neostrada 640 a jest 160 co jest nie tak? !POMOCY!
mam neotrade opcja 640 a co bym nie robil transfer maks jaki moge osiagnac to 160 w centrali podobno jest wszystko ok mam win xp (na 160 moge sie normalnie laczyc ale nie powyzej) co jest zepsute? a moze system?
Odpowiedzi: 20
Witam!
chcialbym przeprosic ze nie odpowiadalem dluzszy czas :oops: ale szczerze to nie mialem kiedy naprawde sorx. a wracajac do tematu to Szymon Grabiński mial absolutna racje w zw z moja predkoscia na drugi dzien po interwencji w centrali przelaczono mnie i cieszylem sie juz 640 (teraz mi zrywa net ale to juz inna sprawa) eh... ta tepsa, zawsze cos skopia!
Pozdrawiam – Łukasz
chcialbym przeprosic ze nie odpowiadalem dluzszy czas :oops: ale szczerze to nie mialem kiedy naprawde sorx. a wracajac do tematu to Szymon Grabiński mial absolutna racje w zw z moja predkoscia na drugi dzien po interwencji w centrali przelaczono mnie i cieszylem sie juz 640 (teraz mi zrywa net ale to juz inna sprawa) eh... ta tepsa, zawsze cos skopia!
Pozdrawiam – Łukasz
Tego okreslenia mozesz uzywac nawet w stosunku do swojego wujka Zenka, byle nie na tym forum. A tak BTW, zdazylem sie juz zorientowac kto najczesciej szafuje takimi epitetami, ale ze jestem niespotykanie kulturalny czlowiek – nie bede sie tu rozpisywal na ten temat.klosik007:1. uzylem okreslenia lamer w odniesieniu do tych , ktorzy – jak ci z reklamy– mysla, ze to takie proste
Tak, tak. Czasami w takich sytuacjach niektorzy polecaja odczynienie urokow, albo uzycie Kreta.klosik007:2. w wyniku tego , co opisalem w moim poprzednim poscie , serwery tepsy sa zapchane – tak bardzo, ze czasem uniemozliwiaja korzystanie z neta
ad.1 co za fatalna pomylka. czy lamer to osoba, ktora uwaza, ze cos jest proste?!
ad.2. czy lu007 mial problemy z polaczeniem z neo? czytam jego posty i jakos sie nie moge tego doczytac.
no i jeszcze nam nie wytlumaczyles co DNS ma do predkosci. mowiles, ze duzo, wiec pewnie troche ci zajmnie opracowanie takiego duzego opisu ;)
powracajac do glownego watku, to caly czas czekam na odpowiedz od lu007 co udalo mu sie zalatwic dzieki reklamacji. mysle, ze to wina tpsa i uruchomienia zlego pakietu (ewindentnie 160kb/s).
ad.2. czy lu007 mial problemy z polaczeniem z neo? czytam jego posty i jakos sie nie moge tego doczytac.
no i jeszcze nam nie wytlumaczyles co DNS ma do predkosci. mowiles, ze duzo, wiec pewnie troche ci zajmnie opracowanie takiego duzego opisu ;)
powracajac do glownego watku, to caly czas czekam na odpowiedz od lu007 co udalo mu sie zalatwic dzieki reklamacji. mysle, ze to wina tpsa i uruchomienia zlego pakietu (ewindentnie 160kb/s).
klosik007:duzo lamerow takich jak na reklamie neo w TV ma ustawiony domyslnie setrwer dns tepsy. tylko nieliczni wiedza, jak nie mieszac sie z tym motlochem
:D
1. uzylem okreslenia lamer w odniesieniu do tych , ktorzy – jak ci z reklamy– mysla, ze to takie proste
2. w wyniku tego , co opisalem w moim poprzednim poscie , serwery tepsy sa zapchane – tak bardzo, ze czasem uniemozliwiaja korzystanie z neta
klosik, jesli nie chcesz abysmy sie gniewali, przestan uzywac na tym forum slowa "lamer".klosik007:duzo lamerow ...
