natretny 127.0.0.1
Witam!Mam taki problem, a mianowicie co jakiś czas w Outlooku we wszystkich moich kontach likwidowane są zapisy w: POP3 i SMTP;na"127.0.0.1" zmieniana jest nazwa kont poprzez dodanie oraz zmieniane są zapisy w logowaniu serwera poczty wychodzącej.
Uźywam AVAST–a oraz Webroot Spy Swepera.
Po naprawieniu zapisów po jakimś czasie znowu są one zmienione.
Moźe ktoś spotkał się z tym zjawiskiem i zechce mi pomóc?
Uźywam AVAST–a oraz Webroot Spy Swepera.
Po naprawieniu zapisów po jakimś czasie znowu są one zmienione.
Moźe ktoś spotkał się z tym zjawiskiem i zechce mi pomóc?
Odpowiedzi: 10
Juz wszystko jest w porządku. Mam AVASTA v.4 był nieco ... niedbale skonfigurowany (ach, ten angielski!)Run DNA miał racje!EL NINIO takźe! Dziękuję! AVAST jest m.innymi dla tego problemu. Przyznam, źe wpadłem w panikę. No, ale być w towarzystwie takich speców to gwarancja rzeczowej pomocy. Ja, cóź compa mam od niedawna...za to mam duźo lat (62). Jeszcze raz wielkie dzięki.
Kończę ten wątek, Betyński
Kończę ten wątek, Betyński
Mnie sie tak nie dzialo, bo nie uzywam tego programu. A jak naprawic ? Przegladales drugi link podany przez run_DNA ?
Właśnie tak! Integruje się i uniemoźliwia wymianę korespondencji. Co zrobić aby to integrowanie nie psociło? Czy taki sam problem występował u Ciebie Ninjo?
Ani ISDN, ani inny rodzaj polaczenia nie ma nic wspolnego z adresem 127.0.0.1. Ten adres to po prostu localhost – komputer na ktorym pracujecie, lub inaczej adres zwrotny (loopback). A zmiana spowodowana jest tym, ze antywir integruje sie z programem pocztowym aby sprawdzac poczte podczas jej pobierania.
Mozecie sprawdzic sobie loopback pingujac sami siebie: ping 127.0.0.1 – sprawdza sie w ten sposob rowniez poprawnosc stosu TCP/IP.
Mozecie sprawdzic sobie loopback pingujac sami siebie: ping 127.0.0.1 – sprawdza sie w ten sposob rowniez poprawnosc stosu TCP/IP.
betynski:Poniwaź mam ISDN, a więc jestem ze stałym IP, a posługuję się IP i hasłem z modemu analogowego, bramka chce bym posługiwał się adresem 127.0.0.1
Z tego co wiem to ISDN ma zmienne IP.
Wydaje mi się, źe przestawianie serwera w outlooku jest spowodowane antywirem.
Ha! :roll:
127.0.0.1 pochodzi z tzw Tablicy routingów i tak:
Network adress 127.0.0.0;
Netmask 255.0.0.0;
Gateway Adress [u]127.0.0.1;
Interface 127.0.0.1;
Metric 1
(www.pckurier.pl)
Poniwaź mam ISDN, a więc jestem ze stałym IP, a posługuję się IP i hasłem z modemu analogowego, bramka chce bym posługiwał się adresem 127.0.0.1
Dziękuję za pomoc. 8)
127.0.0.1 pochodzi z tzw Tablicy routingów i tak:
Network adress 127.0.0.0;
Netmask 255.0.0.0;
Gateway Adress [u]127.0.0.1;
Interface 127.0.0.1;
Metric 1
(www.pckurier.pl)
Poniwaź mam ISDN, a więc jestem ze stałym IP, a posługuję się IP i hasłem z modemu analogowego, bramka chce bym posługiwał się adresem 127.0.0.1
Dziękuję za pomoc. 8)
Awast v.6 – nie pomaga!
Witam! Zapora systemowa – tylko.
Jaki masz firewall :?:
http://www.avast.com/forum/index.php?board=2;action=display;threadid=1912
http://www.avast.com/i_idt_225.html to chyba okaźe się bardziej pomocne
http://www.avast.com/i_idt_225.html to chyba okaźe się bardziej pomocne
Strona 1 / 1