nEO 512 + Ethernet (router) = problem
Posiadam Neostradę 512. Mam w domu dwa komputery podłączone przez modem–router Sagem F@st 1400W. No i niestety mam problem :( Kiedy chcę coś wysłać kumplowi np. przez GG pisze ze "obie osoby sa za firewallem" i wyslac pliku nie moźna. Mam zainstalowna zaporę ogniową Sygate Personal Firewall, zaakceptowałem dostęp host process, gg i innych programów. Mimo to nie działa. Podobnie w grach online. Fifa 2005 lub jakieś strzelanki... nie mogę hostować gry !
Byłbym wdzięczny za pomoc, jeśli ktoś mnie oświeci i powie dlaczego tak jest lub jak to zmienić zeby było normalnie (tzn moglbym grac przez internet hostując gre i wysylac pliki), to byloby fajnie. Pozdrawiam !
Byłbym wdzięczny za pomoc, jeśli ktoś mnie oświeci i powie dlaczego tak jest lub jak to zmienić zeby było normalnie (tzn moglbym grac przez internet hostując gre i wysylac pliki), to byloby fajnie. Pozdrawiam !
Odpowiedzi: 5
Z tym przekierowywaniem portow czesto tez pisze "port maping" lub cos podobnego.
Sam musialem dodawac porty zeby np torrenty chodzily lub Starcraft.
Sam musialem dodawac porty zeby np torrenty chodzily lub Starcraft.
Firewol na routerze Sagema nic nie daje mówie z doświadczenia to go wyłącz. Ja miałem to samo i jak wyłączyłe to mogę grać. :lol: 8) :D
Wlasnie tu masz otworzyc dla kompa porty. Osobno dla GG i osobno dla gry.majas:– Firewall
W opcjach gg mam wlaczone p2p
A co do tego firewalla na routerze to w opcjach routera (konfiguracji) nie widze zadnego forwardingu (jest cos takiego w jednym momencie ale tam nic sie nie da zmienic), virtual servera nie mam tam.
W menu konfiguracji mam tylko:
– ADSL Mode
– Bridging
– Configure
– Routing Setup
– DHCP
– IGMP Proxy
– Firewall ( tutaj probowalem zmieniac te parametry ktore wydawaly mi sie ze pomoga i bede mogl normalnie grac i wysylac pliki ale nic z tego, jeszcze tam poszperam)
– NAT
– SNMP
– SNTP
A co do tego firewalla na routerze to w opcjach routera (konfiguracji) nie widze zadnego forwardingu (jest cos takiego w jednym momencie ale tam nic sie nie da zmienic), virtual servera nie mam tam.
W menu konfiguracji mam tylko:
– ADSL Mode
– Bridging
– Configure
– Routing Setup
– DHCP
– IGMP Proxy
– Firewall ( tutaj probowalem zmieniac te parametry ktore wydawaly mi sie ze pomoga i bede mogl normalnie grac i wysylac pliki ale nic z tego, jeszcze tam poszperam)
– NAT
– SNMP
– SNTP
Oprocz tego swojego Sygate masz jeszcze jeden firewall. Na routerku. Tam musisz otworzyc porty lub je przekierowac na komputer. Szukaj w opcjach "forwardingu" lub "virtual servera".
W opcjach GG masz zaznaczone "p2p" ?
W opcjach GG masz zaznaczone "p2p" ?
Strona 1 / 1