Neo i dziwaczny problem

A wiec tak ,system postawiony nówex XP sp1 na Laptopie DELL (dodam ze jest tak w 90% jak instalowalem system ) instaluje NEO puszcza, sterownik (od orginalnego na CD do najnowszego ) oczywiscie modem instaluje sie pieknie ,ustanowiono nowe polaczenie wpisuje Haslo , Login laczy sie z netem wszystko wspaniale !! do momentu jak rozlacze NEO nie dosyc ze zawiesza sie przy rozlaczeniu to nie chce sie ponownie polaczyc ,restart kompa wszystko wraca do normy ale niestety nadal tylko moge sie polaczyc jeden raz .Co robie , wywalam to polaczenie i tworze nowe , wszystko idzie wspaniale NEO dziala !! Wiec rozlaczam dla sprawdzenia no i rozlacza , lacze ponownie no i łączy mówie jest EXTRA ale niestety ja lacze drugi raz wyskakuje ze jestem podlaczony ale fizycznie nie ma NETU nie dziala GG nie otwieraja sie zadne stronki ogulnie teoretycznie NET mam bo widze polaczenie IP itd.. ale nic nie dziala , Plisss pomocy ( ja juz rady nie daje !!)

dzieki z gory za info

uri
PS. dosam ze na stacjonarnym kompie na tych samych sterach nie ma zadnego problemu to wiec w czym jest problem ?? w USB

Odpowiedzi: 3

Witam dzieki za odpowiedz i podpowiedz ,z tego co sie zorietowalem to zapora (Outpost) cos kaszanil co do IP to oczywiscie mialem je , dodam jeszcze ze robilem podstawowy blad ,tak mi sie wydaje po instalacji outposta nie robilem od razu restartu tylko CRAC i moze to mialo jakies znaczenie ,pozatym usunolem partycje C: i utworzylem od nowa D: zostawilem w spokoju(duzo danych – brak CD–RW ) .System postawilem dzisiaj od nowa XP SP2 wszystko poszlo jak splatka nawet polaczenie kture sie tworzy ja sie instaluje stery do NEO dziala bez problemu .

i TERAZ TAK czy moze macie doswiadczenie z Bluetootem
?? dodam ze serwer stoi na (Laptopie DELL komp 1) zwykle udostepnienie netu na drugi komp. chcialem udostepnic net jeszcze na jednego kompa (Laptop ,komp 3 ) ale przez Bluetooth i jak BL siedzi w (Laptop serwer) to udostepnienie nie idzie a jak siedzi w stacjonarnym (komp 2) to udostepnienie idzie ,z tym ze tworze polaczenie modemowe nie po LAN

dzieki za jakiekolwiek info.
uri
Dodano
07.05.2005 18:12:21
Sprawdz czy w momencie tego "nie mania" neta masz przydzielone ustawienia – IP, itd. W Uruchom wpisz sobie ipconfig /all.
EL NINO
Dodano
07.05.2005 17:43:50
hm moźliwe źe w USB. Na płytce ze sterami do neo jest coś o USB. Jakieś łatki coby wsio działało. Oblukaj w czym źecz. A czy ten stacjonarny teź ma sp1?
Pan i pastuch
Dodano
07.05.2005 15:33:30
uri
Dodano:
07.05.2005 00:36:10
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1