Naprawa Windows XP Professional
Witam,
wczoraj wysypal mi sie windows xp professional.
w trakcie uruchamiania windowsa po chwili wyskakuje jakis komunikat o bledzie ze jakis plik w win/system jest uszkodzony i zalecana jest naprawa windowsa.
w tym celu wlozyc dysk instalatora i nacisnac "r" aby naprawic istniejaca kopie windowsa.
wyskakuje cos takiego;
[1]:c:/windows
do ktorej wersji chcesz sie zalogowac?
co wpisac z komend ostepnych (po wpisaniu help) aby naprawic windowsa...
dziekuje z gory za szczegolowa pomoc...
pozdrawiam,
KOnrad
wczoraj wysypal mi sie windows xp professional.
w trakcie uruchamiania windowsa po chwili wyskakuje jakis komunikat o bledzie ze jakis plik w win/system jest uszkodzony i zalecana jest naprawa windowsa.
w tym celu wlozyc dysk instalatora i nacisnac "r" aby naprawic istniejaca kopie windowsa.
wyskakuje cos takiego;
[1]:c:/windows
do ktorej wersji chcesz sie zalogowac?
co wpisac z komend ostepnych (po wpisaniu help) aby naprawic windowsa...
dziekuje z gory za szczegolowa pomoc...
pozdrawiam,
KOnrad
Odpowiedzi: 3
Link: http://forum.centrumxp.pl/search.php – a tam juź wystarczy np. "przywr* rejestr*" wpisać,a by się zbytnio nie męczyć w pole Autor wplepać czy to EL NINO,, czy To Żółty, czy to Bobi, czy ew. Rebe – w zaleźności od tego którego z nicków uźyjesz kojawią się ózne ilości znalezionych odpowiedzi.
dzieki, a moglbys mi je przypomniec lub tez podac linka...?
dziekuje z gory.
pozdro,
Konrad
dziekuje z gory.
pozdro,
Konrad
Wciskasz "1" i enter – to jest pytanie o numer systemu, bo przeciezm oze ich być kilka zainstalowanych.
Pojawia się monit o hasło administratora – dla tego konta wbudowanego – jeźlei załoźyłeś takie to wpisać je musisz i ...enter, jeźlei zaś nie zakładałeś to enter od razu.
Jesteś w konsoli i teraz juź postępujesz zgodnie z instrukcja związaną z naprawą/ podmianą plików rejestru – link do strony MS z opisem był podawany wielokrotnie.
Pojawia się monit o hasło administratora – dla tego konta wbudowanego – jeźlei załoźyłeś takie to wpisać je musisz i ...enter, jeźlei zaś nie zakładałeś to enter od razu.
Jesteś w konsoli i teraz juź postępujesz zgodnie z instrukcja związaną z naprawą/ podmianą plików rejestru – link do strony MS z opisem był podawany wielokrotnie.
Strona 1 / 1