naprawa explorera
szukalem tego ale bylo tego duzo i moglem ominac temat. jak moge naprawic explorer.exe mam blad ktory juz opisywalem na forum i nic nikt nie pomogl i cche naprawic explorer.exe proces chce miec nowiutki nowy bo mysle ze tam cos moglo sie zepsuc
Odpowiedzi: 13
SLAY3R:longhornik–>A po co się bawić w jakieś dyrdymały kiedy to jednym poleceniem w konsoli się załatwia (expand) ??
Bo w takim wypadku moźna dwa razy taki sam – co do zawartości – post wysłać.
longhornik–>A po co się bawić w jakieś dyrdymały kiedy to jednym poleceniem w konsoli się załatwia (expand) ??
Rebe:expand d:i386acces.cp_ c:winntsystem32access.cpl
to jest źywcem przepisany z pomocy przykład.
Wynika z niego, źre masz wpisać nazwę pliku z ex_ a po spacji folder docelowy – pełną ścieźkę, którą juz chyba znasz.
nie trzeba uzywac jakis smiesznych komend expand. Wystarczy wypakowac plik explorer.ex_ z plyty xp i uruchomic MENADZER ZADAN pozniej zamknac proces explorer.exe nastepnie dac NOWE ZADANIE i wklasnie w tej chwili skopjowac plik explorer.exe ktory wypakowalismy do katalogu windows i tam go podmienic a nastepnie uruchomic ten proces proste???? Plik explorer.exe podmieniamy w momencie kiedy chcemy uruchomic nowe zadanie to zamiast uruchamiania najpierw podmieniamy explorera.exe a pozniej go uruchamiamy. :o
expand d:i386acces.cp_ c:winntsystem32access.cpl
Wynika z niego, źre masz wpisać nazwę pliku z ex_ a po spacji folder docelowy – pełną ścieźkę, którą juz chyba znasz.
Po tej operacji plik zostanie zamieniony, aler pewnie zamiast wiersza polecenia i kombinacji z zamykaniem explorera , jakoś tak plików uźywanych pewnie nie da się podmienić. Całą operację z poziomu konsoli odzyskiwania przeprowadzić trzeba.
Tyle, źem usisz sobie tę ścieźkę odcelową spisaą , by się nie pomylić przy jej wprowadzaniu.
Po tej operacji plik zostanie zamieniony, aler pewnie zamiast wiersza polecenia i kombinacji z zamykaniem explorera , jakoś tak plików uźywanych pewnie nie da się podmienić. Całą operację z poziomu konsoli odzyskiwania przeprowadzić trzeba.
Tyle, źem usisz sobie tę ścieźkę odcelową spisaą , by się nie pomylić przy jej wprowadzaniu.
Rebe:gdybyś choć dokładnie przeczytał co napisąłem "expand" w pomocy systemu wpisz i sobie poczytaj jak składnia wygląda.
To tylko trochę wysiłku, kórego za Ciebie nikt odbebnić nie ma obowiązku.
oczywiscie ze nie zle mnie zrozumiec mozna bylo :| poprostu jestem lol i nie che takiego czegos zwalic bo sie boje zeby nic nie namieszac wiec czy dobrze bedzie jak wpisze e:i386explorer(bo tak jest zapisany explorer.ex_ na cd )a skad windows bedzie wiedziec ze trzeba go skopiowac do C/windows/ ??
gdybyś choć dokładnie przeczytał co napisąłem "expand" w pomocy systemu wpisz i sobie poczytaj jak składnia wygląda.
Rebe:matifcb – expand , to jest komenda z wiersza polecenia, która Cię interesuje – jej składnie poznasz czytając pomoc systemu dla tego programu lub wpisując w wierszu polecenia expand /?
wpisalelem EXPAND w iwerszu polecen i wyskoczyla mi sicezka C /doc &set/PROFIL/ co mam wpisac zeby skopiowac explorer.ex_ do C/windows
matifcb – expand , to jest komenda z wiersza polecenia, która Cię interesuje – jej składnie poznasz czytając pomoc systemu dla tego programu lub wpisując w wierszu polecenia expand /?
longhornik:Odpowiedz jest banalna !!!!!!!!!!!!!!!!!! Najpierw uruchamiasz plyte z xp wchodzisz do folderu i386 i szukasz explorer.ex_ ta ostatnia litera ma byc _ a nie .exe jest to zabezpieczenie przed wirami i wypakowujesz z winrara lub winzipa, nastepnioe uruchamiasz menadzer zadan i zamykasz aplikacje explorer.exe nastepnie dajesz nowe zadanie i plik explorer.ex_ ktory wlasnie wypakowales kopjujesz do katalogu WINDOWS i podmieniasz nastepnie dajesz nowe zadanie i kliaksz na explorer. exe tak mozesz robic z roznymi plikami . Powodzenia !!!! :lol:
po 1 mam ten plik explorer.ex_ na cd ale on nie ma ikonki winrara ni winzipa wiec chyba go nie wypakowywuje ??? ma 355kb po 2 jak mam go skopiowac do C:/window po wylaczenie procesu explorer.exe jezeli wszystko mi zniknie oprocz tapety ?
Odpowiedz jest banalna !!!!!!!!!!!!!!!!!! Najpierw uruchamiasz plyte z xp wchodzisz do folderu i386 i szukasz explorer.ex_ ta ostatnia litera ma byc _ a nie .exe jest to zabezpieczenie przed wirami i wypakowujesz z winrara lub winzipa, nastepnioe uruchamiasz menadzer zadan i zamykasz aplikacje explorer.exe nastepnie dajesz nowe zadanie i plik explorer.ex_ ktory wlasnie wypakowales kopjujesz do katalogu WINDOWS i podmieniasz nastepnie dajesz nowe zadanie i kliaksz na explorer. exe tak mozesz robic z roznymi plikami . Powodzenia !!!! :lol:
Co za komunikat wyswietla o tym explorerze ? Nie mowi nic co spowodowalo ten blad ? Podaj tekst.
Probowales zastapic plik explorer.exe nowym plikiem z plyty XP ? Moze samo SFC z odpowiednim przelacznikiem wystarczy ? Wpisz sobie w Wiersz polecen sfc /?
Probowales zastapic plik explorer.exe nowym plikiem z plyty XP ? Moze samo SFC z odpowiednim przelacznikiem wystarczy ? Wpisz sobie w Wiersz polecen sfc /?
tonic nie daje moze jakies inne pomys;ly aby naprawic explorera calego
Zobacz tu:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=21757
Nawet się nie chce przeczytać pierwszej strony postów lub wrzucić problem do wyszukiwarki.
Odpowiedz dostałeś na Forum dobre programy i jeszcze zawracasz głowe.
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=21757
Nawet się nie chce przeczytać pierwszej strony postów lub wrzucić problem do wyszukiwarki.
Odpowiedz dostałeś na Forum dobre programy i jeszcze zawracasz głowe.
Strona 1 / 1