Naprawa systemu

miałem problem z systemem, po prestarcie okazało się źe system zgubił plik i nie moźna wystartować system, wyskoczył mi komunikat źe moźna naprawić system poprzez dyskietke instalacyjną, ale zgodnie z zaleceniem robiłem występował wiersz polecenia i nie wiem jaką komędę mam wpisać by dysk instalacyjny zaczoł naprawiać system,proszę jeśli wiecie podajcie mi komęde do wpisu bym mógł w przyszlości z takiej opcji naprawy skorzystać

Odpowiedzi: 10

Casta mmozesz wytlumaczyc chetnie bym sie dowiedzial czegos ciekawego :wink:
RzEmIeN
Dodano
16.08.2004 16:47:23
Casta:
WŁAŚNIE! i od tego jest przepiekna konsola odzyskiwania! acha, tak przy okazji: dysk co chwila formatują tylko ci co sobie nie umieją poradzić (pomyślcie nad tym :) ) A utracone dane (jakis co szybko mysli to zrobi se backup) a aktualizacje (na plycie nie dostaniesz) service packi, gry, programy, jednym slowem wszystko panie

Serdecznie dziękuję za utwierdzenie mnie w przekonaniu, źe jeszcze wiele się nauczyć mi trzeba. Bowiem właśnie parę dni temu zastosowałem – jako nie umiejący sobie poradzić – formatowanie.
Moźe mi – tak na przyszłość – podasz metodę naprawy systemu z konsoli lub jego zainstalowania w trybie naprawczym gdy z bliźej nieznanych powodów instalator na pewnym i stale tym samym etapie się wykłada ,a komputer restartuje?
Będę wdzięczny za receptę na taką uciąźliwość, bo nie umiałem jej obejść.

To juź kolejny Twój odkrywczy post. Dla ułatwienia dodam, źe uźywanie kopii typu Ghost, DriveImage itp. nie jest niczym innym niź formatowaniem dotychczasowych danych, tak iwęc ten Twój backup nie zawsze musi być rozumiany jednoznacznie.
Rebe
Dodano
16.08.2004 12:48:29
hehe ja jestem sprytniejszy wszystie gry instakluje na inny dysk :wink:
RzEmIeN
Dodano
16.08.2004 02:45:56
WŁAŚNIE! i od tego jest przepiekna konsola odzyskiwania! acha, tak przy okazji: dysk co chwila formatują tylko ci co sobie nie umieją poradzić (pomyślcie nad tym :) ) A utracone dane (jakis co szybko mysli to zrobi se backup) a aktualizacje (na plycie nie dostaniesz) service packi, gry, programy, jednym slowem wszystko panie
Casta
Dodano
14.08.2004 23:39:00
nie wiem nie pamiętam jaki to był błąd nie zapisalem nazwy.
renmar
Dodano
14.08.2004 13:14:09
No i właśnie dlatego pytałem się czy moźesz podać, jaki plik się systemowi "zgubił". Bo jeśli jest to np. boot.ini (najbardziej trywialny przypadek) to z naprawą nie będzie najmniejszego problemu.
SubZero
Dodano
14.08.2004 11:22:15
Ja równieź się zgadzam z tym źe format C jest najleprzym rozwiązaniem, ale jeśli mamy jakiś dokument na dysku C ( systemowym) to chciałbym go odzyskać a po formacie szlag trafia wszystko i dla tego pytałem o naprawe samego systemu by moc przeźucić na dyskietke a dopiero zastosować format.
renmar
Dodano
13.08.2004 23:34:18
A czy mógłbyś podać o jaki plik chodzi? Moźe wcale nie trzeba będzie uciekać się do tak drastycznych rozwiązan jak format (sam osobiście tego nie lubię).
SubZero
Dodano
13.08.2004 22:05:13
JEDYNE CO TO FORMAT NAJSZYBSZE I NAJSKUTECZNIEJSZE
jacek123q
Dodano
13.08.2004 21:37:52
Naprawa systemu jest do kitu najlepiej tradycyjnie przeinstaluj system ustaw w biosie boot for cdrom :wink:
RzEmIeN
Dodano
13.08.2004 00:42:19
renmar
Dodano:
13.08.2004 00:05:54
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1