nEO 512 + Ethernet (router) = problem

Posiadam Neostradę 512. Mam w domu dwa komputery podłączone przez modem–router Sagem F@st 1400W. No i niestety mam problem :( Kiedy chcę coś wysłać kumplowi np. przez GG pisze ze "obie osoby sa za firewallem" i wyslac pliku nie moźna. Mam zainstalowna zaporę ogniową Sygate Personal Firewall, zaakceptowałem dostęp host process, gg i innych programów. Mimo to nie działa. Podobnie w grach online. Fifa 2005 lub jakieś strzelanki... nie mogę hostować gry !

Byłbym wdzięczny za pomoc, jeśli ktoś mnie oświeci i powie dlaczego tak jest lub jak to zmienić zeby było normalnie (tzn moglbym grac przez internet hostując gre i wysylac pliki), to byloby fajnie. Pozdrawiam !

Odpowiedzi: 5

Z tym przekierowywaniem portow czesto tez pisze "port maping" lub cos podobnego.

Sam musialem dodawac porty zeby np torrenty chodzily lub Starcraft.
KoMaR
Dodano
30.07.2005 20:23:57
Firewol na routerze Sagema nic nie daje mówie z doświadczenia to go wyłącz. Ja miałem to samo i jak wyłączyłe to mogę grać. :lol: 8) :D
wiedz_min
Dodano
27.07.2005 18:21:43
majas:
– Firewall
Wlasnie tu masz otworzyc dla kompa porty. Osobno dla GG i osobno dla gry.
EL NINO
Dodano
25.07.2005 01:28:52
W opcjach gg mam wlaczone p2p
A co do tego firewalla na routerze to w opcjach routera (konfiguracji) nie widze zadnego forwardingu (jest cos takiego w jednym momencie ale tam nic sie nie da zmienic), virtual servera nie mam tam.

W menu konfiguracji mam tylko:
– ADSL Mode
– Bridging
– Configure
– Routing Setup
– DHCP
– IGMP Proxy
– Firewall ( tutaj probowalem zmieniac te parametry ktore wydawaly mi sie ze pomoga i bede mogl normalnie grac i wysylac pliki ale nic z tego, jeszcze tam poszperam)
– NAT
– SNMP
– SNTP
majas
Dodano
25.07.2005 01:10:20
Oprocz tego swojego Sygate masz jeszcze jeden firewall. Na routerku. Tam musisz otworzyc porty lub je przekierowac na komputer. Szukaj w opcjach "forwardingu" lub "virtual servera".

W opcjach GG masz zaznaczone "p2p" ?
EL NINO
Dodano
24.07.2005 21:47:55
majas
Dodano:
24.07.2005 18:23:37
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1