czekam na bardziej szczeglowy opis wplywu DNS na predkosc neostrady (zwlaszcza na malutka roznice mieszy 160kb/s a 640kb.s).
niektorzy ludzie uzywaja slow lamer nie wiedzac co ono oznacza ;)
niektorzy ludzie uzywaja slow lamer nie wiedzac co ono oznacza ;)
duzo lamerow takich jak na reklamie neo w TV ma ustawiony domyslnie setrwer dns tepsy. tylko nieliczni wiedza, jak nie mieszac sie z tym motlochem
tez chetnie poslucham :D
klosik007:duźo
Mam prośbę:
Rozwiń tę wypowiedź – zawsze bowiem z przyjemnością dowiaduję się nowych rzeczy.
duźo
a co do predkosci ma DNS?
wlazisz do panelu sterowania, polaczenia sieciowe, bierzesz polaczenie z neostada, klikasz wlasciwosci i piszesz w polu preferowany serwer DNS np. 213.173.209.71 ( w WIN XP) a w 98 prawy przycisk na otoczenie sieciowe( albo w panelu ikone siec), bierzesz tcp/ip, zakladke kofiguracja dns i wpisujesz dnsa i wciskasz dodaj. :)
zglosc poprostu reklamacje i tyle.
a gdzie przy neostradzie ustawia sie DNS?
a gdzie przy neostradzie ustawia sie DNS?
zmien DNSa moze pomoze
..a i jeszcze jedno dzwonilem juz w sobote... powiedziano mi ze "u nas w centrali jest wszystko dobrze"
Witam!
wlasnie wrocilem od kolegi(tez ma neo 640) i z komp jest ok. dziekuje za potwierdzenie ze to wyglada na opcje 128. hm... czyli jabkym dzisiaj zglosil to bedzie dzisiaj? hm... najpozniej do wtorku?
jeszcze raz dzieki
pozdrawiam – Łukasz
wlasnie wrocilem od kolegi(tez ma neo 640) i z komp jest ok. dziekuje za potwierdzenie ze to wyglada na opcje 128. hm... czyli jabkym dzisiaj zglosil to bedzie dzisiaj? hm... najpozniej do wtorku?
jeszcze raz dzieki
pozdrawiam – Łukasz
160kb pokazuje przy opcji 128kb wiec mozliwe, ze masz zalaczone tylko 128kb. zadzwon na 0800 102 102 i zglos reklamacje. maja 48 godziny na usuniecie (sprawdzenie) twojego zgloszenia.
teraz troche sie rozpisze
BPS Spyware Remover – tym progr skanowalem nic nie wykryl, instalowalem win2000 – to samo win xp (golas bez ster) tez to samo, progr monitorujacy dls wskazuje max 160 i nie moze poza to wyjsc, w pomocy tech powiedzieli ze w centrali jast ok.
modem tez spr i jest ok kable u mnie w domu tez.
mam pytanie czy jest jakas inna mozl co jest zepsute?? moze szafa kablowa na osiedlu, tam jest moze usterka, sam juz nie mam koncepcji.
BPS Spyware Remover – tym progr skanowalem nic nie wykryl, instalowalem win2000 – to samo win xp (golas bez ster) tez to samo, progr monitorujacy dls wskazuje max 160 i nie moze poza to wyjsc, w pomocy tech powiedzieli ze w centrali jast ok.
modem tez spr i jest ok kable u mnie w domu tez.
mam pytanie czy jest jakas inna mozl co jest zepsute?? moze szafa kablowa na osiedlu, tam jest moze usterka, sam juz nie mam koncepcji.
sorki za wielki litery ale mialem wlacz caps i nie chcialo mi sie drugi raz pisac :) oby twoja rada poskutkowala
po pierwsze jak bedziesz krzyczal to ci nie bede odpowiadal. po drugie na nic latki, na nic antywirusy. przeczytaj jeszcze raz! spyware! od tego jest soft typu search&destroy i inne. sporo tego typu programow jest na ftp.idg.pl