NBA live, Fifa
Witam. Mam problem z graniem w gierki EA Sports. Wymagania sprzętowe spełniam, przeszłem test 3D Mark pozytywnie, a w trakcie grania gra jest płynna i nie ma problemów z akceleratorem. Jednak kompurer w pewnym momencie po naciśnięciu kilku klawiszy resetuje mi się. Winows uruchamia się ponownie i wyskakuje komunikat 'System Windows odzyskał spawność działania po poważnym błedzie'. Ponownie staram sie pograć w gierke i problem powtarza się. Róznych wersji gierek już używałem np, nba live 2006, 2005 i starsze, podbnie z fifą. Robiłem reinstalacje gierek, instalowały się poprawnie a mimo to w trakcie grania komputer restartował się. Proszę o pomoc. Dzięki
Odpowiedzi: 1
W dziale Windows XP jest przyklejony temat - FAQ. W nim jest opis BSOD - zapoznaj się z tym opisem i zastosuj u siebie. Wróć z cyferkami z niebieskiego ekranu i jak będzie to z nazwą pliku.
Jak będziesz wracał to nie zapomnij ze sobą zabrać listy sprzętu jaki posiadasz (razem z mocą i producentem zasilacza) oraz raportu z napięć podawanych przez zasilacz i temperatur ;)
Strona 1 / 1
<P>Dzięki. Nie pojawia mi się jednak niebieski ekran BSOD, tylko windows restartuje sie i występuje komunikat już po ponownym uruchomieniu komputera w oknie dialogowym 'Winodows odzyskał sprawność działania po poważnym błedzie'. Komputer działa, ale popownym uruchomieniu gierki problem w trakcie grania powtarza sie tzn , restart kompa. Zasilacz mam sprawny, chłodzenie niedawno instalowałem, a testy na 3 D marku wypadłu pozytywnie, wię nie mam pojęcia dla czego to tak sie dzieje z tymi gierkami. A może to jakies problemy z CD Romem albo Direct X no nie mam pojęcia. Więc moze w czymś innym jest problem. </P> <P> </P>
<P>Witam ponownie.Mój błąd jest następujący pojawiający się na niebieskim ekranie:</P> <P>"STOP: 0x000000D1 (0xF9E3E601, 0x00000002,0x00000001, 0xF94D4AFO).</P> <P>Nazwa pliku: portcls.sys- Adress F94D4AFO base at F94CD000, DateStamp 41107f13</P> <P>Wyskakuje podczas grania w gierki, za wszelką pomoc z góry dzięki</P> <P> </P>
<p><BLOCKQUOTE><div>portcls.sys</div></BLOCKQUOTE></p><p>ściągnij nowsze sterowniki od karty dźwiękowej. </p>