NEC 5700B
Witam
Mam NEC'a 5700B, ktory nie czyta plyt DVD R i DVD RW. Nie dawno dowiedzialem sie ze moze to byc wina starego sterownika (jak tak to sie nazywa) Firmware. Sciagnolem wersje 1.92. Po wypakowaniu znajduja sie pliki exe. i jeden bat. Po otwarciu ich pojawia sie wiersz polecen a po kliknieciu na plik BAT. otwiera sie wiersz na chwilke i sam znika. Moje pytanie brzmi czy przyczyna nie odtwarzania moze byc wlasnie te Firmware ? A jak tak to jak to zainstalowac.
pozdrawiam
Mam NEC'a 5700B, ktory nie czyta plyt DVD R i DVD RW. Nie dawno dowiedzialem sie ze moze to byc wina starego sterownika (jak tak to sie nazywa) Firmware. Sciagnolem wersje 1.92. Po wypakowaniu znajduja sie pliki exe. i jeden bat. Po otwarciu ich pojawia sie wiersz polecen a po kliknieciu na plik BAT. otwiera sie wiersz na chwilke i sam znika. Moje pytanie brzmi czy przyczyna nie odtwarzania moze byc wlasnie te Firmware ? A jak tak to jak to zainstalowac.
pozdrawiam
Odpowiedzi: 3
Sciaglem stad: www.opendrivers.com/categorycompany/15/198/cd–rom–nec–free–driver–download.html
A jesli chodzi o plik readme to wyglada on tak:
Firmwareupdate – Important Information:
This update will only work with original NEC RETAIL devices, not with OEM
versions from HP, PB, MEDION, DELL, Gateway etc.(you can destroy device!)
–Please make sure to boot in pure DOS with cd–rom access.(e.g. use a Windows98 start disk)
–Do not use any caching device drivers like "smartdrv".
–Do not turn off power during the updating process.
Warranty will be lost during false updating procedure.
A jesli chodzi o plik readme to wyglada on tak:
Firmwareupdate – Important Information:
This update will only work with original NEC RETAIL devices, not with OEM
versions from HP, PB, MEDION, DELL, Gateway etc.(you can destroy device!)
–Please make sure to boot in pure DOS with cd–rom access.(e.g. use a Windows98 start disk)
–Do not use any caching device drivers like "smartdrv".
–Do not turn off power during the updating process.
Warranty will be lost during false updating procedure.
Skąd zassałeś oprogramowanie?
Z tego co wiem, to powinno się odpalać tego bat–a pod czystym dosem.
Coś jednak duźo ostrzeźeń jest, źe moźna tym sprzęt popsuć, i źe naleźy wczytać się dokładnie w dołączony plik readme.txt.
A czy pomoźe, to nie mam pojęcia. Znalazłem na necie kilka takich stwierdzeń, ale na ile są prawdomówne to cięźko powiedzieć.
Z tego co wiem, to powinno się odpalać tego bat–a pod czystym dosem.
Coś jednak duźo ostrzeźeń jest, źe moźna tym sprzęt popsuć, i źe naleźy wczytać się dokładnie w dołączony plik readme.txt.
A czy pomoźe, to nie mam pojęcia. Znalazłem na necie kilka takich stwierdzeń, ale na ile są prawdomówne to cięźko powiedzieć.
Potrafi ktos mi pomoc :( ?
Strona 1 / 1