neo – rozłączanie

Witam, mam taki problem: otóź co jakiś czas neostrada pada, ikonka na modemie najpierw miga, a po jakimś czasie przestaje i woglóle nie świeci (ADSL). Ikonki modemu na pasku robią się czerwone i koniec neta. Kiedy chcę restarować kompa to zawiesza mi się na tablicy z zamykaniem systemu i stoi :( I tak mam potem z głowy neta na parę godzin i po którymś restarcie załapie i działa ale potem znowu bum i to samo. Czasem net działa przez bardzo długo a nagle coś mu nie pasuje i jest po ptakach. Co z tym jest nie tak???

Odpowiedzi: 4

Ikonki modemu na pasku robią się czerwone i koniec neta

Z opisu ikonki moźna wnioskować źe masz modem Sagem F@st 800. Spróbuj otorzyć programik diagnostyczny od modemu (DSL Mon), wciśnij Crtl+D i przestaw tryb pracy z BULK ISO na BULK. Czasami to pomaga.

* Prawdopodobnie masz słabe parametry linii telefonicznej i modem traci synchronizacje. Jak bedziesz miał synchro (bo tylko wtedy mogą zrobić test) zadzwoń na 800102102 i niech zrobią Ci test linii telefonicznej.
Sadek
Dodano
08.01.2005 13:41:02
Zainstauj AD–Aware albo Spybota.Przeskanuj nimi system.
maq123
Dodano
08.01.2005 00:05:21
Windows XP Professional SP 2, Panda Antivirus Platinum 7.0. Ale podpowiedziałeś mi coś, mianowicie "web–search.net". Kiedy włączam internet explorer, pojawia mi się ta strona "http://www.web––search.com/" i to będzie chyba mój problem. Panda nie wykryła nic podejrzanego więc to olałem ale to będzie to. Co jest nie tak z tym programem, o którym mówiłeś?
piskiel
Dodano
07.01.2005 23:50:54
– podaj jaki xp masz, SP który, jaki program anty–wirusowy, jaki anty trojan.
– ja miałem podobny problem i zawsze sie okazywało źe to był albo keylogger, nowy trojanek lub web–search.net.
– nie pomagały anty–wirusy, spy boty i inne czorty diabły , cholerstwo zawsze przeszło.
– dopiero pomógł programm Process guard 2.0
– ma ten program swoje bolączki ale strózuje poprawnie

. 8)
99none
Dodano
07.01.2005 22:49:58
piskiel
Dodano:
07.01.2005 21:13:20
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1