neostrada 128

mam od 2 dni neostrade, ta najtansza.czy ktos moze mi napisac jakie sa predkosci downloadu i uploadu.laczac sie z internetem wyskakuje 160 kb/s – to to by byl download.a upload?

Odpowiedzi: 13

michale, powiem jedno: "o boze...."
Szymon Grabiński
Dodano
15.07.2004 17:58:55
Nietrzeba wcale instalowac programuku tepsy.Mi jeszcze zaden sie niezaintalowal.Po pierwsze skopiujus sterowniki z plyty na dsyk i zainstaluj modem potem najwygodniej jak dokonasz rejestracji na stronie tepsy,po czym polczenie dial up ze strony sie zainstaluje a jak nie to zadzwon na darmowa linie neostrada i popros o dokladne instrukcje konfiguracji polaczenia dial up.Ja zrobilem tak:zaintalowalem medem,zarejestrowalem sie na www,dostalem pin i id,potem dostalem haslo i login do polaczenia i coprwda moglem sam skonfigurowac polaczenie ale kliknelem na ikonke na str tepsy i polaczenie samo sie skonfigurowalo,potem,wzielem wlasciwosci polaczenie odznaczyle wszstkie opcje typu pokaz wskaznik w trakcie polaczenie itp .nastepnie zaznaczylem opce wybieraj ponownie w przypadku przerwania co sekunde potem kliknelem ikone internet explorer i byl komunikat czy sie polaczyc i zaznaczylem lacz automatycznie i pamietaj haslo i teras wlaczam kompa–wlacza sie antywirus,gg,shareaza a automatyczne ploaczenie z netem bez ikon,klikanie i zadnych glupich programików.Reasumujac bzdura jest ze trzeba uzywac prog tepsy bo dial up niedziala.O najdrobniejszej czynnosci zwiazanej z konfiguracja dial up powiedza ci na infolini 0800102102.Ja tam dzwonie z kazdym glupstwem nawet jak mi sie niechce sprawdzac limitu na GB na www.
Michał Lech
Dodano
15.07.2004 17:53:56
Trzeba po prostu wyrzucić to co zostało wgrane z płyty tepsy.
Potem wgrać sterowniki do modemu adsl i programy z nim dostarczane. W nich dodaje się połączenie (trzeba podać dane aktywowanego łącza tepsy tj. identyfikator i hasło). To połączenie jest potem widoczne tak jak zwykłe dial–up.
Przetestowałem jak była promocja neostrady 512.
ho66it
Dodano
13.07.2004 15:17:21
Szymon Grabiński:
modemy takie jak sagem czy thompson podlaczone do portu USB komunikuja sie za pomoca protokolu PPPoA. Czyli nie do konca jest prawda, ze w systemach WindowsXP uzywajac kreatora polaczen internetowych mozna skonfigurowac polaczenie szerokopasmowe, bo to nie jest PPPoE. Wina mozna obarczyc pakiety ACK, ale to juz inna bajka. cfos robi manewr, ktory przyprawia rogi ACK :D

Moźe muniek ma ethernetowy modem tego przecieź nie wiemy prawda.
marcel25
Dodano
13.07.2004 15:01:27
modemy takie jak sagem czy thompson podlaczone do portu USB komunikuja sie za pomoca protokolu PPPoA. Czyli nie do konca jest prawda, ze w systemach WindowsXP uzywajac kreatora polaczen internetowych mozna skonfigurowac polaczenie szerokopasmowe, bo to nie jest PPPoE. Wina mozna obarczyc pakiety ACK, ale to juz inna bajka. cfos robi manewr, ktory przyprawia rogi ACK :D
Szymon Grabiński
Dodano
13.07.2004 14:18:25
Midas:
marcel25:
Jeśli masz Windowsa XP to odpuść sobie oprogramowanie TPsy.

Czyli mogę normalnie skonfigurować "moje połączenie" i podać tam odpowiednie hasło?

PS.
Ten prograqm TPSA jest do bani aź piszczy, a najbardziej mnie wkurzwa, źe nie moźna go zminimalizować do traya tylko na pasek :(

Twoźysz połączenie PPPoE i po kłopoci. Moźesz takźe wykorzystać programik CiDial, który moźe łączyć się z Neostradą podczas startu systemu, a takźe wznawiać połaczenie.
marcel25
Dodano
13.07.2004 13:28:39
polecam cfos'a. ten programik znacznie ulatwi wam zycie. poszukajcie na tym forum, na pewno znajdziecie pare dni wstecz.
Szymon Grabiński
Dodano
12.07.2004 16:16:21
marcel25:

Czyli mogę normalnie skonfigurować "moje połączenie" i podać tam odpowiednie hasło?

PS.
Ten prograqm TPSA jest do bani aź piszczy, a najbardziej mnie wkurzwa, źe nie moźna go zminimalizować do traya tylko na pasek :(
Midas
Dodano
12.07.2004 12:53:03
wg. tepsy:
download 128kb/s (16kB/s) download (po wyczerpaniu limitu jest 32kb/s)

upload 64kb/s (8kB/s) – nie ma limitów
elbe
Dodano
03.07.2004 14:21:07
to wiem :) nie uzuwam tego tpsowskiego shitu :) ale uzywam emule i tam trzeba wpisac mozliwosci downloadu i uploadu i dlatego pytam :)
muniek
Dodano
02.07.2004 12:38:41
marcel25
Dodano
02.07.2004 11:26:42
Powiem ci tak , jak ściagasz cokolwiek np na Direct connec maksymalna prędkośc wynosić będzie 16 kb/s czasami wyźej ale przewaźnie tak , jeśli ktoś od ciebie ściąga to nie wyciagnie więcej niź 6 – 7 kb/s , sam własnie mam tą neostradke , wkurza mnie to źe te orpogramowanie do tego jest do dupy , cały czas musze przeinstalowywać bo co chwile sie sypie , a sypie sie w taki sposób źe np , przeresetuje komputer , włącze neostrade , przez 40 minut chodzi wszystko super , a po jakimś czasie niemam wogle pingu i net pada :/ , zna ktoś moźe jakiś patent na to ?? , będe wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki , z góry dzięki . Pozdrawiam :)
VariatTHC
Dodano
02.07.2004 00:21:20
:arrow: Klik
McScr@by
Dodano
01.07.2004 23:12:46
muniek
Dodano:
01.07.2004 16:12:41
Komentarzy:
13