neo – rozłączanie
Witam, mam taki problem: otóź co jakiś czas neostrada pada, ikonka na modemie najpierw miga, a po jakimś czasie przestaje i woglóle nie świeci (ADSL). Ikonki modemu na pasku robią się czerwone i koniec neta. Kiedy chcę restarować kompa to zawiesza mi się na tablicy z zamykaniem systemu i stoi :( I tak mam potem z głowy neta na parę godzin i po którymś restarcie załapie i działa ale potem znowu bum i to samo. Czasem net działa przez bardzo długo a nagle coś mu nie pasuje i jest po ptakach. Co z tym jest nie tak???
Odpowiedzi: 4
Ikonki modemu na pasku robią się czerwone i koniec neta
Z opisu ikonki moźna wnioskować źe masz modem Sagem F@st 800. Spróbuj otorzyć programik diagnostyczny od modemu (DSL Mon), wciśnij Crtl+D i przestaw tryb pracy z BULK ISO na BULK. Czasami to pomaga.
* Prawdopodobnie masz słabe parametry linii telefonicznej i modem traci synchronizacje. Jak bedziesz miał synchro (bo tylko wtedy mogą zrobić test) zadzwoń na 800102102 i niech zrobią Ci test linii telefonicznej.
Zainstauj AD–Aware albo Spybota.Przeskanuj nimi system.
Windows XP Professional SP 2, Panda Antivirus Platinum 7.0. Ale podpowiedziałeś mi coś, mianowicie "web–search.net". Kiedy włączam internet explorer, pojawia mi się ta strona "http://www.web––search.com/" i to będzie chyba mój problem. Panda nie wykryła nic podejrzanego więc to olałem ale to będzie to. Co jest nie tak z tym programem, o którym mówiłeś?
– podaj jaki xp masz, SP który, jaki program anty–wirusowy, jaki anty trojan.
– ja miałem podobny problem i zawsze sie okazywało źe to był albo keylogger, nowy trojanek lub web–search.net.
– nie pomagały anty–wirusy, spy boty i inne czorty diabły , cholerstwo zawsze przeszło.
– dopiero pomógł programm Process guard 2.0
– ma ten program swoje bolączki ale strózuje poprawnie
. 8)
– ja miałem podobny problem i zawsze sie okazywało źe to był albo keylogger, nowy trojanek lub web–search.net.
– nie pomagały anty–wirusy, spy boty i inne czorty diabły , cholerstwo zawsze przeszło.
– dopiero pomógł programm Process guard 2.0
– ma ten program swoje bolączki ale strózuje poprawnie
. 8)
Strona 1 / 1