę o pomoc, moje pomysły się juź skończyły. Czy naprawdę są potrzebne te sterowniki, skoro wszystko bez nich działało ponad rok?
Mianowicie – czasem się połączy, NET działa przez moment, potem się rozłącza, innym razem się połączy, ale nie moźna w ogóle przeglądać internetu, po prostu nic nie działa, a jeszcze innym razem wyskakuje błąd 734.
Kilkukrotnie dzwoniłem do Telekompromitacji i oczywiście dostawałem rózne odpowiedzi. Raz, źe mam resetować modem, co czasem pomagało, innym razem kazano mi reinstalować modemowe sterowniki, tylko pytanie – skąd ja mam je wytrzasnąć, od dawna ten komputer łączył się po prostu przez windowsowego dial–up'a, a płytka zaginęła w dziwnych okolicznościach...
Modem to CellPipe, taki na RJ45 jeszcze. Wcześniej wszystko było OK, zaczęło się psuć nagle... Ale najlepsze rozwiązanie usłyszałem dziś. Pani kazała mi wpisać przed nazwą uźytkownika gwiazdkę "*". Pękłem ze śmiechu, jak tylko odłoźyłem słuchawkę, zresztą Windows takźe odmówił połączenia, zapewne domyślacie dlaczego.
Proszę o pomoc, moje pomysły się juź skończyły. Czy naprawdę są potrzebne te sterowniki, skoro wszystko bez nich działało ponad rok?
Odpowiedzi: 8
W obydwu przypadkach odpowiedz jest jedna..
Wiem bo sam to mialem przez tydzien od zalozenia Neo..
Macie chlopaki walniete modemy i trzeba to zglosic przez tel. w BO a wtedy oni proponuja wymiane na nowy na co wy laskawie sie zgadzacie po wymianie wszystkie wyzej wspomniane problemy ustepuja..
Ja zalozylem Neo 2 tyg. temu i dostalem modem Sagema..potem byly telefony wizyty monterow.. i taki jeden madry Pan Monter powiedzial.. Wymien modem.. i teraz mam modem Thompsona SpeedTouch i wszystko jest ok.
Wiem bo sam to mialem przez tydzien od zalozenia Neo..
Macie chlopaki walniete modemy i trzeba to zglosic przez tel. w BO a wtedy oni proponuja wymiane na nowy na co wy laskawie sie zgadzacie po wymianie wszystkie wyzej wspomniane problemy ustepuja..
Ja zalozylem Neo 2 tyg. temu i dostalem modem Sagema..potem byly telefony wizyty monterow.. i taki jeden madry Pan Monter powiedzial.. Wymien modem.. i teraz mam modem Thompsona SpeedTouch i wszystko jest ok.
Aparaty telefoniczne w domu macie podpięte zgodnie ze sztuką pod filtry LEA?. Profilaktycznie moźna sprawdzić jak się neo zachowuje gdzy aparaty wypniecie z linii na próbę.
Tak się tylko pytam, bo skoro było dobrze, to dobrze być powinno.
Jeśli nic w konfiguracji się nie zmieniło, pozostaje linia, albo w domu, albo linia od TEPSY parametrów nie trzyma (zaniźenie izolacji kabla, zakłócenia itd).By wykluczyć lub potwierdzić czy to komputer czy nie najszybciej trzeba by było ...innego kompa podpiać i przetestować.
Jesli nie ma , no cóź instalacją od nowa wszystkiego, czy lekarstwem jest? trudno na odległość stwierdzić
Tak się tylko pytam, bo skoro było dobrze, to dobrze być powinno.
Jeśli nic w konfiguracji się nie zmieniło, pozostaje linia, albo w domu, albo linia od TEPSY parametrów nie trzyma (zaniźenie izolacji kabla, zakłócenia itd).By wykluczyć lub potwierdzić czy to komputer czy nie najszybciej trzeba by było ...innego kompa podpiać i przetestować.
Jesli nie ma , no cóź instalacją od nowa wszystkiego, czy lekarstwem jest? trudno na odległość stwierdzić
Mam dokładnie ten sam problem, średnio co 2 3 minuty rozłącza mnie kolejne próby łączenia dają błąd 680 brak sygnalu wybierania, trwa to moźe z 5 albo 6 razy potem, jak się juź połączy jest błąd 734 protokuł kontrolny ppp został zakończony, po tym łączy się chwilę net dizała i nastepuje kolejne rozłączenie.Naczelny:Juź samo słowo Neostrada jakoś mnie straszy... Ale do rzeczy, moja koleźanka ma problem z Neo.
Dzwonię co chwilę do NeoKonsulanta, po kilku radach, a to przeinstalowania sterów modemu a to zmienienia (przełoźenia) modema do innego portu jakieś 10 minu dziala wszystko bez zarzutu, źeby po chwili znowu przerywać półączenie.
Zupełnie nie wiem, co mam zrobić, wszystko mam skonfigurowqane poprawnie oraz linia telefoniczna do której jest podpięty modem (Alcatel) jest sprawna.
Moźe ktoś z Was wie, co moźe być tego przyczyną?
w/w podpowiedz nie jest moim wymysłem
A przecieź bez niej działa...
Naczelny:Ta gwiazdka, to po co?
zamiast numeru
Ta gwiazdka, to po co?
Konfiguracja Neostrady
Start=>> Programy=>> Akcesoria=>> Komunikacja=>> Kreator Nowego polaczenia
Polaczenie z Internetem=>> Konfiguruj moje polaczenie recznie=>> Polacz uzywajac modemu telefonicznego
Nazwa uslugodawcy internetowego=>> dowolna
Numer telefonu=>> *
Nazwa uźytkownika=>> ktore otrzymales podczas rejstracji
Haslo=>> ktore otrzymales podczas rejstracji
Strona 1 / 1