Nazwa karty graficznej
Witam!!
Mam pytanko. Znacie moze jakis program co zmienia nazwe karty graficznej w XP?? Albo czy macie moze jakis inny sposob?? Prosze o szybka odpowiedz bo mi bardzo zalezy :)
pozd
Mam pytanko. Znacie moze jakis program co zmienia nazwe karty graficznej w XP?? Albo czy macie moze jakis inny sposob?? Prosze o szybka odpowiedz bo mi bardzo zalezy :)
pozd
Odpowiedzi: 10
MarcinX – zmiana to by zaskoczyła, ale czy rozpoznanie sprzetu jako zgodnego to teź wątpię, ale przeca ownie odbrzem ozan jaki inf czy ini gry zmodyfikowac i zmienić "GF4 MX" na "GF2 MX" :lol:
Rebe:Nazwa to jest w BIOS–ie wpisana. Moźesz się pobawić z jakim edytorem typu NvBiosEditor, ale coby potem na nas nie było.
Po głębszym zastanowieniu wydaje mi się źe to by nie zaskoczyło :wink:
A ta karta to pewnie jakiś GF2 lub GF4 MX ?
Nie przeskoczysz tego,jedynie 3DAnalyzer przy kilku klatkach na sek.
Nazwa to jest w BIOS–ie wpisana. Moźesz się pobawić z jakim edytorem typu NvBiosEditor, ale coby potem na nas nie było.
MarcinX:Chodzi ci o kartę bez pixel i vertex shadera ?
Sam wpis nic nie pomoźe,moźesz nawet wpisać X800PE i teź nie zaskoczy poniewaź .......brakuje shaderów.
Moźesz wyemulować je 3dAnalizetem ale będzie chodziło kilka fps/s,nie warto :wink:
ale narazie ten medal niechce mi ruszyc bo sie pojawia komunikat, ze musze miec wyzszy model geforca i tak pomyslalem, ze gdyby mu zmienic nazwe w menedzeze urzadzen moze by sie nie polapal.
Chodzi ci o kartę bez pixel i vertex shadera ?
Sam wpis nic nie pomoźe,moźesz nawet wpisać X800PE i teź nie zaskoczy poniewaź .......brakuje shaderów.
Moźesz wyemulować je 3dAnalizetem ale będzie chodziło kilka fps/s,nie warto :wink:
IMO sama zmiana nazwy gdzies w rejestrze sprawy nie zalatwi
chodzi mi o glupie zabezpieczenie nowego medala aby nie puszczac tej gry przy slabej karcie graficznej. Ale mozna to ominac jak sie zmieni nazwe.
wojti2001:nie ale to jest jedyny sposob aby ominac zabezpieczenie pewnej gry wiec jesli cos wiecie dajcie znac
To chyba nie dostaniesz odpowiedzi.
nie ale to jest jedyny sposob aby ominac zabezpieczenie pewnej gry wiec jesli cos wiecie dajcie znac
a co chcesz sie pochwalić koledze ze kupiłes sobie jakis prototyk najnowszej na świecie karty graficznej... musisz sie potrudzic sam...
Strona 1 / 1