NeedHelp–>P2P i Router D514 wi–fi (PORTY)
Witam,
jesteście moją ostatnią deską ratunku chodzi mi o to jak udostępnić PORTY np. "6462" dla soulseek albo innych P2P jak Azereus itp. Router to D–LINK model D514i .Oczywiscie nie jestem noob i potrafie na ten router wejsc z poziomu przeglądarki..i tam pozmieniać ale nic i to nic nie dawało :/.
z góry dziękuje za pomoc! :wink:
jesteście moją ostatnią deską ratunku chodzi mi o to jak udostępnić PORTY np. "6462" dla soulseek albo innych P2P jak Azereus itp. Router to D–LINK model D514i .Oczywiscie nie jestem noob i potrafie na ten router wejsc z poziomu przeglądarki..i tam pozmieniać ale nic i to nic nie dawało :/.
z góry dziękuje za pomoc! :wink:
Odpowiedzi: 10
Jesli router dopuszcza takie znaki, to tak :wink: . Jesli nie, wylacza sie DHCP i wpisuje adresy na kompach recznie.
El...spokojnie nie wkurzaj sie :)...ale jak mam włączyć DMZ jeźeli mam ip dynamiczne :/ wstawić zamiast liczby * :D ?
Skoro Soulseek podaje na jakim porcie chodzi na kompie, taki port ustawiasz jako "trigger" i taki sam jako "public". ––>otóź tak na początku zrobiłem ...i nic!
spróbuje posuzkać tych opocji o których wspominasz!
spróbuje posuzkać tych opocji o których wspominasz!
canibal, dla mnie slowo "random" jest dosc jasne, a niestety nie moge podjechac do Ciebie, zeby toto ustawic. Za drogo by Cie ta pomoc wyszla :wink: .
Skoro Soulseek podaje na jakim porcie chodzi na kompie, taki port ustawiasz jako "trigger" i taki sam jako "public". Nie ma kombinowania.
Jesli Ci nie wychodzi, dodaj kompa do strefy DMZ, albo ustaw router w trybie "bridge".
Skoro Soulseek podaje na jakim porcie chodzi na kompie, taki port ustawiasz jako "trigger" i taki sam jako "public". Nie ma kombinowania.
Jesli Ci nie wychodzi, dodaj kompa do strefy DMZ, albo ustaw router w trybie "bridge".
el nino....Soul Seek nie wybiera portu...wchodzisz sobie w ustawienia i masz tam ten port podany...i całe problem tkwi w tym zeby router przez ten port dał zezwolenie..czy cholera wie jak w słowa ubrac...
zresztą widze ze nikt mi tutaj juź nie pomoźe :/
zresztą widze ze nikt mi tutaj juź nie pomoźe :/
Przeciez w rozdziale "Configuring your Router to work with Port Trigger." napisano:
"Soulseek picks a random port, and uses that port to transmit data. Before we can forward ports for Soulseek, we need to find out which port to forward. Go ahead and open up Soulseek now.", z czego wynika ze Soulseek losowo wybiera port a Ty masz ten port znalezc.
Kurna, nie uzywam Soulseeka, nie mam D–linka. Dlaczego ja mam palcem pokazywac ?
"Soulseek picks a random port, and uses that port to transmit data. Before we can forward ports for Soulseek, we need to find out which port to forward. Go ahead and open up Soulseek now.", z czego wynika ze Soulseek losowo wybiera port a Ty masz ten port znalezc.
Kurna, nie uzywam Soulseeka, nie mam D–linka. Dlaczego ja mam palcem pokazywac ?
w public ... to port Soulseek–a ....a triger–a właśnie nie wiem :(
Co podales w Trigger Port i Public Port ?
Nie...w manualu tam jak zawsze nic nie pisze...
zeby tobie/wam zrobić obraz jak to wygląda to znalazłem stronke na której jest napisane jak niby to sie powinno zrobić...
http://www.portforward.com/english/routers/port_triggering/Dlink/DI–514/Soulseek.htm
to są 2/3 ostatnie screeny jak tam konfiguracja wygląda
zmieniłem według tego parametry w routerze...i tak jaka lipa była taka nadal jest....:/
tragedia...poprostu ręce opdadają :shock: :cry:
zeby tobie/wam zrobić obraz jak to wygląda to znalazłem stronke na której jest napisane jak niby to sie powinno zrobić...
http://www.portforward.com/english/routers/port_triggering/Dlink/DI–514/Soulseek.htm
to są 2/3 ostatnie screeny jak tam konfiguracja wygląda
zmieniłem według tego parametry w routerze...i tak jaka lipa była taka nadal jest....:/
tragedia...poprostu ręce opdadają :shock: :cry:
Strefa DMZ ? Virtual server ? I co tam tylko jeszcze w routerze jest dostepne.
Nie masz manuala do niego ?
Nie masz manuala do niego ?
Strona 1 / 1